Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Voorwendsel om Syrië binnen te vallen?

onthoofdingDe Arabische versie van “Aljazeera”, de Doha-gebaseerde omroep die door het “Huis van Thani” in Qatar wordt gefinancierd, heeft zich aangesloten bij de groeiende groep van sceptici die vraagtekens zetten bij de echtheid van de onthoofdingsvideo’s van de journalisten James Foley en Steven Sotloff.

 

De nieuwszender zegt dat de video’s niet overtuigend zijn en beweert dat Foley en Sotloff acteurs lijken die regelrecht afkomstig zijn uit een Hollywood castingbureau. Aljazeera denkt dat de video’s zijn geproduceerd als voorwendsel voor een Amerikaanse invasie van Syrië.

james foley2“Het eerste wat de aandacht van de kijker trekt bij de onthoofding van Foley is dat hij niet alleen een kampioensrol als slachtoffer speelt, maar ook in een lange verklaring een weergaloze theatervoorstelling geeft, waarbij het lijkt dat, als je zijn oogbewegingen bijhoudt, hij een tekst van een autocue aan het oplezen is.

Vragen

Het nieuwsnetwerk stelt vragen die vergelijkbaar zijn met de vragen die gesteld zijn door “InfoWars” en andere alternatieve nieuwssites, vlak nadat de video verscheen.

Zo was het bijvoorbeeld frappant dat, toen de kelen van Foley en Sotloff werden doorgesneden door een gemaskerde jihadist, er totaal geen bloed te zien was. “Het mes wordt zes keer op de hals van het slachtoffer verplaatst, maar er is geen bloed te zien”, aldus Aljazeera. Bovendien is er bij beide ‘slachtoffers’, ondanks het feit dat ze op het punt staan dat hun kelen worden doorgesneden, geen spoor van angst te zien.

james foley

‘Journalist’ James Foley

“Ook rijzen er steeds meer vragen op over de manier waarop Foley, die ontvoerd werd in 2012, in handen is gevallen van de “Islamic State of Iraq and Syria” (ISIS). Méér nog, er zijn twijfels gerezen over de identiteit van de geëxecuteerde man omdat hij er niet uitziet als Foley”, meldt “Al Arabya News”. Niet geïdentificeerde activisten meldden dat Foley eerder werkte voor het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en dat hij banden zou kunnen hebben met inlichtingendiensten. Dit zou zomaar kunnen betekenen dat Foley zijn medewerking aan de fabricage van de videotape heeft verleend.

Bron: InfoWars.com


 • Lawrence_1970

  De bron is Infowars die doorlinkt naar een niet bestaande pagina van Al Jazeera. Kortom: de echte bron van dit artikel (een letterlijke maar matige vertaling uit het Engels van Infowars) bestaat helemaal niet. Een tweede bron is er niet. Dus is het een regelrechte aanfluiting om dit als nieuws te brengen. Nog lachwekkender is het als dit als argument wordt aangedragen dat de video moet dienen als argument om Syrië binnen te vallen. Daarvoor zijn de honderdduizenden vluchtelingen die verjaagd zijn om de doodsimpele reden dat het geen soennieten zijn meer dan genoeg.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Isa

  http://english.alarabiya.net/en/media/digital/2014/09/05/Al-Jazeera-ridicules-beheading-of-U-S-journalists-as-Hollywood-show-.html

  Als ik op de link in het infowars artikel klik krijg ik wel degelijk een andere bron.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • guitarman12

  De video laat zien hoe je een afdruk van je hoofd maakt maar verder niet hoe de trucjes die daarvoor werden getoond werken.
  Schiet niet op zo!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • PvU(terug in Emmeloord)

  Ja duh. Een link naar een site die eveneens de site van Al Jazeera als bron zou gebruiken. Maar die link naar die bron, de echte zogenaamde bron wat Lawrence al aangeeft, bestaat dus niet snuggere.
  Het buitengewoon ironische aan dit artikel is trouwens ook nog, dat volgens Wikileaks, de bron van heel veel van de complottheorieen waar onder andere deze site zijn informatie uit put, Al Jazeera zijn berichtgeving manipuleert naar de visie van het huis van Thani.

  Ziet u al welke kant ik op ga? Ja precies. De poster van dit artikel gebruikt een bron die door Wiki-leaks (de holy grail van de alu-houdjes) als manipulerend wordt gezien. Dus zeg het maar, welke waarheid moeten we volgen.. die van jullie o zo heilige wikileaks of die van al jazeera?
  Hypocriet? Ja ik dacht van wel.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • IIS

  Heel simpel allemaal: al Qaida was een uitgemolken koe en daarnaast kwam de waarheid aan het licht dat Amerika, Qatar en SA financiers waren van al Qaida. Al Qaida in deze was niet meer dan een huurlingen leger. Met deze besmette groep kon men dus niet verder, dus bedacht men een nieuwe en nog moorddadiger club…ISIS!!! (ook weer huurlingen). Met ISIS kon men verder breien. Niet te opvallend natuurlijk, maar eerst eens even wat drama schoppen in Irak met moord en lynch partijen (VS, fals flag, Hoessein dood, weapons of mass destruction = 0 resulstaat?).

  De ISIS gruweldaden moeten flink in beeld en aan de wereld worden getoond om de grijze cellen te prikkelen bij het slaafse volk. Goed, de toon was gezet en kon men soms reeds summier geluiden horen dat ISIS ook actief was in ……Syrie!!! Het land wat maar niet door de knieën wil en dat met ondersteuning van….Rusland!!! Goed, Rusland heeft nu zelf een groot probleem erbij gekregen door de nazi coup in Kiev, dat leidt lekker af en heeft Rusland nu de handen vol aan de binnenlandse problematiek en is ‘t misschien niet zo heel goed meer in staat om Syrië volledig bij te staan.

  In ieder geval kan het nazi westen strategisch gezien een puntje erbij optellen waar ze winst heeft behaald. De volgende zet is ISIS bestrijden in Syrië om Assad te kunnen bestrijden. Normaal gesproken een probleem, maar nu de publieke opinie om is na het onthoofden van heel onschuldige AMERIKANEN!! En met het neerhalen van een passagierstoestel door Assad’s vriend Rusland (Russen zijn gewoon altijd schuldig, zijn boeven, dat hebben we als kinderen moeten leren op school) roepen alle brave, onderdanige slaven om vergelding en het opruimen van ISIS als gevaar voor de hele wereld (daar dreigden de verlichte geesten van Saoedi-Arabië mee = angst creëren a la Zio=methode).

  Binnenkort hebben de nazi VS en zijn onderdanige deurmat landen in de nazi EU ruim baan en kan men eindelijk Assad opknopen. Als dit niet gebeurt dan mag het een groot wonder heten of zijn we reeds zover dat de derde wereldoorlog is uitgebroken met dank aan de imperialisten die geen halt wilden maken. Of zijn we allen al zo fucked up dat men er niet meer uitkomt, omdat we totaal bankroet zijn en dit de enige uitweg lijkt? Psychopaten die zich regeringleiders en machtselite noemen hebben nu eenmaal geen helder menselijk beeld hoe je problemen ook kunt oplossen met bijv. diplomatie en praten, die maken eenvoudigweg liever lijken, die maken simpel de grond effen waar obstakels hen voor de voeten lopen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • IIS

  “Hoe wilt u de lijken of lichaamsonderdelen mee hebben, zo, of in een tasje?”

  http://lifemakerfx.com/portfolio/fake-bodies/miscelaneous-dummies-over-the-years/#/

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Ze gaan voor de olie en grondstoffen. Adolf Merkel heeft militaire luchtsteun van Duitsland toegezegd.. Angela Hitler de appel valt niet ver van de boom. Angela wil
  een Europees internet. Om de N.S.A spionage onmogelijk te maken.. Angela is
  een rat .Totale controle over het internet niet meer en niet minder. Mevrouw Kasner
  op bezoek bij de wijzen van Zion te Brussel. Het schenken van drie onderzeeers met kernkoppen geladen aan Israel.. Rusland sancties opleggen, drie maal raden voor wie ze werkt. Angela Hitler zag bij google afbeeldingen wat interessante
  info .Angela Hitler wat zou je vader trots zijn geweest.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl