Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Op collega website Guldentijd.nl  kwamen wij een artikel tegen welke wij zo belangrijk voor de Nederlandse kiezers vinden dat wij menen er goed aan te doen deze informatie op zo groot mogelijke schaal te delen.

Verlaat zinkende EU nu het nog kan

titanicWe zien deze dagen zowat vrolijke nieuwslezers die vertellen dat het goed gaat met de Nederlandse economie en dat de werkeloosheid in ons land daalt en dat vooral onder de wat oudere werknemers.

Vervolgens lees je dan dat de Rabobank heeft becijferd dat het hoog tijd wordt dat in ons land de lonen en uitkeringen omhoog gaan, kortom allemaal tekenen dat wij het als land helemaal niet zo slecht doen.

En dat is toch wel opmerkelijk, want eigenlijk is het met de wereldwijde handel toch wel behoorlijk kommer en kwel.

We zien aandelenbeurzen die hoog worden gehouden door de manipulaties van de centrale banken, waardoor het ogenschijnlijk heel goed gaat, maar aan de andere kant zien we één van de grootste containervervoerbedrijven ter wereld, Hanjin, kopje onder aan.

Voor miljarden aan goederen zit vast of in schepen of in havens en talloze bedrijven zullen hier enorme schade van ondervinden. En net zoals destijds met de Lehman Brothers wordt ook nu gevreesd dat dit een soort kettingreactie tot gevolg zal hebben.

Het mag dan in ons land economisch goed gaan, voor het grootste deel van de wereld telt dat niet en zeker niet voor Europa. In veel, vooral zuidelijke landen, is het alle zeilen bijzetten om het hoofd economisch boven water te houden en dat lukt alleen door het bijdrukken van geld door de centrale banken die daarmee de obligaties van totaal failliete landen opkopen.

De reden dat die landen nog steeds obligaties kunnen uitgeven is alleen te danken aan de zeer lage of zelfs negatieve rente. Zouden dit soort landen een normale rente moeten betalen op hun schulden, dan zouden ze per direct in gebreke blijven.

Keer op keer worden we door gerenommeerde analisten gewaarschuwd dat we ons op dit moment in de grootste financiële bubbel ooit bevinden en dat die een keer zal klappen.

En daar komt nu het probleem.

Want, wanneer die bubbel gaat klappen, dan begint de ellende volgens diezelfde experts hoogstwaarschijnlijk in Europa.

We hebben in de Europese Unie de volgens het IMF gevaarlijkste bank ter wereld, de Deutsche Bank. Deze bank loopt zoveel risico met haar afgeleide financiële producten, de zogenaamde derivaten, dat mocht hier iets mis gaan, er niet genoeg geld op de wereld is om dit probleem op te vangen.

De bekende investeerder Warren Buffet noemde deze derivaten dan ook niet voor niets “financial weapons of mass destruction

Alhoewel al die problemen zoals hierboven geschetst in feite niets met Nederland van doen heeft, zullen ze ook onze ondergang worden.

Ons land is uitstekend in staat om voor zichzelf te zorgen, dat heeft het altijd prima gedaan en dat zal het weer doen. Echter, zoals de zaken er nu voor staan, zal het met de Titanic ten onder gaan omdat het weigert in de reddingboot te stappen die klaar ligt.

Het weigert omdat het niet kan geloven dat het grote schip, die onkwetsbare Titanic, daadwerkelijk onder de golven zal verdwijnen.

De reddingboot die ons kan redden heet Nexit. Het enige dat wij hoeven doen is instappen en de touwen los gooien.

 

Lees het hele artikel op: Guldentijd.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl