Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

paul-craig-robertsDr. Paul Craig Roberts was staatssecretaris economische politiek op het departement van financiën ten tijde van president Reagan en redacteur bij de Wallstreet Journal. Hij was columnist voor Business Week, Scripps Howard News Service en Creators Syndicate. Roberts gaf college aan meerdere Universiteiten. Zijn columns  trekken een wereldwijde belangstelling. De recente boeken van Roberts zijn ‘The failure of Laissez Faire’, ‘Capitalism en Economic Dissolution of the West’, ‘How America was Lost’ en ‘The Neoconservative threat to the New World Order.’

De website van Paul Craig Roberts wordt door meer mensen overal in de wereld vertrouwd dan de Washington Post, New York Times, CNN, Fox News, BBC, of welke westerse gedrukte of TV media dan ook. De columns van Roberts vinden hun weg in vele talen. Zijn boeken werden vertaald in het Russisch, Chinees, Duits, Frans, Turks en Spaans.

De website van Roberts is op de lijst van tweehonderd ‘fake nieuws’ verspreiders gezet. De aantijging is niet dat Roberts onzin schrijft, maar dat hij een ‘agent van Moskou’ is. Het moet niet gekker worden. De tijden van McCarthy, die in de jaren vijftig een heksenjacht tegen de ‘commies’ ontketende, dreigt terug te keren. Nu om mensen als Roberts, die een luis in de pels zijn van New York Times, Washington Post, CNN, Fox etc. het zwijgen op te leggen. Hoewel steeds minder mensen de mainstreammedia nog zien als een betrouwbare informatiebron, geven de krachten achter de ‘officiele’ kanalen zich niet zo gemakkelijk gewonnen. Het project ‘Fake News’ wordt ingezet om het volk weer terug in het hok te krijgen, waardoor ze geen andere informatie meer krijgen dan die via de goedgekeurde kanalen komt. Dat die kanalen al lang bezig zijn met het verspreiden van nepnieuws wordt onweerlegbaar aangetoond door onder andere John Pilger.

Ondanks de grote groep lezers van Roberts, wordt zijn werk financieel ondersteund door slechts een beperkt aantal mensen. Roberts zegt hierover het volgende: ‘Als het geld daar naartoe zou vloeien waar naar de waarheid wordt gezocht, dan zou er meer worden gedaan om het zoeken naar waarheid te bevorderen’. Roberts ontvangt voor zijn werk namelijk geen geld van de overheid, van bedrijven en evenmin van stichtingen. Stichtingen die hem financieel zouden steunen worden onmiddellijk geschrapt van de ‘New York en Washington dinner party list’. Wat zoveel betekent als ‘je hoort er niet meer bij’.

Op de site van Roberts staan geen advertenties, ondanks het feit dat adverteerders maar al te graag zouden willen. Roberts doet dit niet, omdat het zijn geloofwaardigheid bij de financiële ondersteuners zou aantasten. Zijn belangrijkste reden hiervoor is echter dat hij als gevolg hiervan afhankelijk zou worden van adverteerders, die hun eisen gaan stellen aan wat hij schrijft. Dus als hij niet zou schrijven wat hen welgevallig is, er geen advertenties meer worden geplaatst.

Paul Craig Roberts is een van de zeldzame helden, die niet het verhaal maar wat het in werkelijkheid is, zo hoog in het vaandel heeft staan dat hij niets doet wat zijn onafhankelijkheid zou kunnen aantasten. Die onafhankelijkheid is echter betrekkelijk. Ook Roberts blijft afhankelijk van mensen die geld over hebben voor betrouwbare en waarachtige informatie. Hij verwoordt het als volgt: ‘Als mensen de waarheid niet willen ondersteunen, dan verdienen ze die waarheid niet en zullen ze het ook niet krijgen’. Met andere woorden, wat is het ons waard om betrouwbare informatie te krijgen? In deze wereld draait heel veel om geld. Zoveel dat steeds meer mensen al allergisch worden van het woord ‘geld’. Toch, zolang we de gedroomde geldloze samenleving nog niet hebben, ontkomen we er niet aan dat er geld nodig is om betrouwbare informatie te kunnen geven. Het is onredelijk om van mensen te verwachten dat ze zich bij wijze van spreken dag en nacht, jaar in jaar uit blijven inzetten om hun medemensen van nieuws te voorzien, zonder daarvoor geld te krijgen. Bovendien, wie betaalt de reiskosten, de onderzoekskosten etc. laat staan de privé rekeningen van deze bevlogen mensen?

Ad Broere, hoofdredacteur De Vrije Media

Geef jezelf GOED -en betrouwbaar- nieuws cadeau door lid te worden van De Vrije Media

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


 • Onlyyou

  Kennen jullie het gezegde……De leugen regeert?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Enemy of the state

  De “elite” werkt op dezelfde manier al duizenden jaren , zelfverrijking door het misbruiken van de rest. slavernij is voorbij ? slavernij is alleen als je een donkere huidskleur hebt ? nee sorry helemaal mis. Wij zijn allemaal slaven alleen hebben we het beter dan het beeld dat we in ons hoofd hebben bij het woord “slaven”.
  Als ik een boom in mijn tuin heb staan en ik wil die omzagen omdat ik andere plannen heb met mijn tuin , dan moet ik daarvoor toestemming vragen aan de gemeente (of zelfs GELD betalen voor een vergunning , hoe absurd ??) dat is ook slavernij , beroving van je rechten die iedereen heeft als mens. Niemand behoort eigendom te zijn onder geen enkele voorwaarde en in geen enkele situatie.

  Ik kan jullie de volgende film adviseren : https://www.moviemeter.nl/film/104016
  Ook leuk is om te zien in deze film hoe vroeger de elite de strijd leek te verliezen maar toen met een nieuwe aanpak kwam , oprichting van de KKK , om zo zonder verdere politieke verschuivingen in het land of een nieuwe burgeroorlog vs elite , te ontketenen , want met een wit mutsje op je hoofd ben je lekker anoniem 😉

  KKK is van illuminatie , wij moeten elkaar haten en discrimineren , en vooral geen eenheid vormen, de volle 99%

  ps: ik heb geen boom in mijn tuin , ook nooit gehad
  ps 2: ik ben geen onderdaan , meneer Willem (en jij geen echte Oranje)

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline.

  Intussen investeerd China in recordtempo in Amerika , huizen aan een kostprijs van 25.000 Dollar prefab . Huizen kunnen nog sneller worden gebouwd met enorme 3d printers , ik heb ze al gezien in 1 dag produceren ze een huis . Agenda21 gaat een revolutie ontketenen die ongezien is , revolutie op communistische leest geschoeid. Technocratische terreur , wie niet kan of wil volgen wordt heropgevoed of gedood . De Chinese culturele revolutie wordt als model gebruikt voor wat gaat komen. .
  Zelfs in Afrika zijn megacity’s gebouwd met veel beton . De vraag is hoe kunnen de mensen in Afrika deze woningen betalen , de zelfde vraag mag je stellen als het om de spooksteden in China gaat . Het antwoord is simpel in het communisme is alles van de staat .China heeft gebouwd bij een oververhitting van de economie . De vernietiging van werkgelegenheid in Amerika , en de status meest begunstigde handelspartner is China met een doel gegeven . Dit zou ook perfect de false flag operaties verklaren .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • LH

  Communisme hebben we inmiddels al. Was het maar van de staat. Alles is onteigend inclusief de staat.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Compliment ik had het niet beter kunnen samenvatten. .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • hadat

  Geef je te denken,dat ze hard bezig zijn de bevolking te dèminiseren, oorlogen, vluchten en overtochten waarvan de helft het niet haalt?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • LH

  Dankje.
  Het wat lijkt op communistische systeem wat we inmiddels opgebouwd hebben heeft niet alleen de nadelen van het communisme, het heeft ook nog steeds de nadelen van het kapitalisme.
  Als je kijkt naar de werkwijze zols bedrijven onderling zaken doen met elkaar, dan werkt men niet meer voor elkaar maar eerder tegen elkaar. (op enkele bedrijven na).
  Ik zou het liever anders om zien, oftewel de voordelen van beide.
  En dan kom je toch op een economie waar iedereen weer een gezond familie bedrijf heeft waar kwaliteit ver boven kwantiteit staat. Dus inplaats van steeds maar groeien in meer en nog eens meer, liever beter en nog eens beter. En dat laatste liefst ook niet overdrijven.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Ik schreef al eerder veel mensen kijken met hun oren .
  De Russen doen het zelfde als de Amerikanen namelijk strijdbare moslims vermoorden. Rusland maakt deel uit van de Nwo , de nep aanslag op de Russische diplomaat in Turkije is vant calliber amateur toneel voor zwakbegaafde kamerleden .. Het Russische Journaal R t = Rothschild. .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • formidabele

  Matrixdeel 1 en 2, van ene John Blaserman, geven precies aan wat plan 21 omvat?
  Gezien zijn feitenkennis zit ie er niet ver naast?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Enemy of the state

  films behandelen stiekem vaak situaties die in ons leven werkelijkheid zijn !
  Even een grappig voorbeeld, zo zag ik laatst een film waarin de badguy iemand was die sprak over corrupte overheden en dat hij deze omver wou werpen (met geweld want dat is de enige mogelijkheid) , het is wel duidelijk waarom iemand met zo’n ideeen in een hollywood film als terrorist word weggezet.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Creed Assassin

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Aietos

  De Centrale Russische bank behoort sinds 2015 niet meer tot het Rothchild imperium.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Dat is wat ze je proberen wijs te maken.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl