Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Islamic-State_3030157b

Druk opvoeren

Toenemende druk wordt uitgeoefend op de Britse en Amerikaanse regering om actie te ondernemen tegen de rijke golfstaten Saoedi-Arabië, Qatar en de Verenigde Emiraten, die worden beschuldigd van het financieren van moslimterroristen. Het opvoeren van de druk kwam in een stroomversnelling na de onthoofding van de Britse hulpverlener Alan Henning die in Syrië werd ontvoerd.

Twee gepensioneerde generaals en een oud-minister van Defensie stelden dat landen als Saoedi-Arabië en Qatar de opkomst van gewelddadig extremisme hebben geholpen door het beschikbaar stellen van een enorme geldstroom naar terroristische groeperingen zoals de Islamitische Staat in Irak en Syrië (ISIS).

Het trio van hoge militaire figuren zei dat luchtaanvallen tegen ISIS onvoldoende zijn om de terroristische dreiging te verslaan. In plaats daarven doen zij een beroep op hun regering om de Golfleiders onder druk te zetten in hun aanpak van het extremisme door de geldstroom naar terroristische netwerken af te kappen. Uit onderzoek van “The Telegraph blijkt dat tientallen miljoenen ponden extra zijn betaald aan ISIS en Al Qaida door vermogende particulieren in de golfregio, terwijl hun leiders de andere kant uitkeken of zelfs medeplichtig zijn geweest aan de financiering van deze groeperingen.

Bron: TheTelegraph.co.uk

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl