Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Dit gezien in het grote spel van de Amerikaanse Dollar, de Euro  en het  Britse Pond

pond sterlingHet “Englandspiel” in WO-2 was een typisch Engelse misleidings-operatie.
En hebben we nu weer met een Engelandspiel te maken? BREXIT of niet? Een toneelstukje van de Engelsen om de rest van de wereld te misleiden? (Het referendum vindt plaats in juni 2016).

Het pond sterling (Britse pond, of kortweg pond) is de munteenheid van het Verenigd Koninkrijk. Hoewel Schotland en Noord-Ierland eigen biljetten hanteren, uitgegeven door commerciële banken, kan men er zolang er pound sterling op staat in theorie in heel het Verenigd Koninkrijk mee betalen.

Als munt van een van de machtigste (handels)landen ter wereld, het Britse Rijk (Imperium), heeft het pond sterling gedurende de 18e en 19e eeuw als sleutelvaluta in de wereld gegolden, tot aan grofweg het einde van WO-1. De Amerikaanse dollar heeft sinds ca. het einde van WO-2 deze positie overgenomen; sinds 1999 concurreert de euro met de dollar om deze positie.

In feite heeft Groot Brittannië steeds met één voet in de EU gestaan, misschien alleen om voor- delen te ontvangen (zoals subsidies)? Welk plezier heeft de EU van de Britten (gehad)? Ik kan dat tot op heden nog niet uitzoeken. Het volgende heb ik uitgezocht:

Oorspronkelijk was het nooit de bedoeling geweest dat Groot Brittannië in de EU zou komen.
In mijn boek Ander Nieuws schreef ik op pag. 16-20 over het ontstaan van de Europese Unie.
Ik citeer (pag. 16):
“Zo is de Europese Unie met de Euro door de CIA gecreëerd door beïnvloeding en manipulatie van de media en de publieke opinie. De Europese Unie is de Europeanen door manipulaties opgedrongen en wel door vertegenwoordigers van twee landen die er zelf geen deel van uitmaken,

nl. de VS en Groot Brittannië, met name Sir Winston Churchill (1874-1965). Wie beseft de manipulatieve rol van de VS? En de rol van Groot Brittannië?, die nog steeds de eigen Pond Sterling als betaalmiddel gebruikt en geen Euro. Op 9 september 1946 sprak Churchill in de
Universiteit van Zurich over de “Tragiek van Europa”
waarbij hij opriep tot een Verenigde Staten van Europa dat op regionaal niveau gecreëerd zou moeten
worden terwijl het de Verenigde Naties zou versterken. Churchill zei toen in Zurich: “We moeten een soort Verenigde Staten van Europa creëren. Alleen op deze manier zullen honderden miljoenen zwoegers in staat kunnen zijn om de simpele vreugdes en hoop te herwinnen die het leven de moeite waard maken”.

Wat de plaats van Groot Brittannië dan zou moeten zijn had Churchill lang vóór WO-2 al laten weten: Churchill gaf voor Groot Brittannië de voorkeur aan een uitzonderingspositie ten opzichte van het Europese continent.
Churchill beijverde zich al in 1930 voor een Verenigd Europa, maar wilde niet dat Groot Brittannië er deel van zou uitmaken:

In de VS stond op 15 februari 1930 in The Saturday Evening Post in een commentaar van Winston Churchill “dat een Europese Unie tussen conti- nentale staten mogelijk was maar dan zonder Groot Brittannië”: “We zien alleen maar goeds en hoop in een rijker, vrijer, meer tevredengestelde Europese gemeenschap. Maar wij Britten hebben onze eigen droom en onze eigen taak. Wij zijn met Europa, maar niet van Europa. We zijn verbonden, maar niet gecompromitteerd, we doen geen water bij de wijn. Wij zijn geïnteresseerd en betrokken maar niet geabsorbeerd, opgeslorpt”.

Dus Groot Brittannië promootte de eenwording van Europa en werkte er aan mee, maar wilde er zelf niet in opgaan. Dat is ook gebeurd:
de Euro werd ingevoerd in 2002, maar het Verenigd Koninkrijk bleef er zelf buiten.

Het Verenigd Koninkrijk is lid met een opt-out-clausule, een
uitzonderingsregeling waardoor een lidstaat van de Europese Unie niet
verplicht is om zich aan een bepaalde Europese afspraak te houden. Net een toneelstukje: Groot Brittannië is “lid” van de Europese Unie, maar koos ervoor om buiten de Europese Monetaire Unie te blijven. (Denemarken ook.) Het Verenigd Koninkrijk staat mooi buiten alle gedoe en ellende die Europa doormaakt.

Eurolanden zijn nu slaaf van een dictatoriaal en corrupt systeem dat op de achtergrond beheerst wordt door de VS (Wall Street), multinationals via WTO (Wereldhandels Organisatie), WHO (Wereld Gezondheidsorganisatie) en wellicht (hopelijk niet) TIPP en CETA en de NAVO Noord Atlantisch Verdragsorganisatie, enz.

Hoe staat de Britse Pond (sterling) er voor? Is die gedekt door goud?

Het pond sterling was vanaf 1844 volledig gekoppeld aan de goudprijs. Tijdens WO-1 werd de goud standaard niet gehandhaafd en trad inflatie op. De goud standaard werd in 1925 op de vooroorlogse wisselkoers hersteld. Maar de goud standaard werd opnieuw verlaten in 1931 bij de Grote Depressie (die door grote zakenmensen was georganiseerd en met medewerking van de Federal Reserve werd gerekt, daar schrijf ik in een ander boek over).

George Soros

Vanaf 1944 werden de vaste wisselkoersen van het systeem van Bretton Woods gebruikt. Na het opheffen van het systeem in 1971 werd de zwevende wisselkoers gebruikt.
Het Britse pond trad in 1979 toe tot het Europees Monetair Stelsel EMS, maar moest in september 1992 de EMS verlaten onder druk van George Soros, die massaal Britse ponden verkocht.

Dat was wel een gekke (opvallende) “move”: in 1992 speculeerde de Amerikaanse zakenmagnaat George Soros (geb. 1930) op ongekende schaal tegen het Britse pond. Het gevolg was dat de Britse regering op Zwarte Woensdag 16 september 1992 bekend maakte, dat ze zich genoodzaakt zag het Britse pond te devalueren. Daarbij “zag de Britse regering zich ook genoodzaakt om uit het Europese wisselkoers-mechanisme te treden. Deze was in het leven geroepen ter voorbereiding van de Europese Economische Monetaire Unie en de euro. De Britten hadden dus wel actief meegewerkt aan de vorming van de EU en de Euro, maar toen de Euro werd voorbereid door de EMS is door deze “speculatie” van George Soros de Britse Pond “eruit gewerkt”.

Soros had voor zijn gok tegen het pond $ 10 miljard aan ponden geleend en verdiende uiteindelijk $ 1,8 miljard. Wel erg triest voor de Britse inwoners, want met deze ingreep werd hun (gespaarde) geld veel minder waard.

George Soros hoort bij de 30 rijkste mensen in der wereld. Over George Soros schreef ik in het boek Ander Nieuws pag. 351 en meer vanaf 359. Ook noem ik daar bronnen die aantonen hoezeer deze man verbonden is met de Rothschild’s. Hij speelde ook een significante rol in de transitie van het communisme (socialisme) naar kapitalisme in veel Oost Europese landen (1984-89) en veel andere landen. Misschien nu ook in Argentinië en Brazilië?

Bij de presidentsverkiezingen van 2016 doneerde het Soros Fund Management $7 miljoen aan de campagne van Hillary Clinton via “super PACs” (political action committee PAC).
Kun je nagaan hoe graag de Rothschild’s willen dat Hillary Clinton de verkiezingen wint. In mijn boek Ander Nieuws schrijf ik in hoofdstukken 19 en 24 (pag. 543-545) over de beruchte en miusleidende Safari Club van George H.W. Bush en de Clinton’s die daar ook aan deel namen (nemen) samen met George W. Bush (en samenwerkten met Manuel Noriega, Saddam Hoessein en Osama bin Laden). Met grote hulp van Hillary Clinton in ook Monsanto groot geworden. Daarover schrijf ik in mijn boek dat bijna klaar is: Duurzaam? Voeding, Gezondheid & Politiek.

George Soros schreef in 2007 het boek “The Alchemy of Finance, Reading the mind of the market” 2007. Er staat een voorwoord in van de Amerikaanse econoom Paul A. Volcker, oud voorzitter van de Federal Reserve en ex student van de London School of Economics (1951-1952). George Soros zat in diezelkfde jaren op diezelfde universiteit.

Van alle Europese universiteiten heeft deze School of Economics de meeste billionaires voortgebracht (volgens het artikel “Where do billionaires go to university?” van bbc.com/news, 29 October 2014, www.bbc.com/news/ business-29786836)

Er blijven nog zoveel vragen, zoals één ervan is: wat was de rol van George Soros bij de crash van 2008? Nog een vraag: En Griekenland? En nu

Brazilië? George Soros schreef veel meer boeken, maar ik vind de titel van dit boek zo veelzeggend: hij ziet zichzelf als een alchemist, tovenaar. De ondertitel is: “het doorgronden van de “mind” van de markt”, daar is hij kennelijk een meester in, maar je kunt het m.i. beter noemen: manipuleren van de “mind” van de markt.

Dus ja vanwege de ingreep van George Soros (1992) is de Britse pond los van de EU en de Euro, iets waar Winston Churchill al over had gesproken. En Winston Churchill leefde (ook) in de kringen van de Rothschild’s en het Britse Koningshuis.
De Britse Pond en de Euro zijn ook weer voorbeelden hoe “ons” geld gemanipuleerd wordt door machten die de touwtjes in handen willen hebben en houden.

Tenslotte in dit verband het nieuws van vandaag vrijdag 22 april 2016: Obama is in Londen om te ervoor te pleiten dat de Britten niet uit de EU stappen… (hoewel ze er nooit helemaal in hebben gezeten…) Obama’s woorden, hoorde ik zojuist op de Belgische TV één, waren: We are stronger Together… Tja, hoe moeten we dat interpreteren?

BNR Nieuws vrijdag 22 april 2016, 13:48: schrijft “Obama ingezet voor campagne tegen Brexit” door Sam de Voogt, “Obama is vandaag op bezoek in Groot-Brittannië. Officieel om een diner ter ere van de 90ste verjaardag van Koningin Elizabeth bij te wonen, maar ook om de campagne tegen een Brexit te helpen.
“Obama’s steun is de belangrijkste interventie in de Britsr referendumcampagne over lidmaatschap van de EU”, zegt correspondent Lia van Bekhoven. “Het is ook duidelijk een onderdeel van de campagnestrategie. De Britten die voor het EU-lidmaatschap zijn, zijn er heel blij mee.”

Aan de andere kant staan de voorstanders van een Brexit. Zij noemen de president hypocriet, omdat de VS niet de jurisdictie van het internationaal gerechtshof erkent, maar wel wil dat Groot-Brittannië controle over democratische beslissingen afstaat aan Brussel. Van Bekhoven: “Ze kunnen weinig anders, want ze hebben geen internationale zwaargewichten aan hun kant.” Eerder spraken ook IMF, NAVO en 8 Amerikaanse oud-ministers van Financiën zich uit tegen een Brexit.
Nog circa een kwart van de Britten twijfelt over wat ze moeten gaan stemmen. Het ja- en nee-kamp gaan nek-aan-nek in de peiling. Volgens Lia van Bekhoven kan Obama sommige twijfelaars over de streep trekken. “Hij kan de doorslag geven. Zeker nu Cameron door schandalen wat krediet verloren heeft. Alle hulp is welkom.”

Hoe zit dit allemaal? Zijn we alweer in een toneelstukje beland: een Englandspiel?

Iets heel anders: Waar ik nog helemaal niet over heb horen spreken is de Britse Commonwealth. De vraag is: “Hoeveel macht heeft Groot Brittannië (Engeland) in de wereld van vandaag?” Dat is nog een belangrijke vraag apart. Britten hebben vanwege hun Commonwealth de grote meerderheid in wereldorganisatiesorganisaties. Nog niet één andere grote macht stelde de vraag hoe het mogelijk is dat de Commonwealth op één lijn zit met wereldorganisaties (zoals de VN)!

Janneke Monshouwer andernieuws.eu

NB. Boekhandels en ook bol.com zeggen dat mijn boek ANDER NIEUWS is uitverkocht. Maar voor mensen die dit niet weten: dit boek is alleen te koop via de websites www.andernieuws.eu en www.boekenbestellen.nl . De prijs is: 29,50. (Wel apart: op bol.com is nu een 2e hands exemplaar te koop voor 46,99.)

Bronnen:

http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Mockingbird, http://en.wikipedia.org/wiki/ Joint_Intelligence_Objectives_Agency, http://en.wikipedia.org/wiki/Church_Committee, www.youtube.com/watch?v=H8NlFaHvPHQ, http://en.wikipedia.org/wiki/ History_of_the_European_Communities_(1945-1957), http://en.wikipedia.org/wiki/ United_States_of_Europe, http://en.wikipedia.org/wiki/European_Union, http://nl.wikipedia.org/wiki/Verenigd_Koninkrijk, http://nl.wikipedia.org/wiki/Economische_en_Monetaire_Unie, http://www.europa-nu.nl/id/ vh7dotvupntx/opt_out, www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/2711413/1994/05/11/Mocht-na-de-oorlog-over-het- Englandspiel-gelogen-worden.dhtm, https://nl.wikipedia.org/wiki/George_Soros, https://en.wikipedia.org/wiki/ George_Soros, https://en.wikipedia.org/wiki/Soros_Fund_Management, https://en.wikipedia.org/wiki/ Political_action_committee#Super_PACs, http://www.bnr.nl/nieuws/buitenland/307775-1604/obama-ingezet-voor- campagne-tegen-brexit, boek: “The Alchemy of Finance” George Soros 2007 SBN-13: 978-0471445494 ISBN-10: 0471445495

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl