Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

CDC bevestigt: Ebola-virus nu in de VS

Ebola-virus-image-960x447Van een niet nader genoemde patiënt in het “Dallas Presbyterian Hospital” wordt nu definitief bevestigd dat deze het Ebola-virus de Verenigde Staten heeft binnengebracht en deze mogelijk heeft verspreid over anderen.

De Ebola patiënt reisde naar Liberia, waar de besmetting werd opgelopen, en vloog toen terug naar de VS.

Persconferentie CDC

De aankondiging van de besmetting werd uitgesteld totdat het CDC (Centers for Disease Controls) haastig een persconferentie had georganiseerd. Tijdens deze conferentie werd bevestigd dat de patiënt reisde naar Liberia waar hij het virus heeft opgedaan. Via vliegreizen keerde hij terug naar de Verenigde Staten en vertoefde nog 10 dagen vrij in de VS voordat werd vastgesteld dat hij het Ebola-virus bij zich droeg. Gedurende deze tijd is de patiënt volop in de gelegenheid geweest om het virus te verspreiden over anderen.

Omdat de incubatietijd van het Ebola-virus 2 tot 21 dagen bedraagt is de volle omvang van de verspreiding nog niet te overzien. In een wijdverspreide persconferentie op televisie zei CDC directeur Thomas Frieden: “We kregen in ons laboratorium exemplaren van de persoon, waarvan na testen bleek dat deze positief waren voor Ebola”. Een laboratorium in de staat Texas kwam tot dezelfde conclusie. De patiënt zelf verkeert momenteel in een kritische fase van de ziekte.

Het CDC is nu krampachtig bezig om alle mensen met wie de patiënt in aanraking is geweest in de afgelopen 10 dagen te identificeren. Deze mensen kunnen zijn;

  • Medepassagiers op het vliegtuig.
  • Familieleden.
  • Vrienden.
  • Collega’s.
  • Paramedici.
  • Personeel ziekenhuis.
  • Patiënten ziekenhuis.

Bron: NaturalNews.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl