Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

CDC bevestigt: Ebola-virus nu in de VS

Ebola-virus-image-960x447Van een niet nader genoemde patiënt in het “Dallas Presbyterian Hospital” wordt nu definitief bevestigd dat deze het Ebola-virus de Verenigde Staten heeft binnengebracht en deze mogelijk heeft verspreid over anderen.

De Ebola patiënt reisde naar Liberia, waar de besmetting werd opgelopen, en vloog toen terug naar de VS.

Persconferentie CDC

De aankondiging van de besmetting werd uitgesteld totdat het CDC (Centers for Disease Controls) haastig een persconferentie had georganiseerd. Tijdens deze conferentie werd bevestigd dat de patiënt reisde naar Liberia waar hij het virus heeft opgedaan. Via vliegreizen keerde hij terug naar de Verenigde Staten en vertoefde nog 10 dagen vrij in de VS voordat werd vastgesteld dat hij het Ebola-virus bij zich droeg. Gedurende deze tijd is de patiënt volop in de gelegenheid geweest om het virus te verspreiden over anderen.

Omdat de incubatietijd van het Ebola-virus 2 tot 21 dagen bedraagt is de volle omvang van de verspreiding nog niet te overzien. In een wijdverspreide persconferentie op televisie zei CDC directeur Thomas Frieden: “We kregen in ons laboratorium exemplaren van de persoon, waarvan na testen bleek dat deze positief waren voor Ebola”. Een laboratorium in de staat Texas kwam tot dezelfde conclusie. De patiënt zelf verkeert momenteel in een kritische fase van de ziekte.

Het CDC is nu krampachtig bezig om alle mensen met wie de patiënt in aanraking is geweest in de afgelopen 10 dagen te identificeren. Deze mensen kunnen zijn;

 • Medepassagiers op het vliegtuig.
 • Familieleden.
 • Vrienden.
 • Collega’s.
 • Paramedici.
 • Personeel ziekenhuis.
 • Patiënten ziekenhuis.

Bron: NaturalNews.com


 • Irma

  Keurig opgezet allemaal en van tevoren ‘met veel bombarie dus aan het volk getoond’! Tjonge jonge…Puur droevig en triest. Wie gaat dat zooitje stoppen?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • TES

  Maar ondertussen in het lijf van de patiënt zingen de Ebola virusjes in koor:
  Het feest kan beginnen, want wij zijn binnen, we gaan er tegen aan…. 😛 😀 😀 😀

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ludwig

  Het was met een tussenlanding in Brussel en dan naar de US. Dus is hij mogelijk uit het vliegtuig geweest om over te stappen op een ander vrees ik…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ludwig

  Het is voorlopig nog niet duidelijk of hetzelfde vliegtuig door gevlogen is naar de US. Brussels Airlines heeft nog niet gereageerd.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Tja, zo werd het ook in de gewone media uitvoerig gemeld. Alleen, dat lijstje is hooguit indicatief maar niet allesomvattend. Iemadn die de man hielp in of uitstappen bij het openbaar vervoer of iemand die toen de man misschien onverwachts nieste of hoestte wat minuscule mist of druppeltjes vocht naar binnen kreeg kan ook de pineut zijn.

  We hebben net overigens steeds maar over de risico’s die we oplopen via vliegverkeer vanuit Afrika maar ik heb nog niemend gehoord over de risico’s na illegale grensoverschrijdingen zoals bij Lampedusa of bij Ceuta en Melilla, Spaanse enclaves in Marokko van waaruit nogal eens wat deze kant op komt. Mij lijkt dat een dramatisch opgevoerde grensbewaking in het westelijk Middellandse Zeegebied meer dan geboden is tenzij we ook hier die epidemie willen hebben,

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bor

  Wie zegt dat er niet mensen bewust rond vliegen om Ebola te verspreiden? Gezien de plannen van de NWO zou dat zomaar kunnen. Waarom gaan er 3000 militairen naar dat gebied die helemaal niet weten hoe dat aan te pakken? Die gaan gewoon omdat ze die orders van bovenaf krijgen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • spruit

  Moeten we monddoekjes gaan dragen? Handschoenen aan buiten? Hoe moeten we ons tegen dat virus beschermen????

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl