Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Slecht cholesterol is een leugen van Big Pharma

cholesterol-managementErg veel mensen slikken, soms al heel veel jaren achtereen, cholesterolverlagende medicijnen, de zogeheten statines.

Mensen krijgen te horen dat slecht cholesterol samengaat met een hoog risico op een hartinfarct. Als gevolg daarvan nemen mensen massaal statines en vermijden ze voedsel dat verzadigd vet en cholesterol bevat.

Verzadigd vet zou het cholesterolgehalte verhogen waardoor onze aderen verstopt zouden raken, met een hartaanval als gevolg. Dit wordt ook wel de verzadigd vethypothese van cardiovasculaire ziekten genoemd.

Enkele studies in de jaren zeventig toonden aan dat een verhoogd LDL-gehalte samengaat met een hoog risico op hart- en vaatziekten. Al deze studies werden betaald én gehouden door de farmaceutische industrie die cholesterolverlagende medicijnen maakt en verkoopt.

Inmiddels betwist menig arts de waarheid van deze onderzoeken. Uit de nieuwste onderzoeken blijkt onder meer het volgende:

 • Mensen met een hoog cholesterol leven vaak langer
 • Mensen die lijden aan een hartziekte hebben vaak een laag cholesterol
 • Cholesterolverlagende medicijnen leiden niet tot een vermindering van het aantal hartaandoeningen.

Ondanks wijdverspreid gebruik blijken statines de levensverwachting in de meeste gevallen niet te verhogen. Het verlagen van cholesterol is een gigantische wereldwijde industrie geworden, waar ieder jaar tenminste 29 miljard dollar (22 miljard euro) in omgaat.

Zijn de feiten over hartziekten, cholesterol en cholesterolverlagende medicijnen bewust verdraaid door farmaceutische bedrijven en levensmiddelenfabrikanten om meer winst te maken?

Bewaren


 • Hoop maakt z’n eigen magie

  Het is een beetje off-topic, maar het is nodig dat we oudere mensen gaan zien als zeer waardevol voor de maatschappij.

  Ze bezitten een wijsheid waar veel jongeren, en zelfs bijvoorbeeld, veertigers (egodenkers) veel van kunnen leren.
  Oudere mensen weten heel vaak, hoe mensen normaal en fatsoenlijk met elkaar kunnen omgaan.
  Respectvol en met moraal.

  Onmisbaar voor een gezond werkende samenleving.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Onlyyou

  Niet voor niks hebben talloze mensen statines geslikt, ja om eerder onder een zoden te liggen?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bezoeker

  en ja toch op gezondheidstopic
  google “virale impfung” van Contra magazine

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Leonoor

  ja mijn moeder heeft 25 jaar die rotzooi geslikt en kan nu bijna niet meer lopen. Een enorme strijd gehad om te stoppen met de statines. Helaas gaan de andere medicijnen gewoon door. Mijn moeder heeft ons de liefde voor de natuur helemaal meegeven, maar kan niet tegen de druk van mijn vader en de huisarts op, Ik ben helemaal zwart gemaakt en heb mijn moeder een paar maanden niet mogen zien. Mijn moeder wordt zelfs dement verklaard, terwijl ze dat helemaal niet is. Ze heeft erg mooie wijsheden, luistert en wil ook graag praten en we hebben elke avond een heel mooi gesprek door de telefoon. Ouderen en ook kinderen lijken geen enkele stem te hebben in deze drukke, consumptie- en prestatiegerichte maatschappij.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl