Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

New York en andere grote steden

nycIn een rapport van het Amerikaanse leger wordt gewaarschuwd dat Amerikaanse legeronderdelen erop voorbereid moeten zijn dat ze naar New York City en andere megasteden worden gestuurd om burgerlijke onrust en politieke opstanden te voorkomen. Zij kunnen worden ingezet om, in het belang van de nationale veiligheid, belangrijke infrastructuur en natuurlijke hulpbronnen te beschermen.

Het rapport, getiteld “Megacities and the United States Army” (PDF), werd uitgebracht door “Strategic Studies Group” onder auspiciën van de stafchef van het leger.

Bevoegdheid

De bevoegdheid van nationale overheden om om te gaan met de problemen, veroorzaakt door de toenemende verstedelijking en de groei van megasteden is ‘afnemend’ stelt het rapport. “Het is onvermijdelijk dat op een gegeven moment het Amerikaanse leger zal worden gevraagd om de orde te handhaven in een megastad, alhoewel het leger op dit moment slecht is voorbereid om dit ook daadwerkelijkte kunnen doen”.

‘Staat van beleg’

Gezien de toenemende bezorgdheid onder de bevolking over de ‘staat van beleg’ en de militarisering van de binnenlandse politiekorpsen in de Verenigde Staten, zullen velen bezorgd zijn om te moeten constateren dat één van deze ‘megasteden’ waar de Amerikaanse troepen zullen gaan opereren, New York City is. Sterker nog, het rapport merkt op dat: “Het is aannemelijk dat het leger morgen al zou kunnen worden ingezet.  Als de omvang van de problemen en het belang van militaire aanwezigheid toeneemt, wordt dit scenario steeds waarschijnlijker”.

Zorgwekkend

Gezien recente handboeken van het leger die tot in detail voorbereidingen omschrijven over hoe moet worden omgegaan met rellen op grote schaal in de Verenigde Staten, kunnen de militairen worden gedwongen mee te doen aan acties met dodelijk geweld tegen demonstranten. Het feit dat de Amerikaanse troepen worden voorbereid om in de nabije toekomst belangrijke Amerikaanse steden te bezetten is uiterst zorgwekkend.

ISIS

In het licht van waarschuwingen dat ISIS-terroristen zich voorbereiden om de grens van Mexico over te steken en aanvallen op Amerikaanse bodem uit te voeren, vragen velen zich af waarom het leger is gericht op een binnenlandse bezetting van steden, terwijl de poreuze grens  met Mexico een veel grotere bedreiging voor de veiligheid is.

Bron: RedFlagNews.com

Gerelateerde artikelen


 • bennie

  Is dit Gewoon nieuws?
  Of speculeer nieuws?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Pablo Hein

  Dit is een oud plan. Maar of ze het aankunnen,iig hebben ze de politie in rurale zones ook gemilitariseerd, alsook de FEMA Homeland security, ook de sociale dienst en zelfs de post volgens sommige. In feite alle agentschappen, de hele lettersoep alfabeet.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Gerry1211

  Het verbaasd mij niets in ieder geval…..Ik heb dit all jaren zien aan komen. Dit werd in het begin van September al bekent gemaakt. Welcome to the Facist police state.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ricky Bergsma

  Je “”dit artikel”” blaast het allemaal veel te veel op. Defensie had allang aangegeven dat ze zich meer gaan richten op de verdediging van het eigen land. Het niets meer of minder dan dat.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • henkjan van vliet

  Ik krijg dit artikeltje door getweet door de baas van de Nederlandse Defensie Academie. Dus zo bizar en oud zal het niet zijn.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Gerry1211

  Dit heeft niets te maken met het verdedigen van eigen land. Dit is een voorbereiding om demonstraties van eigen mensen en zogenaamde onrusten te verbieden. Dit is Stasi land Men kan zonder enige reden, zonder rechtspraak diefinitief opgesloten worden. En het wordt nu ernstig
  Na 51 jaar wil ik hier weg…Ik heb de Nazi’s opverleefd en 3 bombardementen in Nederland maar dit gaat helemaal de foute kant op. Het gaat ook fout in Nederland, maar wat er hier gaande is is griezelig.
  Woont u in de VS meneer Bergsma? Zo niet dan weet u niet waar het om gaat. Zelf wij weten nog de helft niet van wat er werkelijk allemaal speelt.
  Heeft iemand in Nederland de situatie in Ferguson gezien? Dat is hoe de politie er nu uit ziet. Ze reiden in tanks en er is nu oorlog tegen eigen mensen.
  Welke Defensie heeft u het over. De Nederlandse of de Amerikaanse. Ik zou niet alles geloven wsat van de Nederlandse Defensie komt. Ik geloof geen moer wat er van de Amerikaanse defensie komt deze doen niets anders dat liegen en oorlog voeren. en Nederland doet mee. Is dat in het belang van de Nederlandse burger.? of van de elite???

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • PvU

  Prima dat u niemand meer gelooft. Maar om dan vervolgens maar een volledige eigen interpretatie te geven aan zaken betuigt ook niet echt van enige objectiviteit en intelligentie. Het paranoia-gehalte is ernstig hoog in uw reactie, wat wel weer logisch is als je de manier van berichtgeving op de huidige alternatieve media als leidend neemt, die zijn nog in staat een complot te arrangeren waar Scooby-Doo eigenlijk de echte leider van Noord-Korea is.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • ik

  Ze lopen gewoon jaren achter daar in de VS, bij ons werden er al in 1980 tanks ingezet.http://neon.pictura-hosting.nl/sfa/sfa_mrx_bld/thumbs/500×500/upload/upload_1185/SFA002024212.jpg

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • W. den Engelsman

  Wanneer (binnenkort?) bijvoorbeeld de onderstaande gebeurtenissen min of meer zouden gaan samenvallen, dan slaat waarschijnlijk de vlam volledig in de pan in de VS.
  1. onontkenbare onthulling v/d waarheid over 9/11 (door Snowden, Rusland)
  2. 1 of meerdere aanslagen (door IS Jihadstrijders)
  3. verspreiding van Ebola-virus (door fouten dit tegen te gaan)
  Er is al veel zichtbare en onzichtbare angst, onrust en woede in de VS.
  Hoeveel is er nog nodig voor die vlam?
  Vergeet niet dat zeer vele VS-burgers 1 of meer (zware) vuurwapens in huis hebben.
  Dat er getrainde, gewapende ultra-rechtse en ultra-linkse groeperingen zijn die het beide niet met de huidge Reg. eens zijn.
  Dat de grote groep in de steek gelaten Veterans de opeenvolgende regeringen ook bepaald niet gunstig gezind zijn.
  Dat er openlijke onenigheid is tussen de Reg. en de Militaire top.
  Is een grote opstand, een burgeroorlog, een militaire staatsgreep mogelijk?
  Wat doen de politie, het leger de Nat. Garde? Welke kant kiezen zij?
  Wat denk jij, Gerry 1211, als VS-kenner na 51 jaar?
  Zijn de Amerikanen revolutionair genoeg om in grote opstand te komen?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • W. den Engelsman

  Misschien een beetje off-topic, maar refererend aan door IS Jihadstrijders aangekondigde aanslagen (mijn vorige reactie) in de VS (en Europa), die m.i. geen loze dreigementen zijn;
  Kort voor 11 sep. werden er door opstandelingen 11 verkeersvliegtuigen op een vliegveld van Libïe veroverd. Veel in het nieuws daarover. Na een paar dagen niets meer daarover tot op heden. Waar zijn die vliegtuigen? In wiens bezit? Worden die toestellen tot vliegende bommen omgebouwd? Zijn de inlichtingendiensten hiermee bezig? Waarom horen, lezen we niets meer daarover? Het is vaak een onheilspellende voorbode wanneer over een beangstigend feit niets meer wordt vernomen (stilte voor de storm), totdat…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Gerry1211

  Waar woont U? En in zoverre men u inlicht omtrent de Amerikaanse zaken zo wordt u ingelicht omtrent Nederlandse zaken. Amerika “the Land of the Free”??? Seriously? Hoeveel landen kent u die tegelijk 8, ik herhaal 8, andere landen bombarderen, dat gebeurd NU. En Nederland doet er aan mee? Noemt u dat rationeel? Men liegt omtrent MH17 en weet al lang wie de schuldige daarvan is. En zolang men hierover blijft liegen is Nederland medeplichtig aan de dood van 196 Nederlanders om niet te praten over de andere 102.
  Maar de Nederlandse brain dead think Timmermans is a hero. He is a liar.
  Ik geef hier een beschijving van de werkelijkheid zoals die nu is/Ik woon seder 1964 in de VS was getrouwd met een Amerikaan die een 3-term elected official was in de Staat van NJ. I ran his campaigns. Ben dus heel goed bekend met de Amerikaanse politiek. ER vond in 2000 een silent coup plaats waarin de SCOTUS appointed George Bush to the Presidentie. It is OUTSIDE the scope of the SCOTUS to make such appointments. Het was illegaal. We now have a phantom governement in Washington dat niet gekozen is en dus de kiezers niet vertegenwoordigd maar destijds aangesteld is door Dick Cheney. Het bestaat uit neocons in de U.S. State Department zowel als in het Pengagon, en President Obama heeft geen snars in te brengen omtrent foreign policy. They committed yet another blunder by engaging in an illegal coup in Ukraine and installing a Nazi regime who promptly started engaging in genocide and ethnic cleansing East Ukraine and because Uncle Sam claims its all Putin’s fault the EU promptly follow American in structions to impose sanctions on Russia. You cannot make up this shite. Yet here it is. Since 1945 and as long as NATO rules Europe, Europe is ruled by the VS. What Dutch foreign policy?…..gotta clear it with Washington first?…………But it is all Putin’s fault and like good sheeples the EU does whatever it is told.

  In the meantime people at home…here in the U.S. know that 9/11 was a false flag operatio; the Boston bombing was another one and not done by the 2 Russians one of whom is now conveniently dead. And then we have the tragic event at Newton, Connecticut where 20 students and 6 teachers were shot by a crazed man (who acording to Social Security records was declared dead one day PRIOR to the shooting)…False flag….false names…no burials, no medical examiner. No dead. These are all created in order to let the public believe that we need military protection. Most of us know better. Any Government willing to kill 3000 of their own people in order to create a new Pearl Harbor (I suggest you read the PNAC, Project for a New American Century) in order to build a Military Industrial Complex is Psychotic.
  It is American vulture capitalism that has destroyed this country and is hard at work destroying Europe and Europe is helping them do it…..Amazing!
  And you, Einstein, you think you know anything reading the MSM? You’re just their parrot, spouting all their propaganda while you sell your own country down the river. That’s you!!!
  I’m on to you brother!!! A Dutch neocon!!!
  I’ll be damned!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Chrisje

  Hallo Gerrie, wat weet u van N.E.S.A.R.A. en werd er op 9/11 ook door middel van de aanslagen een poging om NESARA online te krijgen verijdeld door de de Bush gezinde overheid? Is het waar dat 48 uur voor 9/11 het congres het wetsvoorstel had aangenomen maar dat de aanslagen de computercentra op de eerst en tweede verdieping het proces tot activatie vernielden? Ik heb ergens vernomen dat er destijds ook een militair toestel onderweg was naar Washington om de hele PNAC club daar te arresteren, echter deze militairen werden verraden door leden binnen hun organisatie. Wat weet de US hiervan? De NESARA wet is nog steeds daar, jullie hebben er recht op! Groet C

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Gerry1211

  No revelations about 911 from Snowden whatsoever. Anyone who links Snowden is doing so for sensational reasons not for factual information. He would be signing his own death warrant. Kennedy tried to curtail the CIA, look what happened to him. Herbert Hoover, head of the FBI, was until his death the MOST powerful manin America. He had a file on everyone, Congressional people, Senators, Presidents….Everyone was afraid of him. And he is known to have thrteatened of few Presidents.
  This phantom Government has been prepairing for any sort of uprising and having a couple of guns in your house does nothing…..Any Government willing to anihilate over 3000 of their own people in the WTC (a new Pearl Harbor) in order to create a Military Industrial complex will not shy away from blowing up a few thousand people stand in their way. They will conveniently drop a bomb and then start shooting the “terrorists” they immediately know that did it. I believe the time for any sort of uprising has passed. The only way to stop Uncle Sam is to stop the flow of money. Without money the war mongering stops. And the Russians/Chinese/Japan can do this. Sweden announced yesterday they will accept Palestine
  Are they printing in Holland the madness going on in Washington where Joe Biden now accuses “our” allies of having created and funded ISIS….They are in deep shite in Ukraine, can not longer controle the mess in the M.E. they themselves created so now they point finger at Turkey and Qatar, etc.
  My crystal ball says that Russia and Iran will bail Uncle Sam out….How do you like them apples.? It would be hysterical if it weren’t so dam Psychotic.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Gerry1211

  This was somethjing that in the 80s I think was mentioned by some economist. Nothing ever came of it but it has taken a life of its own as a conspiracy issue mostly by the nutters. We have lots of them here. .
  Washington itself engages in real conspiracies: Kennedy assasination; 9/11; Boston Bombing; Newton school killings etc. And then we have the nutters with their own conspiracies about the Illuminatie, Bildenberg, etc. So my answer to your question is I don’t believe NESARA was ever passed. En waar vandaan zou dat militair vlietuig komen om the PNAC club te arresteren (was dat maar waar) en in wiens opdracht?. De wet is er niet. Wat wel waar is dat een behoorlijk aantal mensen die dag hunvlucht hebben gecancelled also that large number of options on airline stock specifically American and United took place. Lots of people made lots of money.
  We no longer see Michell Obama nor their children. So it would not surprise me if Obama had been put on notice to stick to the official neocon script or else. The guy is getting grayer by the day.
  What you guys may not know is that the Roosevelt Administration passed the Glass Steagal Act placing very strick regulations on banks in order to prevent any more shenanigans that led to the great depression. Bill Clinton got rid of that Act – he was sleeping with Wall Street – this led not only to banking regulations to collapse here but also across Europe. It also allowed the IMF whose claim to fame is setting such punishing conditions that allows them to financially rape any country it loans money to. That is what happened to Greece, and Italy. This is how they do this….small numbers for simplicity’s sake .
  I lend you $1000.00 for that I send a couple of American buyers who want to buy your farm which is worth at least $500.000 for $800.00 or less (which is a fraction). The next buyer comes and wants to buy your tractors and all your gear for $50.00 which in reality is worth $30,000 Then one American buyer decides I don;t like these stupid Dutch windmills, I will buy all that land and bulldoze them down….again for pennies on the dollar…..and the country has lost its treasures of windmills.
  Far better to deal with the Maffia than with the IMF.
  And that is what the EU did when they made Ukraine an offer. THEY linked it to loans from the IMF whose conditions were so punitive that Yanukovic decided this was more blackmail than anything else. So he went to Putin. Putin gave him the same loan without any condition so Yanukovic chose Russia. That was not to the liking of Uncle Sam bcause it has wanted to cut Russia off from Europe entirely so they engaged in a coup and put in power the Svoboda Nazi goons. In the meantime Joe Biden’s son became chairman of a Ukrainian Oil company in the East, which was supposed to be sold for pennies on the dollar to an American firm and they’d make out like bandits. So now all of that has gone down the sewer and again America has learned noting. Learned yesterday American NGOs have been involved in setting up demontrations in HongKong for the past 2 years….. See how it works. The Empire of Chaos.
  You couldn’t make up this shite. No one would believe it. But Uncle Sam does not give a damn.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • W. den Engelsman

  Thanks a lot for your clear reaction.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Rothschild empire of chaos…..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Valentino

  Bij elke Imperia komt einde dus ook Imperia van VS zal ooit eind komen. Alleen afwachten !

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl