Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Tyfoon “Phanfone” in Japan aangekomen

tyfoon phantomeReuters en andere persbureaus melden dat tyfoon “Phanfone” in Japan is aangekomen en de reden is dat de Japanse Formule 1 Grand Prix is uitgesteld. Niet vermeld werd dat een enorme tsunami zich bovenop de kreupele Fukushima kerncentrale kan storten.

Zaterdag maakte de “Tokyo Electric Power Company” (TEPCO) bekend dat de tyfoon de in 2011 zwaar beschadigde kerncentrale kan raken. TEPCO zei dat een door de tyfoon gegenereerde tsunami een hoogte van 26,3 meter ofwel meer dat 86 voet kan bereiken. Ter vergelijking; In 2011 bereikte de door een 9.0 aardbeving gegenereerde tsunami een hoogte van ‘slechts’ 15,5 meter (50 voet).

TEPCO geeft toe dat een tsunami van dergelijke omvang slechts eens in de 10.000 tot 100.000 jaar voorkomt.

“De zondvloed zal naar alle waarschijnlijkheid leiden naar het mengen van zeewater met het radio-actief besmet water in de kelders van van de zes reactor gebouwen. Volgens een schatting van TEPCO dreigt hierdoor 100 biljoen becquerel cesium naar open zee te ontsnappen”, meldt de “Japan Times”.

Bron: InfoWars.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl