Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Eerste besmetting buiten West-Afrika

carlos IIIEen Spaanse verpleegkundige is, nadat zij een gerepatrieerde patiënt uit Sierra Leone heeft behandeld, positief getest op het Ebola-virus. Bronnen binnen de gezondheidsautoriteiten van Spanje hebben dit bevestigd.

Ambtenaren wachten nu op de resultaten van een tweede test die, als ook deze positief is, de verpleegster tot de eerste patiënt zou maken die met het virus besmet is buiten de grenzen van West-Afrika. De verpleegster was onderdeel van het team dat een Spaanse missionaris behandelde die twee weken geleden werd gerepatrieerd. De 69-jarige missionaris, Manuel Garcia Viejo, overleed vier dagen nadat hij het Madrileense ziekenhuis Carlos III was binnengebracht.

Toestand stabiel

Gezondheidsautoriteiten zeiden dat de toestand van de verpleegkundige stabiel is.De patiënte die getrouwd is zonder kinderen was op vakantie toen de symptomen van de ziekte zich begonnen te openbaren. Momenteel wordt er een lijst opgesteld van alle mensen met wie ze in contact is geweest. Dit zijn onder meer de gezondheidsmedewerkers van het Alcorcón ziekenhuis waar ze wordt verpleegd. De schattingen zijn dat er meer dan 30 personen zorgvuldig werden gecontroleerd op tekenen van de symptomen.

In augustus behandelde de verpleegster ook de 75-jarige Spaanse missionaris Miguel Pajares die vanuit Liberia naar Madrid werd gerepatrieerd. Vijf dagen na aankomst bezweek deze patiënt aan het virus. Hij was de eerste patiënt die na de snelle uitbraak van het virus naar Europa werd geëvacueerd voor behandeling.

De beslissing om hem naar Spanje te brengen veroorzaakte grote bezorgdheid onder de gezondheidsmedewerkers die zeiden dat de Spaanse ziekenhuizen niet voldoende uitgerust waren om een uitbraak van Ebola te kunnen verwerken.

Bron: TheGuardian.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl