Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Bankierskartel heeft zijn zinnen gezet op een oliepijpleiding

water2De vreedzame protesten van de “water beschermers” in Standing Rock tegen de Multi Miljarden Corporatie en het Bankierskartel, die hun zinnen hebben gezet op een oliepijpleiding, die dwars door het Heilige land van de inheemse bevolking in Dakota wordt aangelegd, is een zeer belangrijke symbolische gebeurtenis die betrekking heeft op ons allemaal, wereldwijd.

Het protest zelf kan gezien worden als een heilige ceremonie op het wereldtoneel die namens de hele mensheid wordt uitgevoerd- dat wil zeggen- namens ons allemaal. Het is alsof er hiermee een diep universeel conflict dat verborgen zit in ons menselijk brein, door Standing Rock plotseling zichtbaar wordt. Hier vindt een confrontatie plaats van twee volledig gepolariseerde wereldopvattingen en manieren van leven. Aan de ene kant is er het perspectief dat al het leven eert en leven in een bewuste relatie met de aarde. Aan de andere kant is er de industriële beschaving die de aarde ziet als een object om te worden gebruikt om winst mee te maken. Het is een perspectief waardoor de biosfeer wordt vernietigd. De biosfeer is het ‘Life support’ systeem van onze planeet. Meer tegengestelde wereldbeelden als deze zijn er niet te bedenken.

standing-rock-3 standing-rock-2

Het conflict bij Standing Rock is een herhaling van steeds terugkerende gebeurtenissen in verschillende gedaanten. Deze gebeurtenissen vinden niet alleen nu wereldwijd plaats, ze hebben door de hele geschiedenis plaatsgevonden. Machthebbers hebben talloze malen misbruik gemaakt van hun macht over hen die die macht niet (willen) hebben door hun land en de grondstoffen in hun bodem in beslag te nemen. Volgens het oorspronkelijke plan zou de pijpleiding vlak langs de stad Bismarck lopen. Deze stad heeft overwegend blanke inwoners. Nadat de inwoners protest hadden aangetekend omdat ze bang waren voor lekkages die hun drinkwater zou kunnen aantasten is de aanleg van de pijplijn verschoven naar de huidige locatie. Voor de Amerikaanse inheemse bevolking is dit een herbeleving van het oorspronkelijke trauma toen de Europeanen arriveerden en niet alleen met geweld hun land in beslag namen, maar ook een raciale en culturele genocide uitvoerden op de bevolking.

Lees verder op: De Vrije Media

Bewaren


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl