Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Van, voor en  door u

dvm2Goed nieuws, door de vele constructieve en opbouwend kritische reacties krijgen wij een steeds beter beeld van de richting waarin De Vrije Media zich kan gaan ontwikkelen. Het uitgangspunt van de oprichters is dat het initiatief wordt gedragen door de leden en dat er geen afstand is tussen de coöperatie en de leden.  De keuze om er een coöperatie van te maken is gemaakt om samen te bereiken wat individueel niet lukt.

De doelstelling is werkelijk onafhankelijke en vrije media tot ontplooiing te brengen. De gedachte daarbij was, dat de leden exclusiviteit moet worden geboden omdat er anders geen reden zou zijn om lid te worden. Die exclusiviteit staat echter juist haaks op het uitgangspunt van vrij en onafhankelijk.  We stellen daarom dit laatste boven exclusiviteit, ook omdat we zelfs niet de schijn willen wekken een nieuw eliteclubje te willen vormen.  Daarom zal alles wat De Vrije Media publiceert toegankelijk voor iedereen  blijven. Documentaires, grote interviews en  artikelen waarvoor hoge uitgaves moeten worden gedaan voor onderzoek zijn voor de leden kosteloos en voor niet leden tegen een –kleine- betaling toegankelijk.

De coöperatie wordt gedragen door de leden. Hun bijdragen stellen De Vrije Media in staat om op een professionele en goed onderbouwde manier spraakmakend nieuws en achtergronden van het nieuws te brengen. In het oude paradigma zit besloten dat er een directe beloning moet komen voor het geld wat ervoor wordt betaald. In het nieuwe paradigma wordt een basis gecreëerd door de leden, waarop De Vrije Media tot ontwikkeling kan komen. Er is geen sprake van ‘wat krijg ik ervoor’, maar wel van ‘ik draag bij aan iets wat uniek kan worden in de geschiedenis’.  Reken er maar op dat er een schok door medialand heen zal gaan. Het is ongekend  dat een grote groep mensen, onafhankelijk van elke bemoeienis en invloed van bovenaf, zelf bepaalt wat ze willen weten en welke onderwerpen dieper worden uitgezocht. Fantastisch toch?

Lees verder op: De Vrije Media

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


 • bezoeker

  BIG SMILE!
  Fijn dat de vrije media even goed heeft nagedacht over de gevolgen, dat idd nieuws en (hopelijk ) waarheid niet voor een kleine elitaire club toegankelijk moet zijn maar voor ieder die er klaar voor is om ervoor open te staan. Ik ben ook benieuwd naar de artikelen van de leden, ik vraag me wel af wat jullie onder “de doelgroep” van de vrije media scharen. Wellicht nog even antwoordt op die vraag? 😉

  Dank.

  Hoe dan ook ” The truth is an entity that cannot be held down”.
  Ain’t no stopping it..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bezoeker

  Misschien de optie open houden dat niet leden maar wel slimme mede-zoekers (dus mededragers) een artikel in kunnen zenden?
  Dat zou de feestvreugde vergroten.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • De aap van de Min. President

  @bezoeker. Jouw voorstel vind ik een prima idee. Chapeau.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Inderdaad een prima idee , wat ook op korte termijn moet plaatsvinden is veldwerk. Mensen moeten elkaar gaan vinden om georganiseerd te lobbyen . We kunnen zelf watermonsters nemen en deze laten onderzoeken . Dit zijn kosten die gedeeld door 100 man een drietal Euro per persoon kosten , en dan
  uiteraard op een breed spectrum meten . Mensen met talent die flyer ‘s kunnen ontwerpen met korte pakkende teksten , de mensen niet overladen met informatie dit werkt averechts. ..
  Ik hoop en verwacht dat de mensen eindelijk initiatieven gaan ontwikkelen , talent genoeg in Nederland en België .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • De aap van de Min. President

  Off topic. Hopelijk heb je er geen bezwaar tegen als ik een biertje wil laten testen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Off topic Mark Rutte bemoeit zich met busongeluk in België.
  In 2012 verongelukte een 20 tal kinderen bij mij in de wijk in
  lommel. Er wordt een bloedstaal opgevraagd in Zwitserland , de chauffeur leed aan depressies en gebruikte Ritalin .Wat een opsteker de man van de onderste steen , de man die geweldig is in de feiten verdraaien. De jaknikker die te koop is , de beroepsleugenaar de volksverlakker . Hij misbruikt het ongeluk om geloofwaardigheid te kweken . Geniet van uw biertje en blijf
  allert

  …………….matchline

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl