Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

New York en andere grote steden

nycIn een rapport van het Amerikaanse leger wordt gewaarschuwd dat Amerikaanse legeronderdelen erop voorbereid moeten zijn dat ze naar New York City en andere megasteden worden gestuurd om burgerlijke onrust en politieke opstanden te voorkomen. Zij kunnen worden ingezet om, in het belang van de nationale veiligheid, belangrijke infrastructuur en natuurlijke hulpbronnen te beschermen.

Het rapport, getiteld “Megacities and the United States Army” (PDF), werd uitgebracht door “Strategic Studies Group” onder auspiciën van de stafchef van het leger.

Bevoegdheid

De bevoegdheid van nationale overheden om om te gaan met de problemen, veroorzaakt door de toenemende verstedelijking en de groei van megasteden is ‘afnemend’ stelt het rapport. “Het is onvermijdelijk dat op een gegeven moment het Amerikaanse leger zal worden gevraagd om de orde te handhaven in een megastad, alhoewel het leger op dit moment slecht is voorbereid om dit ook daadwerkelijkte kunnen doen”.

‘Staat van beleg’

Gezien de toenemende bezorgdheid onder de bevolking over de ‘staat van beleg’ en de militarisering van de binnenlandse politiekorpsen in de Verenigde Staten, zullen velen bezorgd zijn om te moeten constateren dat één van deze ‘megasteden’ waar de Amerikaanse troepen zullen gaan opereren, New York City is. Sterker nog, het rapport merkt op dat: “Het is aannemelijk dat het leger morgen al zou kunnen worden ingezet.  Als de omvang van de problemen en het belang van militaire aanwezigheid toeneemt, wordt dit scenario steeds waarschijnlijker”.

Zorgwekkend

Gezien recente handboeken van het leger die tot in detail voorbereidingen omschrijven over hoe moet worden omgegaan met rellen op grote schaal in de Verenigde Staten, kunnen de militairen worden gedwongen mee te doen aan acties met dodelijk geweld tegen demonstranten. Het feit dat de Amerikaanse troepen worden voorbereid om in de nabije toekomst belangrijke Amerikaanse steden te bezetten is uiterst zorgwekkend.

ISIS

In het licht van waarschuwingen dat ISIS-terroristen zich voorbereiden om de grens van Mexico over te steken en aanvallen op Amerikaanse bodem uit te voeren, vragen velen zich af waarom het leger is gericht op een binnenlandse bezetting van steden, terwijl de poreuze grens  met Mexico een veel grotere bedreiging voor de veiligheid is.

Bron: RedFlagNews.com

Gerelateerde artikelen


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl