Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Trojaans Paard

trojaans paard“ISIS-militanten zijn van plan om, vermomd als asielzoekers, Europese landen te infiltreren”, melden Amerikaans inlichtingendiensten. Zij beweren deze informatie te hebben verkregen door niet versleutelde communicatie van de leiders van het kalifaat te onderscheppen”.

De extremistisch militante organisatie probeert zo veel mogelijk het gebruik van vliegtuigen te vermijden als gevolg van strenge veiligheidsvoorschriften. “Daarom maken ze, als alternatief gebruik van vervoer over de grond”, vertelde “Bild Am Sonntag, een Duitse nationale zondagskrant.

 

Vermomd als vluchtelingen uit Syrië steken zij de grens over naar Turkije om vervolgens met behulp van valse paspoorten verder te reizen naar Europese landen. Bild An Sonntag schreef: “Omdat er chaotische omstandigheden zijn aan de Syrisch Turkse grens is het bijna onmogelijk om uit de golf van vluchtelingen ISIS-terroristen te kunnen identificeren”. Vanwege het feit dat er iedere dag honderden vluchtelingen de Syrisch-Turkse grens oversteken hebben de jihadisten een goede kans om in de menigte onopgemerkt te blijven.

Turkije wordt ook door jihadisten gebruikt die zich willen aansluiten bij ISIS in Syrië. Zij hebben geen paspoort nodig om er te komen. Zij gaan op vakantie als ‘toeristen’ en hebben bijna geen probleem met vinden van een manier om de grens over te steken.

Volgens een van de belangrijkste veiligheidsexperts in Irak die unieke toegang heeft tot inlichtingendiensten, schaarden zich in augustus ongeveer 100.0000 jihadisten bij het gevecht. Een Amerikaanse ambtenaar van de inlichtingendienst zegt dat er alleen al zo’n 15.000 buitenlandse strijders van ISIS vechten, met inbegrip van 2.000 westerlingen.

Eén van de belangrijkste doelen van ISIS blijft Duitsland. Een ambtenaar van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken zegt tegen de krant: “Duitsland bevindt zich in de ‘focus’ van het jihadistisch terrorisme, maar er zijn momenteel geen concrete aanwijzingen voor aanvallen”. De Duitse veiligheidsdienst zegt dat ongeveer 450  Duitse extremisten reisden richting Syrië, waarvan er inmiddels 150 zijn teruggekeerd naar Duitsland.

Aan de hand van het bovenstaande scenario komt een bericht van de NOS van op 26 september misschien wel in een héél ander daglicht te staan.

nos-logo

1400 vluchtelingen naar vakantiepark Oranje (Drenthe)

asiellbeddenVakantiepark Oranje in Drenthe gaat maximaal 1400 asielzoekers opvangen. Het zijn voornamelijk vluchtelingen uit Syrië. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers en het vakantiepark sloten hierover gisteren een overeenkomst. Die geldt voor drie jaar met een mogelijkheid tot verlenging met nog eens twee jaar.

Waarschijnlijk komen de eerste asielzoekers volgende week aan.

Elders in Drenthe, in Hoogeveen, wordt over ongeveer twee maanden een vluchtelingenopvang geopend in de voormalige gevangenis de Grittenborgh. Daar komen zo’n duizend asielzoekers.

IJsselhallen

In de IJsselhallen in Zwolle zijn vandaag de eerste vijftien asielzoekers aangekomen. De evenementenhal is ingericht als noodopvang om 400 vluchtelingen op te vangen. Ook zij komen vooral uit Syrië.

De opvang duurt in principe tot 1 januari. Het is de bedoeling dat de vluchtelingen zo snel mogelijk doorstromen naar een reguliere opvanglocatie.

Bronnen: RT.com,   NOS.nl


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl