Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Wel sancties tegen Rusland maar niet tegen Ebola

sancties obamaMet zo weinig kennis over een dodelijke ziekte als Ebola die momenteel drie West-Afrikaanse landen teistert zou je mogen verwachten dat vluchten van en naar deze landen worden stopgezet.

Bij opstanden, ontvoeringen of andere mogelijke gevaren in het buitenland geeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken doorgaans een reiswaarschuwing af of tracht men zelfs te voorkomen dat Amerikanen kunnen reizen naar die gebieden. Omdat het gevaar van Ebola verder reikt dan de persoon zelf dan zou je denken dat de verantwoordelijke ambtenaren alle reizen van en naar West-Afrika onmiddellijk zouden stopzetten.

Niets is echter minder waar, want het is namelijk moeilijker voor een criticus van de Amerikaanse regering om de VS binnen te komen (zeker als je moslim bent), dan iemand die besmet is met het Ebola-virus. Inderdaad, er zijn een aantal Russen die de Verenigde Staten niet kunnen betreden in verband met opgelegde sancties door de VS, maar er zijn geen sancties tegen Ebola.

Blijkbaar hebben ambtenaren van de volksgezondheid een verouderd en onjuist begrip over hoe het Ebola-virus zich verspreidt. Er zijn al genoeg medisch geschoolde mensen die goed beschermd tegen lichaamsvocht van Ebola patiënten waren, maar toch besmet raakten omdat ze zonder masker opereerden. Dit geeft aan dat de huidige stam van het virus zich ook kan verspreiden door de lucht, zoals griep dit doet.

Schoonmaakploegen van vliegtuigen  op “La Guardia Airport” in New York zijn in staking gegaan omdat er geen voorzorgsmaatregelen zijn getroffen voor de bescherming van de schoonmakers die in contact kunnen komen met met Ebola van een besmette passagier. Evenmin heeft een volgende passagier op een uitgaande vlucht geen zekerheid dat hij kan komen te zitten op een stoel die voorheen bezet was door een met het virus besmette passagier op de inkomende vlucht.

Vijf Amerikaanse vliegvelden die vluchten uitvoeren naar besmette West-Afrikaanse landen hebben een screening opgelegd aan binnenkomende passagiers, waaronder temperatuurcontrole. Dat is beter dan niets, maar omdat het virus een lange incubatietijd heeft zou deze screening alléén mensen afvangen die de symptomen al hebben. Natuurlijk zijn er veel redenen voor hogere temperaturen, vooral tijdens koude en in het griepseizoen.

Wat de incompetente ambtenaren dus bereikt hebben is, dat mensen die gewoon verkouden zijn in quarantaine worden geplaatst en degenen die Ebola hebben maar nog niet de verschijnselen vertonen  gewoon het land binnen kunnen komen.

Bron: InfoWars.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl