Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Belastingbetaler wordt warm gemaakt voor de militaire industrie

President-to-be Trump vindt dat de andere NAVO landen maar wat meer moeten bijdragen aan het militaire apparaat. Onlangs vond het Warsaw Security Forum plaats, waarin vooral NAVO propaganda en angst genereren tegen de ‘Russische dreiging’ een centrale rol speelden. De geesten worden rijp gemaakt voor een vele miljarden hoger defensiebudget bij alle NAVO aangesloten landen behalve het Amerika van Trump. Dit allemaal omdat de NAVO zo nodig zijn bestaansgrond wil blijven rechtvaardigen. Correspondent Jannes van Roermund was aanwezig op het Warsaw Security Forum.

Het Warsaw Security Forum lijkt een onschuldig en interessant congres, maar ik leer hoe de belastingbetaler warm wordt gemaakt voor de militaire industrie. Een eye-opener.

Wie journalist is en woont in Warschau, ontkomt niet aan het Warsaw Security Forum. Het driedaagse evenement brengt wereldleiders bijeen voor gesprekken over militaire strategieën en veiligheidsthema’s. De sprekerslijst  is indrukwekkend, want iedereen met strategische kennis over Oost-Europa lijkt present. Juist die regio staat momenteel in de schijnwerpers. Voor journalisten zijn dit buitenkansjes.

Toch ben ik niet overtuigd. Het Forum wordt georganiseerd door de Casimir Pulaski Foundation. Die NGO heeft elf sponsoren:  een stichting van George Soros, een denktank en negen militaire organisaties, waaronder Lockheed Martin, SAAB en Raytheon. De fondsenwerver lijkt een capabel man te zijn – daarover later meer.

Ik vrees vooraf op een propagandafeestje van de militaire industrie terecht te komen. Die sector geeft volgens The Center for Responsive Politics  128 miljoen dollar per jaar uit aan lobby, herbergt de grootste PAC-donateurs  en heeft in sommige sectoren zoveel omzet moeten inleveren dat 2016 een erop-of-eronderjaar is . De schoorsteen moet roken, dus een extra oorlogje zou wellicht leuk meegenomen zijn.

Lees verder op: De Vrije Media

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


 • Onlyyou

  Daar Obama de kracht en invloed mist de Europese landen meer aan militaire defensie te laten besteden, moet Trump met de vuist op tafel, net als bush met balkvanellende deed, doen?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bartje

  Even ter herinnering, Hitler stond met een uitstekend getraind leger aan de grens van de Sovjet Unie welgeteld 5 miljoen manschappen met materiaal.
  En tot hoever kwamen zij?, Leningrad Stalingrad lijn en na welgeteld 30 maanden stond het rode leger aan de grens van Duitsland.
  Heden leven wij in het raketten tijdperk en niet te vergeten elektronische oorlogvoering.
  Resultaat een grondleger zal heden nog geen 100 km Rusland weten binnen te dringen en dan compleet vernietigd te zijn.
  Rusland vliegt met de TU 95 Bear op de oceaan ver weg van het bereik van straaljagers bewapend met nucleaire kruisraketten om zodoende de lucht verdediging van Europa uit te schakelen.
  Daarnaast heeft Rusland recentelijk met succes hypersonische raketten getest die niet oost west gaan maar over de Noordpool naar zijn geachte belangrijkste tegenstander VS en ook daar zijn de Amerikanen totaal niet op ingesteld en ook zeer verbaast en verrast.
  Rusland stelt tevens dat elke vorm van oorlogvoering op zijn grondgebied nucleair beantwoord word.
  Resultaat er zal geen oorlog komen dat is ook niet de bedoeling, de bedoeling is dat de EU veel wapentuig in de VS besteld wat uiteraard net als in Koude oorlog weg roest en dus een totaal nutteloze investering.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bezoeker

  “De geesten worden rijp gemaakt voor een vele miljarden hoger
  defensiebudget bij alle NAVO aangesloten landen behalve het Amerika van
  Trump”
  ….

  http://www.globalresearch.ca/war-continues-under-president-donald-trump/5556591

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Leon, Dutch

  vergeet niet dat Hitler moest want anders waren de Russen Polen binnen gevallen…en dat Hitler veel tactische fouten heeft gemaakt…Maar simpel, een land zo groot als dat kan je nooit innemen…Enige optie die de NATO overblijft is nucleair gaan … en dat zou met Clinton maar zo gebeurt kunnen zijn…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jp

  Hoe geloofwaardig zullen de komende “oorlogshitsers” nog zijn? Nu de grootste “gek-makers” van het toneel verdwijnen?
  btw op superstation95 staat een prachtige reactie in foto’s op het weg willen hebben van Assad (moet je zien)

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Onlyyou

  We moeten massaal de kont in de krip gooien? Make love no war?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Enemy of the state

  Tuurlijk niet ! ik zou zeggen poets je vuurwapen want de elite hebben een koekie van eigen deeg verdient 😀

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bartje

  In dat geval is VS na 1.5 uur exit.
  U weet hopelijk hoe groot Rusland is.
  Daar komt nog bij dat russische raket technologie

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Leon, Dutch

  ook mijn punt…De Russen hebben een boel technologie opgehaald in de afgelopen 20 jaar…Verbeterde en nieuwe wapen systemen zouden het Westen heel veel problemen kunnen geven…beter dat ze zich maar gewoon aan de afspraken houden van 1991 (dacht ik) …

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Anna Frenk

  Een rooie draad in het hele gebeuren is de technologische ontwikkeling die ons eerst comfort bracht en waardoor we nu niet meer in staat zijn ZELFSTANDIG te overleven.
  De gevolgen van deze technologische ontwikkeling: multinationals – super banken – kistkalf enz..
  De technologische ontwikkeling leidt onvermijdbaar naar een fascistoide situatie.
  Naast de werknemers zijn ook de kleinerE werkgevers de klos geworden en door de dominantie drift van de steeds kleinere westerse financiele, industriele en militaire elites zijn we in bovenstaand gevaarlijke oorlogsdreiging gekomen.
  Misschien dat het inzicht meehelpt dat de technologische ontwikkeling ons ALLEMAAL heel erg kwetsbaar heeft gemaakt en de steeds kleiner wordende westerse elites hierdoor hun beleid naar wereldheerschappij aanpassen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Inderdaad een technocratische dictatuur

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  De grootste gekmakers de schaduw
  regering verdwijnt niet

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl