Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Islamic-State_3030157b

Druk opvoeren

Toenemende druk wordt uitgeoefend op de Britse en Amerikaanse regering om actie te ondernemen tegen de rijke golfstaten Saoedi-Arabië, Qatar en de Verenigde Emiraten, die worden beschuldigd van het financieren van moslimterroristen. Het opvoeren van de druk kwam in een stroomversnelling na de onthoofding van de Britse hulpverlener Alan Henning die in Syrië werd ontvoerd.

Twee gepensioneerde generaals en een oud-minister van Defensie stelden dat landen als Saoedi-Arabië en Qatar de opkomst van gewelddadig extremisme hebben geholpen door het beschikbaar stellen van een enorme geldstroom naar terroristische groeperingen zoals de Islamitische Staat in Irak en Syrië (ISIS).

Het trio van hoge militaire figuren zei dat luchtaanvallen tegen ISIS onvoldoende zijn om de terroristische dreiging te verslaan. In plaats daarven doen zij een beroep op hun regering om de Golfleiders onder druk te zetten in hun aanpak van het extremisme door de geldstroom naar terroristische netwerken af te kappen. Uit onderzoek van “The Telegraph blijkt dat tientallen miljoenen ponden extra zijn betaald aan ISIS en Al Qaida door vermogende particulieren in de golfregio, terwijl hun leiders de andere kant uitkeken of zelfs medeplichtig zijn geweest aan de financiering van deze groeperingen.

Bron: TheTelegraph.co.uk

 


 • Irma

  Goh zeg, worden er een paar wakker? Tjee… Dat mag in de krant.

  Oh nee, dat mag niet in de krant natuurlijk.. 🙂

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Gerry1211

  En liegen dat de Amerikanen doen. Deze hebben zelf JAREN lang AlQuaida getrained in CIA kampen, gefinancieerd en bewapend…Daarna ISIS…..Nu de zaak helemaal in the soep loopt en ze de regie kwijt zijn zoeken ze een zonde bok. En gij geleufd dat zeggen ze in de Achterhoek
  En door wie precies wordt die druk uitgeoefend??? Het was allemaal prima zolang de Saoedisch alleen maar hun eigen mannen en vrouwen onthoofden in het publike plein. Maar onthoofden van een Engelsman of Amerikaan…NEEN dat kan niet door den beugel meneer. Nou loopt men in Washington rond als een stel onhoofde kippen (ooit gezien?)
  en weet niet wat te doen. Ze zijn Ukraine kwijt, nu ook nog het M.O…
  Mijn crystal bal zegt Rusland en Iran zullen de zaak redden. En als Amerika zich goed gedraagd mogen ze mee spelen. 🙂
  In the meantime the Lebanese Mufty is criticizing the violence supposedly in the name if Islam. Those who engage in these horrible acts know nothing about Islam. He encouraged Imams and mosques to unite and expressed the need for rehabilitation of certain religious institutions.

  Oh about the nepotism we’re not suppose to know about or talk about , komt Joe Biden’s zoon, die de chairman was geworden van de Oost Oekrainse oil concern, which was supposed to have been sold for pennies on the dollar to an American concern, as part of the rape, now coming home???. The whole thing exploded….everyone with egg on their face…….But..but its Putin’s fault. right…And the moon is made of cheese.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • David

  En ondertussen staat de VS in Jordanie elk jaar met een grote wapenbeurs hun spulletjes aan elke generaal en warchief van de weredl te verkopen. Vice maakte er een mooie reportage over. http://achterdesamenleving.nl/het-militair-industrieel-complex/#.VDI7SfmSyac

  Er is gewoon een bepaalde club mensen die gewoon conflict wil omdat dat hun manier van geld verdienen is. Zij strijken de winsten op, de belastingbetalers betalen de rekeningen van de oorlogen en de onderklasse levert het kanonnenvoer.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • marc

  Stelen en roven is inmiddels een gesanctioneerde taktiek van:…….DE (R)OVERHEID!

  ‘Nederland op z’n Allersmalst’

  Voor dieven en inbrekers moet je natuurlijk altijd oppassen, da’s niet nieuw !!,
  maar inmiddels óók, en dat des te meer: voor ambtenaren!!!

  De Diefstal heet dan alleen anders. Dan wordt het ‘een boete opleggen’ genoemd.

  Plaatje bij ‘Nederland op z’n smalst’

  De 16-jarige zoon van Brenda Evers kreeg een bekeuring in de trein. Niet omdat hij iets vernielde of zwart reed, “nee hij had gewoon netjes ingecheckt maar hij kreeg een bekeuring omdat er 17 euro op zijn ov-chipkaart stond en geen 20 euro.”

  “Waar gaat dit over? Een onschuldig kind van 16 wordt als een crimineel behandeld en krijgt een BOETE van 40 euro, terwijl hij niets fout heeft gedaan. Dit is weer Nederland op z’n smalst.”

  Ze zeggen wie de bal kaatst kan hem keihard terugverwachten !! het is de hoogste tijd !

  * De geschiedenis herhaalt zich.
  Een nieuw paard van Troje, ‘vluchtelingen’ maar in werkelijkheid; goed getrainde terroristen

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • spruit

  Ondertussen gedaald van 8 euro per dag naar 7 euro per dag om van te leven en velen met mij. De koning leeft er goed van en de wapen industrie gaat goed. bakken met geld naar Polen…. OEF foutje van de minister. oude mensen worden als afval behandeld. Toekomst Amsterdam..met 85 jaar pas thuishulp als je dan nog niet tuis dood bent gevonden, want de buren hadden geen tijd. Te druk om de duren huur te betalen. Van de metro lijn horen we niets meer. Daar is ook veel geld aan verdient. SP zielig in een hoekje gedrukt door de media. Dierenpartij te klein. Huisjes melkers hebben het goed. Moeilijk nog om student te zijn. Leven de koning en de koningin en vriendje Rutten.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl