Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel
DoD Press Briefing with Commander of U.S. Africa Command General David Rodriguez

Generaal Rodriguez

 Nieuwe zorgen over militairen in risicovolle gebieden

“Enkele tientallen Amerikaanse militairen kunnen mogelijk in contact komen met het Ebola-virus tijdens het testen van patiënten op de dodelijke ziekte in Liberia”, heeft het Pentagon gezegd afgelopen dinsdag.

“De hoog opgeleide militairen zullen helpen bij het opzetten en exploiteren van zeven mobiele laboratoria, waar zij zullen werken met het bloed van besmette patiënten”, zei leger generaal David Rodriguez. Nieuwe details over de reactie van de militairen op het Ebola-virus onthullen een risicovollere operatie dan eerder werd aangekondigd door Het Witte Huis, waardoor er hernieuwde zorgen zijn ontstaan over het risico dat de militairen lopen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATijdens een Pentagon briefing zei generaal Rodriguez: “Ik ben ervan overtuigd dat we voor de veiligheid van onze teams en de veiligheid van hun families en het Amerikaanse volk kunnen zorgen”.

Mobiele laboratoria

De Amerikanen hebben al drie mobiele testlaboratoria uitgevoerd, wat een verdubbeling is van Liberia’s totale laboratorium capaciteit. Het plan is om er nog vier op te zetten. De labs krijgen van lokale klinieken zo’n 100 monsters per dag te verwerken en zijn in staat om in plaats van een paar dagen, binnen een paar uur een diagnose te geven.

De militairen die in de laboratoria werken zijn op een zéér hoog niveau opgeleid”, zei Rodriguez en voegde eraan toe dat zij beschermende pakken zullen dragen en voortdurend worden gecontroleerd. “Zij zij de eerste hulpverleners die fysiek niet met patiënten in contact komen.

Bron: TheHill.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl