Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Zwarte lijst

voedselpakketHet is zonde om eten weg te gooien. Met die gedachte in het achterhoofd gaf een gezin uit Spijkenisse eten weg dat overbleef uit hun voedselpakket. De Voedselbank is daar woedend over en heeft het gezin op de zwarte lijst gezet.

De 32-jarige moeder van het gezin doet haar verhaal in het AD. “We kregen in ons wekelijkse voedselpakket zo vreselijk veel fruit en groente, dat we dat echt niet op konden”, zegt zij. “Omdat het tegen mijn principe is het weg te gooien, besloot ik het op een weggeefhoek op internet aan te bieden.”

Geen voedselpakketten meer

Maar het weggeven van eten is tegen de regels van de Voedselbank. Die kwam erachter dat het stel dat – onder een schuilnaam – toch deed, en besloot het geen voedselpakketten meer te geven. “Maar die hebben we hard nodig”, zegt de moeder. Het gezin zit diep in de schulden nadat moeder haar baan had verloren en ze hun huis op een veiling moesten verkopen. “Mijn man werkt zich drie slagen in de rondte, maar we hebben nauwelijks een cent te makken.”

Spijt van weggeven

Het gezin krijgt nu eten van de buren, die extra inkopen voor hen doen. Veel mensen zijn verontwaardigd dat het gezin geen hulp meer krijgt. Maar de hartverwarmende reacties stellen het gezin niet gerust. “We krijgen nu alle hulp, maar hoe is dat in december, hoe is dat in februari?”, vraagt moeder zich af. Ze zegt dat ze het eten nooit weg zou hebben gegeven als ze had geweten dat dit de consequenties waren.

Bronnen: AD.nlRTLNieuws.nl


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl