Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Onderhandelen

separatisten2Nederland onderhandelt niet rechtstreeks met de pro-Russische. separatisten omdat “men hen niet erkent”. Het mag dan zo zijn dat die zelfuitgeroepen republiek niet erkend wordt, maar de  Nederlandse regering zal toch niet kunnen ontkennen dat die separatisten er daadwerkelijk zijn en dat het ook mensen zijn. Mensen die daar (al dan niet helaas) de lakens uitdelen. Een goede (rechtstreekse) verstandhouding met hen is essentieel voor hervatting van de vervolgonderzoeken. Nederland zou er goed aan doen om die halsstarrige houding van “niet onderhandelen met separatisten” te laten varen om vervolgonderzoek zo spoedig als mogelijk is te faciliteren. De Nederlandse regering jaagt de mensen die het voor het zeggen hebben op de crash-site tegen zich in het harnas door te doen alsof ze niet bestaan en door de OVSE de onderhandelingen te laten doen. Onpersoonlijk en zeer ondiplomatiek/dom. Er zijn vele landen die niet onderhandelen met “terroristen”, maar deze bestempeling heb ik door de Nederlandse regering niet gehoord over de separatisten.

crash 1De situatie is er nu veiliger doordat het Oekraïense leger niet meer aanwezig lijkt te zijn in de onmiddellijk nabijheid van de crash-site en verder onderzoek nu niet kan “dwarsbomen” door gevechten aan te gaan met de separatisten. Want dat zou wel eens een reden geweest kunnen zijn om ons daar weg te krijgen. Er zijn 2 niet-waargemaakte beloften van Oekraïne om te zorgen voor een staakt-het-vuren rondom de crash-site van enige weken geleden, dan wel om het gebied rondom de crash-site te heroveren. Vraag me steeds meer af welke partij er het meeste belang bij heeft om OVV en OM-onderzoek op de crash-site te frustreren en te verhinderen, de Oekraïense regering of de pro-Russische separatisten/de Russische regering? Langzamerhand raak ik er steeds meer van overtuigd dat dit best wel eens de eerste partij zou kunnen zijn.

Des te langer het duurt voordat verder gezocht zal worden en er (niet in het minst belangrijk) eindelijk ook eens onderzocht kan gaan worden, met veiligstelling van doorzeefde vliegtuigdelen, voordat die allemaal als schroot weggehaald/verkocht zullen zijn, zoals meerdere video’s reeds tonen en, des te minder bewijs er zal zijn voor een gedegen rechtszaak. Dan zullen we gewoon te laat zijn. En een eventuele rechtszaak zonder hard bewijs hoeft niet gehouden te worden, omdat deze bij voorbaat kansloos is in de internationale rechtspraak.

Gezichtsverlies

rouwstoetZo voortvarend Nederland in de beginfase leek te zijn (c.q. was, althans v.w.b. de repatriëring van de slachtoffers), zo lijkt die voortvarendheid nu steeds verder in te zakken. Maleisië en Australië hebben het voortouw genomen tot hervatting van de zoekmissie. Niet het “leidende” land Nederland. Dit klopt niet en gaat tot groot gezichtsverlies leiden, zeker indien geen enkele OVV~OM-onderzoeker ter plaatse. zal gaan komen, met medeneming van bewijsmateriaal.

Actualiteit van zaterdag 13-09: De gevechten rondom de crash-site zijn dus opnieuw opgelaaid. Beide partijen weten dat (onder)zoekers gereed staan voor hervatting van de onderzoeken. Welke partij heeft het meest belang bij het voorkomen hiervan? Of wellicht beide? Welke partij is begonnen met de vijandigheden aldaar? Heeft de OVSE, als monitor van het nakomen van de wapenstilstand enig zicht op de laatste vraag?
Mijns inziens is het duidelijk dat de hervatting van de (onder)zoekmissie opzettelijk gefrustreerd/verhinderd wordt. Onderzoek daarnaar zou zeer welkom zijn. Het Nederlandse volk en zéker de nabestaanden willen en hebben het recht om beter voorgelicht te worden door de Nederlandse regering, waarin ook de media een zeer belangrijke rol kunnen spelen.

Auteur: W. den Engelsman

 


 • Bastardo grande

  Het is erg naief om te te gaan eisen dat we ooit de waarheid in het openbaar gaan horen.
  Met waarheid bedoelt de overheid de smerige achterbakse gluipwaarheid, en de kinderpoep van je piemelveeg waarheid. We hebben geen atoombommen, en Joris D. Is geen viezerik.
  Dat zijn de waarheden die het nederlandse volk gevoed wordt.
  Decennia lang, wel te verstaan.
  En nu wil ” het nederlandse volk” de waarheid omtrend MH 17?
  Als helderziende ga ik lekker achterover leunen, en gadeslaan wat voor zwetskoek er aan de nederlanders gevoed wordt, de komende tijd.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Gerry1211

  Vreemd dat de Nederlandse regering die democratie zo hoog staat NIET de Oost Oekraine Seperatisten erkend maar wel een Amerikaans geinstalleerde groep Nazis na een illegale coup in Kiev….De vreselijkste verhalen/leugens deden de rondgang onmiddelijk NA het neerhalen van MH17 o.a. dat de lichamen werden mishandeld, en dat persoonlijke bezittingen gestolen werden….Dit had als gevolg dat een van de Nederlandse nabestaande in haar wanhoop zei “dat ze er niet aan moest denken dat haar man’s trouwring gestolen zou kunnen zijn” Deze wanhoop kreet werd promt door Frans Timmermans als waarheid gepresenteerd in zijn toespraak aan the VN. De Oost Oekrainers waren “thugs” boeven. Hiermee kan hij zich vergelijken met Collin POwell en zijn buisje met witte poeder waarover hij claimde dat deze WMD zouden zijn die Iraq zou hebben.Timmermans werd als held beschouwd in Nederland and is nu beloond met een 2e hoogste positie in de EU. Voor Nederland is zijn verdwijning “good riddance to bad rubbish” maar voor de EU zou hij nog schadelijker kunnen zijn.Ik ben al voor 51 jaar woonachtig in de VS en kijk geen tv meer, geens nieuws media. Zelf NOS journaal via mijn computer niet meer. Geen NRC/Volkskrant/Troiuw meer. Wat er met de Nederlandse regering aan de hand is weet ik niet maar ieman moet hen aan het verstand kunnen brengen dat hun verslaving aan Amerika niet alleen Nederland maar heel Europe vernietigen. Amerika is blut!!! En het wil met man en macht een oorlog tussen de EY en Rusland crieeren. NATO moet weg uit Europa.
  Wat betreft MH17. Rusland heeft via Radar en satelliet photos vertoond dat MH17 door VS/Kiev werd neer gehaald. Het heeft ook vertoond dat de VS een eigen satelliet boven het gebied had. Amerika heeft tot nu gewijgerd hun satelliet photos te vertonen als bewijs. Men mag aannemen dat dat is omdat deze niet het bewijs leveren van wat zij all deze tijd beweerd hebben. Met vrienden zoals Amerika heeft Nederland geen vijand nodig. Ik heb WWII overleefd in Doetinchem en 3 bombardementen en ben niet snel bang. Dit land maakt mij bang.

  Excuses voor fouten in mijn Nederlands!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • W. den Engelsman

  Beste Gerry, bedankt voor deze reactie. En dit voor iemand die al 51 jaar in de States woont. Ik ben bang dat U het goed ziet. De houding van Ned. t.o.v. Oekraïne lijkt veranderd te zijn. MP Rutte werd 2 wkn. geleden door Poroshenko uitgenodigd naar Kiev te komen. Zou hij in overweging nemen, maar niets meer gehoord daarover. Kan erop duiden dat Ned. méér weet over van wie die raket afkomstig was (en wellicht over het feit dat Oekr. gevechtsvliegtuigen eventueel betrokken waren bij het neerhalen van MH17). I.e.g. is wel zeer duidelijk dat het er de Oekraïne alles aan gelegen is om de EU/NATO in hun oorlog mee te slepen. Dat onze leiders dit moge doorzien en hieraan geen gevolg geven. Laat Oekraïne het op eigen houtje met Rusland oplossen. Wél zou de EU alles in het werk moeten stellen om overleg/onderhandelingen tussen hen mogelijk te maken, dan wel die onderhandelingen te leiden. Duitsland heeft dit echter reeds, zonder resultaat, getracht te doen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Willem den Engelsman

  Beste Bastardo grande, eveneens bedankt voor de reactie. Je vraagt je inderdaad langzamerhand af hoe objectief/eerlijk wij Nederlanders door de Ned. overheid en door de leidende media voorgelicht worden. Er liggen dus wel degelijk US-kernbommen (ca. 70) op Volkel (waarover Ned. helemaal niets te zeggen heeft). De ex-MP’s Lubbers en van Agt hebben dit enige maanden geleden nog “onthuld”. Daarover ontstond toen kortstondig een rel in de pers, maar het is nu doodstil geworden daarover.
  “Slip of the tongue”, in de doofpot ermee? De waarheid over MH17? Op de “voortvarende” manier waarop Nederland als leider van de 3 onderzoeken te werk gaat, ben ik niet bepaald optimistisch daarover. Mág de waarheid wel boven water komen? Als laatste: indien U inderdaad helderziende zou zijn, dan zou ik toch gaarne uw mening (of uw mogelijke wetenschap) over de toedracht van het neerhalen van MH17 vernemen. “Achterover leunen en gadeslaan….”, lijkt me niet in het belang van het achterhalen van de waarheid. Dan schaart U zich ook onder de waarheid-verhullende media. Dan doet U alsof U meer weet, maar U zegt het “lekker” niet. U “weet het”, althans zo klinkt het, maar wil die wetenschap niet delen met het Ned. volk. Dat is daarvoor toch “te dom”. En daarmee is de cirkel rond. De Mainstream-media en U zitten dan op dezelfde cirkel. Snapt U wat ik bedoel?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Gerry1211

  Hi W.d.E.
  Ben heel blij deze site gevonden te hebben…Rusland heeft alle Radar en Satelliet photos door gegeven aan alle EU landen… Dus Nederland heeft all gegevens. NATO werd “geschapen” om EU landen te beschermen voor een eventuele aanval van de Sovjetten..It was dus een defensieve macht. Ondertussen bestaat the USSR niet meer en een normaal mens zou denken “weg met NATO”. Maar dat was niet zo. Want via NATO had Uncle Sam de macht over de EU. Uncle Sam zocht toen naar andere vijanden want oorlog is zeer lucratief. NATO werd een agressive Globale militaire organizatie die overal ter wereld illigaal landen kon aanvallen omdat het van economisch belang van Amerika was. Maar alle EU NATO lidstaten moesten er wel aan mee doen, terwijl geen van de EU landen er van baaten. Hun taak is te zorgen voor militair personeel, enz. Lang verhaal kort.. America heeft sedert 1945 Europa geoccupeerd, zowel wat militaire eenheden en basissen betreft maar ook – zeer belangrijk – op economisch gebied. Alle economische betrekkingen tussen de VS en de EU zijn louter en alleen gebaseerd op het belang van de VS en niet de EU.Het IMF bijvoorbeeld of the World Bank….Deze lieden geven leningen waarvoor zij het recht hebben om alles wat niet vast zit weg te slepen. Het hele transportatie system, bussen/trammen enz.in Wenen behoort aan een Amerikaanse maatshappij en de Stad Wenen huurt het van hen. Ik denk niet dat veel mensen in Wenen dit weten. De VS heeft een lange lijst met namen van plaatsen die van strategisch belang zijn voor de VS. Op deze lijst staat de haven van Rotterdam..Mocht er zich iets voor doen in Rotterdam dat een negatieve invloed heeft op de haven dan kan men een Amerikaanse militaire ingreep verwachten.
  Een paar weken geleden werd er een wet aangenomen in Washington waarbij zij het recht hebben Nederland aan te vallen voor het geval een Amerikaan voor de ICC gesleept wordt.
  Dit zijn geen normale mensen meer. Dit zijn zeer gevaarlijke psychopaten. En de reden is dat de VS volkomen failliet is en voor jaren oorlog heeft gevoerd op geleend geld dat niet terug betaald kan worden. Als de dollar ophoud de “reserve currency” te zijn, en dat is nu al aan de gang dan is America finished. Hun gedrag heeft over de jaren Amerika geisoleerd van de rest van de wereld met de onbegrijpelijke uitzondering van de EU, die zich gedraagd alsof er een snavelstring tussen de EU en de VS zit.
  Interessant lezen: “Wie financieerde Hitler in WWII?”
  “War is a Racket” Marine General Smedley Butler (kort en op het internet te lezen)
  “The Saker” (Vinyard of the Saker) Hij is geboren in Nederland van Russische vluchtelingen ouders (verliet Nederland op 5 jarige leeftijd en spreekt heel weining Nederlands. Spreekt vloeiend Russisch en geeft dagelijks het laatste nieuws in het Engels van Dombass. Zijn blog is ook in het Frans en Duits te lezen.
  “Global Research”
  “Moon of Alabama”
  “The Unz Review”
  “Al-Jazeera”
  “RT”
  Deze zijn allemaal in het Engels.

  Ik zou graag horen in wat opzicht de houding van Ned t.o.v Oekraine veranderd is….in hoeverre. Oekraine is het vassaal van de VS en krijgt alle instructies van DC. De wereld weet al dat MH17 door Oeki fighter jets is neergehaald en dat dit niet zou gebeuren zonder toestemming of opdracht van de VS. Als Nederland niet :”schoon schip” maakt met de waarheid dan is Den Haag medeplichtig aan de dood van 196 Nederlanders. Iemand zou den Haag hier aan kunnen herinneren.
  Nederland wordt inderdaad voorgelogen door Den Haag….Zij volgen het workbook van de VS. Propaganda werkt……echter alleen maar zo lang. You can fool most people most of the time but you cannot fool all people all the time.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Willem

  Hi Gerry,
  Ik “voel” dat MP Rutte geïrriteerd is t.o.v. Oekraïne. Nóg voor de NATO-summit te Wales gaf hij zeer duidelijk aan dat de Oekraïne voorlopig nog láng geen full NATO-lid kan worden en tevens omdat hij blijkbaar niet is ingegaan op de uitnodiging van Poroshenko om naar Kiev te komen voor overleg. In diplomatieke taal is een uitnodiging niet accepteren een zeer duidelijke afwijzing, in feite een belediging a/h adres van degene die die uitnodiging doet. M.i. is er meer a/d hand. M.i. weet men (in zéér kleine kring) in Den Haag veel meer over MH17. Dingen die niet in het openbaar mogen komen. Ik kan het mis hebben, maar mijn gevoel/intuïtie zegt iets anders. Het voorlopige rapport van de OVV (zeer vaag) wijst ook in die richting. En tevens dat ook zeer weinig gebleken is van de vastberadenheid (determination) van de onderzoekers om de crash-site daadwerkelijk te bezoeken (“te gevaarlijk”) en bewijsmateriaal (doorzeefde vliegtuigdelen) veilig te stellen en mee te nemen naar Nederland. Er is bij mijn weten geen énkel vliegtuigdeel veilig gesteld. Of alles ligt er nog, of er is reeds veel verdwenen (video’s van weghalen vliegtuigdelen ter verkoop als schroot zijn er meer dan genoeg). Dus ik denk eerder het laatste. Na de “moving” speech van Min. Timmermans voor de UN en de UN-resolutie dat een Internationaal onderzoek plaats zou moeten vinden, heeft Nederland het laten liggen. Toen Ned. de “overall” leiding kreeg van de onderzoeken, had Ned. onmiddellijk een verzoek aan de UN moeten doen tot een UN-Securitycontingent van b.v. 500 man uit meerdere landen om de crash-site veilig te stellen. Dat lijkt nu te laat. Nederland heeft ook nog even overwogen om zelf een contingent spec. forces te sturen, maar dat werd te gevaarlijk geacht. Maar indien dat UN-contingent c.q. dat Ned/Austr. contingent reeds ca. 7 wkn. geleden t.p. geweest zou zijn, dan had er dáádwerkelijk onderzocht kunnen worden.
  Al met al; very unimpressive behaviour of the Dutch. Big words but no big deeds.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Gerry1211

  Hi Willem,

  Hou vast aan dat “gevoel”…The “gut” never lies, your brain can talk you into all sorts of trouble or talk you out of doing the right thing.Not so your gut.
  Rutte heeft zeker door dat hij, zowel als de rest van EU gemanipuleerd word door de VS die op het ogenblik Oekraine runt. Dit is een proxy oorlog tussen de VS en Rusland (via Oekraine) Angela Merkel heeft het door. Deze spreekt naar mijn gevoel bijna dagelijks met Putin..en wel in Russisch. Volgens mij is het Putin ook heel duidelijk dat de EU tussen een “rots en een harde plaats” zit vanwege constante drijgementen van de VS.De sanctions die de EU hebben tegen Rusland doen Rusland geen kwaad. Putin praat ook steeds over EU partners en volgens mij ziet hij hun ook zo. Putin is de enige volwassene in de kamer. De enige diplomaat…Vergelijke even Lavrov met dat enge mannetje John Kerry die onlangs zijn hele gezicht liet veranderen via het mes van een plastische chirurg. Iemand die dat doet spoort mijns inziens niet en hoord derhalve niet een land te vertegenwoordigen zeker niet een land dat zichzelf de tietel van “leader of the free world” gaf. Dat rapport van de OVV was behoorlijk shokerend vanwege gebrek aan enige informatie dat al niet bekend was. Dat Ned de crash site niet mocht onderzoeken blijkt wel uit de konstante bestoking en bombardementen vanuit Kiev op bevel van de VS. De bedoeling was de hele site dermate te verwoesten dat er niets meer van over was om te onderzoeken. IK denk ook dat er mensen in Nederland zijn die dat goed door hebben…..HEt probleem is dat de regering vast zit aan de VS vanwege NATO and andere contracten. De situatie is dermate uit balance dat er maar weinign hoeft te gebeuren voordat het ene land na het andere uit NATO tapt en hun eigen soeveraniteit (spelling?) terug eist.
  De EU heeft Amerika niet nodig…Het heeft Rusland nodig. .
  DE wereld heeft meer wijze mannen als PUTIn nodig.
  Onderzoek even “Operatie Gladio” schikbarend. Deze zaten achter vele terroristische acties in Europa zowel als 911. Ze waren ook bezig in Kiev gedurende de coup.
  Nederlanders moeten Den Haags “feet to the fire” houden. Ze hebben verantwoording af te leggen omtrent wat er is gebeurd,en toegeven dat Kiev/US MH17 neerschoot…Dat de “black boxes” naar Engeland gingen was al een grote fout.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bastarde grande

  Geachte heer Den Engelsman,
  achterover leunen is inderdaad niet erg productief, en derhalve kom ik u enigszins tegemoet in een ander commentaar wat ik op Gewoon Nieuws heb geplaatst bij het artikel over Remote Viewing.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Willem

  Heb het commentaar gelezen ( uw nabije toekomstvisie). Niet om erg vrolijk van te worden. Ben niet helderziende (althans heb het niet ontwikkeld), maar heb zelf ook al langere tijd het gevoel dat er inderdaad nog veel meer ergs staat te gebeuren. Zal mijn dromen eens goed in de gaten houden.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ben

  Één interessante versie van de gebeurtenis in een documentaire getoond op de Russische televisie. Is zeker waard om te vertalen en te verspreiden:

  http://www.youtube.com/watch?v=1nCbT5AOPjM

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ingrid

  Laatste nieuwe gegevens van vandaag over het neerhalen MH17, met een radarscreenshot van een burger luchthaven in Rostov, net oostelijk van de Russisch-Oekraiense grens. Deze gegevens komen van een Russische site, maar als je op je rechtermuisknop drukt kun je kiezen voor een Nederlandse vertaling. Zodra de Engelse vertaling van “cassad” er is zal ik hem hier posten.
  http://colonelcassad.livejournal.com/1897094.html

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl