Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Als jij een complotdenker bent, dan ben je gek, toch?

Noot: Een rapport naar aanleiding van de studie door Michael Wood en Karen Douglas werd gepubliceerd door Kevin Barrett op Press TV
Artikel geschreven door J. D. Heyes

truthOnderzoekers –psychologen en sociale wetenschappers-in de V.S. en in Groot Brittannië geven aan dat in tegenstelling tot de stereotypering door de mainstreammedia complotdenkers meer bij hun verstand zijn dan mensen die de officiële versie van controversiële gebeurtenissen als waar accepteren.

(NaturalNews)

Als jij een complotdenker bent, dan ben je gek, toch? Dit werd jarenlang voetstoots als waarheid aangenomen, totdat studies aantoonden dat juist het tegenovergestelde waar is.

In juli 2013 werd een studie gepubliceerd door de psychologen Michael J. Wood en Karen M. Douglas van de Universiteit van Kent in de U.K. Het rapport was getiteld: ‘En hoe zit het met gebouw 7?’ Het was een sociaal-psychologische studie van een online discussie over 9/11 complottheorieën. In de studie werden de complotdenkers vergeleken met de anti-complotdenkers naar aanleiding van hun reacties op nieuwswebsites.

De onderzoekers gaven aan dat ze verrast waren dat verhoudingsgewijs veel commentaren pro-complottheorie waren. Van de 2174 reacties, werden 1459 gecodeerd als pro-complot en 715 anti-complot.

Lees verder op: De Vrije Media

Bewaren

Bewaren


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl