Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

MH17 – een raadselachtige crash

We zijn inmiddels 50 dagen verder na de crash van de MH17. Zeven roerige weken waarin veel gebeurd is in de wereld en waarin helaas nog wel meer te gebeuren staat.
Op 17 juli jl. verklaarde onze eerste minister Mark Rutte dat de onderste steen boven zal komen: “Eén ding moet glashelder zijn. De onderste steen moet boven. Als het een aanslag is, moeten de daders worden opgespoord en hun gerechte straf krijgen. Eerder zullen we niet rusten. Daar hebben de slachtoffers en hun nabestaanden recht op.” Klopt, mijnheer Rutte! Dus moeten we op zoek naar de onderste steen. De VS werpt alleen direct ‘de eerste steen’ naar dader Putin en die steen hoeft zeker niet verder onderzocht te worden?
Vanaf dat ene moment worden er heel veel feiten verdoezeld, verzwegen en veelvuldig van het internet gehaald en daarmee de nog resterende ‘bouwstenen’ van de democratie! Want alle onderstaande feiten zijn echter wel de ‘bouwstenen’ voor het enorme escalerende conflict waar we nu in zitten. Hebben we nog recht op de feiten?

Rutte weerspreekt in een andere persconferentie dat Nederland te voorzichtig is. Andere landen, zoals Australië en de Verenigde Staten spreken immers meteen al over de verantwoordelijkheid van Rusland. Mark Rutte: “Ik wil niet speculeren en vinger wijzen. Ik wil dat de feiten boven komen en zo is de kans groter dat zo’n onderzoek er komt”. Rutte zei verder dat het drama een “steeds tragischer verschijning” krijgt. “We horen steeds meer verhalen van individuele reizigers die niets vermoedend aan boord gingen, hun kansloze lot tegemoet”. Hij zei dat heel Nederland intens meeleeft: “Nu blijkt weer hoe nauw een klein land verbonden is.” (bron: nos.nl)

Dat statement herinnerde mij aan de ‘open brief aan de minister president en alle ministers’ van 7 april waarin ik in de één na laatste alinea schreef over het op de kaart zetten van Nederland: ‘Een goed voorbeeld doet goed volgen. Wanneer u in uw tomeloze ambitie om Nederland op de kaart te zetten in de wereld een groot succes wilt bereiken, hoeft u slechts een voorbeeld te worden van hoe een samenleving kan functioneren door het hart erin terug te brengen. Een samenleving die de term ‘SAMEN’-leving recht doet.’

Daarmee bedoelde ik in geen geval dat ze Nederland op zo’n gruwelijke manier op de kaart zouden krijgen, alhoewel deze doelen cynisch genoeg wel bereikt zijn o.a. via de live-uitzending van CNN op 23 juli waarin de beelden en hun commentaren lieten zien dat Nederlanders het predikaat ‘Samen-leving’ verdienen. Alleen waren het de verkeerde beelden, namelijk van een rouwstoet van veertig zwarte auto’s, gevuld met kisten.
‘Wat zijn we toch een geweldig land!’ aldus een geëmotioneerde Timmermans. Wil hij dan niet dat dat zo blijft?

Helaas, ondertussen worden er sancties tegen Rusland uitgevoerd en deze worden systematisch zelfs nog opgevoerd. Ik vraag me dan af, op grond van welke ‘onderste steen?’ Wanneer we de mainstream media volgen is de schuldige al vanaf de eerste uren bekend maar ja, we weten inmiddels onderhand wel wie de persburo’s Reuters en AP aansturen en financieren en daarmee de mainstream media.

mh17crash1Zo waren er lokale bewoners die binnen 20 minuten na de crash ter plaatse waren en deze mensen hebben een ooggetuigenverslag gemaakt. Die beelden verdwenen her en der al snel van het internet, want blijkbaar mochten we die niet zien. Sommige sites zijn erin geslaagd om diverse verdwenen verslagen en video’s te verplaatsen naar andere servers voor de onderzoekende lezer en zo kun je ook dit verslag zien. Het is Duits ondertiteld en het staat (nu tenminste nog) op deze site.

Op 21 juli houdt Timmermans de inmiddels welbekende emotionele toespraak bij de VN-raad waarin hij dit zegt: “De afgelopen dagen hebben we schokkende verhalen gehoord over gesleep met lichamen en over het beroven van de slachtoffers. Het moet ondraaglijk zijn om je man te verliezen, en dan bang te moeten zijn dat een schurk zijn trouwring van zijn lichaam steelt.” Want er verscheen een foto in de MSM die laat zien dat één van de separatisten een zogenaamde ‘trofee’ in zijn hand houdt, in de vorm van een pop van een jonge passagier. Volgt Timmermans ook alleen maar de bronnen van de mainstream media? En ook Rutte komt met een statement tijdens zijn persconferentie waarin hij zegt te ‘walgen’ van dit soort praktijken. Oei, ook niet geheel op de hoogte van wat er speelt? Terwijl er twee dagen daarvoor al iets anders – zelfs in de mainstream media – is geschreven?

Immers, de alternatieve media kwamen al snel met de video waar dit ene beeld ‘uit geknipt’ is en die laat een heel ander beeld zien. En dat het dus zin heeft om wel met ‘gecensureerde’ feiten te komen wordt hier bewezen. De NOS komt op 19 juli –gelukkig- met een kort bericht over dit voorval en stelt: ‘Gisteren en vandaag ging een foto rond waarop een pro-Russische separatist te zien is die een knuffel uit de neergestorte MH17 in zijn hand houdt. Op deze video is te zien hoe die foto wordt genomen en dat het verhaal achter de foto misschien anders is dan het in eerste instantie lijkt’. Bravo, NOS! Alleen jammer dat dit feit genegeerd wordt door Timmermans en Rutte, want het past blijkbaar niet in het ‘plaatje’ dat door de supermachten reeds gepropageerd wordt.

Op You Tube is overigens deze video te zien waarin ook het ‘stelen van de trouwring’ is gefilmd. Dat heeft de NOS blijkbaar gemeend niet te hoeven tonen. Ach, het is maar een detail, toch?

paspoortRutte: “De beelden van kinderspeelgoed waarmee wordt gegooid, koffers die worden geopend en paspoorten die worden getoond (zie  video) maken ons woedend” zegt hij in een persconferentie. Oh ja! Zijn dat die paspoorten die worden getoond en die er als nieuw uitzien? Heb je ooit meegemaakt dat je in een vliegtuig kunt stappen met een ongeldig paspoort? Zie de gaten in sommige paspoorten tussen de fonkelnieuwe documenten die uit de kofferbak van een auto worden gehaald als zijnde de paspoorten van de omgekomen passagiers.

Intussen gaat er ook een foto over het internet met de laatste post van de Volendamse Cor Pan op zijn facebook-pagina en deze gaat de hele wereld over. Ook heel cynisch, want hij schrijft: ‘Mocht hij verdwijnen, zo ziet hij d’r uit’, verwijzend naar de verdwenen MH370. Die foto wordt ineens wel heel belangrijk wanneer men naar de brokstukken gaat kijken om te zien welk toestel daar in Oekraïne naar beneden is gehaald. De foto van Cor Pan laat namelijk een ander ID-nummer zien dan wat we via Reuters krijgen voorgeschoteld en vanaf Schiphol vertrokken is.

De foto aan Reuters is geleverd door de Israëlier Yaron Mofaz die zegt deze foto die middag te hebben genomen op Schiphol. Hij stond blijkbaar in de buurt bij Cor Pan, was dus wel ingecheckt maar zat niet in het vliegtuig. Vaag! Yaron Mofaz heeft geheel toevallig dezelfde achternaam als Shaul Mofaz, de huidige oppositieleider en vroegere Minister van Defensie in Israël. Uitvergroot zien we dit op het internet (links Reuters, rechts de foto van Cor Pan)

mb1En ook op deze site worden daarover vragen gesteld en staan nog meer foto’s die het raadsel steeds groter maken:
Hier nog een video van een ‘onderzoeker’. Wederom het bewijs dat er ‘onafhankelijk’ onderzoek moet komen, maar hoe onafhankelijk is dit nu nog?

mh17-is-mh370Er wordt volop gespeculeerd over een raampje dat ontbreekt op andere ‘officiële foto’s’. Op de eerst verschenen foto die over het internet ging was dat raampje dicht, en op de officiële foto van de persburo’s is het raampje open. Blijkbaar kon men niet anders meer omdat het hele internet vergeven is van de foto’s die door niet officiële kanalen worden vrijgegeven.

 

raampje gefotoshoptOndertussen verwijdert Facebook vele berichten over de MH 17, bij ons en bij bekenden en worden er video’s verwijderd. Overal kom je ineens dode links tegen.

Een reportage van een journaliste ter plaatse van nota bene de BBC verdwijnt ook in zeer korte tijd van het internet. Maar deze is inmiddels door iemand in het Engels ondertiteld en teruggeplaatst voor zolang het duurt. In deze reportage verklaren lokale bewoners dat ze straaljagers naast het vliegtuig zagen.
Ondertussen worden deze verklaringen bevestigd door de Duitse luchtvaartexpert en piloot, Peter Haisenko en een andere expert, defensie-specialist Bernd Biederman, gepensioneerd kolonel. Bernd Biederman schreef in het Berlijnse dagblad ‘Neues Deutschland’ Surface-to-air raketaanval wordt afgewezen als oorzaak, maar spreekt over kogelgaten van één specifiek kaliber shrapnel-munitie bij de cockpit van het vliegtuigwrak Zie verder uitgebreid hier op Wanttoknow.nl

Maar ook verwijst Karel van Wolferen -ex NRC correspondent en meerdere malen bekroond voor zijn journalistieke werk en gekend als hoogleraar van de Universiteit van Amsterdam- o.a. naar de uitspraken van Michael Bociurkiw, één van de eerste inspecteurs van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) die de site van de crash bereikten. Zie de verklaring van deze Michael Bociurkiw hier in deze video. Van Wolferen doet in dit artikel eveneens een boekje open over de corrupte journalistiek en hekelt deze ongezouten. Eerst verscheen zijn –lange maar interessante- artikel in het Engels en dit is nu ook vertaald in het Nederlands. Dat kun je hier lezen.

Nog een gerespecteerd journalist, Joost Niemöller van o.a. HP de Tijd en de Groene Amsterdammer schrijft over een opmerkelijk feit dat ook de mainstream media niet zal halen. Namelijk dat er wel degelijk een distress-call was van de piloot bij de snelle daling van het vliegtuig. Een feit dat later in alle toonaarden werd ontkend. Helaas, verder onderzoek blijft voorlopig voor ons uit want de papegaaien van de mainstream kraaien slechts na wat ze krijgen geserveerd vanuit de persburo’s, aangestuurd door….. (zucht!)

En het is journalist Robert Parry, die in het verleden prijzen haalde voor zijn journalistieke werk, die nu met het verhaal komt, dat hij een bron heeft binnen de inlichtingendiensten in Washington, die hem heeft verteld dat de VS in het bezit is van satellietbeelden, die aantonen dat troepen van het Oekraïense leger verantwoordelijk zijn voor het neerschieten van vlucht MH17 van Malaysian Airways.

Op 9 september a.s. kunnen we het eerste rapport verwachten van de Onderzoeksraad voor veiligheid. Daarnaast wil de raad weten hoe passagierslijsten worden opgesteld en waarom die in het geval van vlucht MH 17 niet direct beschikbaar was.

Foto passagierslijstVreemde vraag, want deze onderzoeksraad had al in maart inzage kunnen krijgen in de hele passagierslijst. Maanden vóór de crash! Deze heeft namelijk een periode online gestaan en is vrij snel weer van het internet afgehaald, omdat er blijkbaar teveel bezoekers naar gingen zoeken. Google cache onthoudt echter wat er op het internet heeft gestaan en op de facebookpagina van Junemann zie je dat deze passagierslijst daar ook daadwerkelijk gestaan heeft. Al is inmiddels het cache-geheugen van Google ook gewist. De printscreen ervan is echter bewaard gebleven. Junemann zocht naar een bekende van hem die in het toestel gezeten heeft en kwam bij toeval deze in maart gepubliceerde passagierslijst al tegen. Bijzonder merkwaardig! Was deze crash tóen al gepland? Kijkend naar de video van dit recente artikel op Gewoon-nieuws kan het zomaar langer geleden zijn!

Tot slot nog een brandende vraag. Waar is Carlos Buca? Carlos zou dus werkzaam zijn geweest als verkeerscontroleleider, heeft de Spaanse nationaliteit en werkte in Kiev in Oekraïne. Direct ná het neerschieten van vlucht MH17, verdween hij tezamen met andere buitenlanders van de verkeersleiding. Zijn twitter-account is ‘uiteraard’ verdwenen, alsmede al zijn tweets tijdens en na de crash. Maar nu is ook deze Carlos zelf opgelost in het niets. Al zijn twitter berichten zijn door oplettende lezers opgeslagen. Zie hier al zijn tweets van 17 juli 2014

.
Oh ja, Elsevier vraagt zich nu ineens af welke geheime overeenkomst ons kabinet sloot over vlucht MH17. Worden er misschien nu een aantal mainstream journalisten wakker?

Ik vrees dat deze vragen nooit zullen worden beantwoord en daarmee menen degenen die aan de touwtjes trekken van ‘schapenland’, een perfect alibi te hebben gecreëerd voor de oorlog die volgens hun scenario en dito planning moet plaatsvinden. Emigreren misschien…?

Is er leven op Pluto?

Klik hier voor een Engelse vertaling

Lees hier deel 1

©Irma Schiffers

 


 • W. den Engelsman

  Indrukwekkend artikel met vele links, die lezen/ zien zijn ook belangrijk om trachten een plaatje van het geheel te krijgen. Harde bewijzen zijn er (nog) niet voor de één of andere theorie, maar wel veel aanwijzingen die ééndezelfde richting lijken op te wijzen. Daarmee zullen naast de kritiekloze MSM-media meerdere anderen niet blij zijn. Vroeger, toen al die communicatie-middelen van nú niet bestonden, was het veel gemakkelijker om iets “onder de pet” te houden voor het gepeupel. Dat lukt nu bijna niet meer, maar dat schijnen “zij” nog niet echt te beseffen. “Al is de leugen nog zo snel, de waarheid……”.
  Het is nu wachten op het voorlopige rapport van conclusie v/d oorzaak door de OVV.
  Gezien het niét aanwezig geweest zijn op de crash-site (een eerste vereiste), en het niet bekend zijn of énig vliegtuigdeel (vooral die met scherf~ danwel kogelgaten) is veiliggesteld en in Ned. handen (heb daarover indringende vraag gesteld aan Reg. en Parlement zonder ook maar één enkele reactie (embargo?), verwacht ik dat de voorlopige conclusie in zéér algemene, vage termen geformuleerd zal zijn. Zal er b.v. ook eerlijk, transparant gecommuniceerd worden over wat de uitlezing van de Cockpit Voice Recorder heeft opgeleverd? Was er wél of géén opdracht tot koerswijziging aan MH17, richting rebellengebied? Was er wel of geen mayday-call door de bemanning?
  Waar zijn de bandopnamen van communicatie tussen luchtverkeersleiding Kiev en MH17? Kunnen deze CVR-uitlezing en die ATC-bandopnamen niet juridisch worden opgeeist, b.v. door een groep nabestaanden en Malaysia Airlines? Ook de beschuldigde separatisten/Russen hebben hierop recht. Vele, vele vragen, maar vrees dat de antwoorden daarop (als die ooit komen), zullen worden doorgeschoven naar het “eindrapport”, over ca. 1 jaar. Dan is het “gepeupel” het toch al weer bijna vergeten (“denken zij”), maar daarin zouden zij zich wel eens lelijk kunnen vergissen. Is dit werkelijk een doofpot-affaire? Dat er nog maar vele onderzoeks-journalisten en anderen achter de waarheid mogen aangaan. Die gaat tóch boven water komen. Dit is niet iets om te vergeten, nooit niet. Die onderste steen moet en zál inderdaad boven komen. Like it or not.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Irma

  Beste W., Je stelt o.a. de vraag “Kunnen deze CVR-uitlezing en die ATC-bandopnamen niet juridisch worden
  opgeeist, b.v. door een groep nabestaanden en Malaysia Airlines?” Zou het helaas niet zo zijn, dat juist deze partij buiten spel is gezet en dat zou toch echt wel te maken kunnen hebben met dit feit uit 2007: http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1343267/2007/02/07/Tribunaal-Maleisie-voor-aanklacht-wereldleiders.dhtml Die verhoudingen komen vast nooit meer goed en wie zegt niet dat…. etc etc.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • W.den Engelsman

  Begrijp deze reactie niet.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Irma

  Wat ik bedoel is dus, wanneer je dat artikel leest waar ik naar verwijs, dat Maleisie door deze heftige aanklacht geen goede vrienden meer zal hebben in de politieke arena die zich nu met het onderzoek bezighoudt. Ze hebben dat zogenaamde ‘geheime contract’ ook niet mede ondertekend. Dus nabestaanden kunnen een poging doen, maar Mal. Airlines…???

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • de^mol

  Indrukwekkend en goed artikel. Komt nog meer bij, het verhaal van de getuigen over een ander vliegtuig komen overeen met andere aanwijzingen:

  1) de Russische werkelijke radarbeelden, waarop een ander, volgens de Russen, militair, vliegtuig is waar te nemen.

  2) dat klopt met de guninslagen (alleen) nabij de cockpit, en vooral die op de vleugel, die in combinatie wijst richting de cockpit en aantoont dat een vliegtuig geschoten heeft van linksachter het vliegtuig:
  http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/1188/5617/original.jpg

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • W. den Engelsman

  OK, merci, begrijp het nu beter na die link gelezen te hebben.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • W. den Engelsman

  Er zijn inderdaad duidelijke sporen van scherven/kogels te zien aan de BOVEN-zijde van een vleugeldeel, schuin van achteren. Dit kan onmogelijk veroorzaakt zijn door een BUK “shrapnell”-raket, die het vliegtuig uiteraard van onderen is genaderd en ook daaronder moet zijn ontploft.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • de^mol

  Klopt, en ook dat er geen snaprell is op de meeste andere plaatsen, zoals onder de cockpit, bij de RD, of bij de meeste andere stukken. Zou wel erg toevallig zijn als die bom alleen bij de cockpit was ontploft (ik denk dat je meer kans hebt de loterij te winnen), achter/boven de cockpit wat snaprell achterlaat, maar vooral naast.

  Hier zie je delen van achter de cockpit met wel snaprell, en onder de cockpit niet:
  https://lh4.googleusercontent.com/-I1n3OIHhoK0/U9hV0FnsDLI/AAAAAAAAYbw/6P_N6OtZ-ZM/w613-h617-no/MH17_Cockpit.jpg

  En hier een het deel onder de cockpit (RD), idd. zonder snaprell:
  http://www.wanttoknow.nl/wp-content/uploads/cockpit-reference.jpg

  Er is teveel, de puzzel toont heel veel delen waaruit het beeld onstaat dat het niet anders kan dan een false flag.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • W. den Engelsman

  Er is daar inderdaad het op het eerste gezicht triomfantelijke omhoog houden van een knuffel door een separatist. Enige momenten daarna legt hij die knuffel voorzichtig neer, neemt zijn pet af en slaat een kruis. Maar dát laatste laat de Main-stream-media dus niét zien!
  En ook Rutte en Timmermans reppen daar niet over. Misselijkmakende verdraaiing van de feiten. Ook dáár leven/wonen mensen. Wij in het Westen moeten niet pretenderen dat wij de enigen zijn die menselijke neigingen hebben!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Mo

  Menselijkheid leidt tot gevaarlijke situaties in de politiek, dus dat moeten we vooral niet propageren! 🙂

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Lawrence_1970

  Onvoorstelbaar. Bijna niet te geloven dat mensen dit soort complotten bedenken en zo velen dit meteen aannemen. Zegt veel over de verwarrende tijd waarin we leven denk ik. Zal ik nog een duit in het zakje doen: deze website is ordinaire pro-Poetin propaganda en het zou me niet verbazen als hier gewoon Russisch geld achter zit. Waarom is op deze website niets te vinden over wie erachter zitten? Rookgordijn?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Henri V

  Als we wisten wie hierachter zitten, zouden we bijvoorbeeld ook Rotschild heten, en laten we maar blij zijn dat we daar geen telg van zijn!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • The West is throwing everything at Russia, from Pussy Riot to LGBT issues to wreckages of Malaysian Boeing 777s to charges of Nazism, hoping that something eventually sticks.not many people are comfortable with the emerging order, and they are seeing parallels between the current era and the 1930s.Eastern Ukraine is now reminiscent of the Spanish civil war, with European volunteers offering to fight the old Fascism in the new garb. These volunteer brigades, fighting alongside pro-Russian separatists, are loosely dubbed the United Continent. Is this the “Russian invasion” that was repeatedly pledged to the international media?Socio-economic conditions in Europe today parallel events leading up to WWII. The only element missing from the overall drama is a 1929-style Wall Street crash, followed by another Great Depression. The descent to barbarism this time will be much more rapid. It will be viral. The current Russophobia is perhaps intended to blame the imminent crash on Russia and Putin.Alternatively, Europe’s unparalleled expertise in anti-Semitism may come in handy.In the end, the pantomime’s backdrop is set. Old hatreds and memes are being moulded in the anvils and furnaces of the next great social experiment.  Can you hear the lilts of “order” and the harbingers of slaughter and sacrifice?I conclude by referring to that Dragon in the very first sentence of my article. Did you know that there is a St. George in Russia’s Coat of Arms? And he is actually treading on a dragon. I consider it a serendipitous metaphor for those who refuse to bow down to the growing tyranny.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl