Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Belastingbetaler wordt warm gemaakt voor de militaire industrie

President-to-be Trump vindt dat de andere NAVO landen maar wat meer moeten bijdragen aan het militaire apparaat. Onlangs vond het Warsaw Security Forum plaats, waarin vooral NAVO propaganda en angst genereren tegen de ‘Russische dreiging’ een centrale rol speelden. De geesten worden rijp gemaakt voor een vele miljarden hoger defensiebudget bij alle NAVO aangesloten landen behalve het Amerika van Trump. Dit allemaal omdat de NAVO zo nodig zijn bestaansgrond wil blijven rechtvaardigen. Correspondent Jannes van Roermund was aanwezig op het Warsaw Security Forum.

Het Warsaw Security Forum lijkt een onschuldig en interessant congres, maar ik leer hoe de belastingbetaler warm wordt gemaakt voor de militaire industrie. Een eye-opener.

Wie journalist is en woont in Warschau, ontkomt niet aan het Warsaw Security Forum. Het driedaagse evenement brengt wereldleiders bijeen voor gesprekken over militaire strategieën en veiligheidsthema’s. De sprekerslijst  is indrukwekkend, want iedereen met strategische kennis over Oost-Europa lijkt present. Juist die regio staat momenteel in de schijnwerpers. Voor journalisten zijn dit buitenkansjes.

Toch ben ik niet overtuigd. Het Forum wordt georganiseerd door de Casimir Pulaski Foundation. Die NGO heeft elf sponsoren:  een stichting van George Soros, een denktank en negen militaire organisaties, waaronder Lockheed Martin, SAAB en Raytheon. De fondsenwerver lijkt een capabel man te zijn – daarover later meer.

Ik vrees vooraf op een propagandafeestje van de militaire industrie terecht te komen. Die sector geeft volgens The Center for Responsive Politics  128 miljoen dollar per jaar uit aan lobby, herbergt de grootste PAC-donateurs  en heeft in sommige sectoren zoveel omzet moeten inleveren dat 2016 een erop-of-eronderjaar is . De schoorsteen moet roken, dus een extra oorlogje zou wellicht leuk meegenomen zijn.

Lees verder op: De Vrije Media

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl