Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Kankerverwekkende eigenschappen

nutella

Er is een afbeelding verschenen die laat zien dat palmolie een van de voornaamste ingrediënten is in een pot Nutella, samen met een gigantische hoeveelheid suiker.

De afbeelding laat zien wat de ware ingrediënten van de welbekende, en wereldwijd aanbeden chocoladepasta zijn. Anders dan de gebruikelijke lijst van bestanddelen op de achterkant van de pot die vaak over het hoofd wordt gezien, toont dit diagram vijf lagen hoofdbestanddelen van het merk in hun ruwe vorm. Dit zijn palmolie, cacao, hazelnoten, magere melkpoeder en suiker.

De rapporten tonen hiermee een schokkend beeld door aan te tonen dat een pot Nutella 50% witte suikerbevat. De afbeelding werd eerder deze week vrijgegeven na een bericht dat Nutella uit de schappen kan worden gehaald als gevolg van de “kankerverwekkende eigenschappen”. Dit kwam na een rapport, uitgevoerd door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA), waarin word beweerd dat palmolie nog kankerverwekkender is dan welke andere olie. In reactie op de rapporten ontkent Nutella de beweringen dat de hazelnoot chocopasta kankerrisico´s draagt. Hierin staat ook dat de palmolie die ze in elke pot gebruiken van een hoge kwaliteit is en veilig om te eten.

Hoewel Nutella noch bevestigt of ontkent dat het beeld juist is omdat het recept geheim is, uit de voedingswaarde informatie op elke pot, en op de website, blijkt dat er 8,5 g suiker in elke eetlepel van de pasta zit. Dit betekent dat elke pot van 400g een hoeveelheid van 227.2 gram suiker bevat. Deze enorme hoeveelheid komt neer op meer dan de helft van het gewicht van de pot.

Bron: www.dailymail.co.uk

Bewaren

Bewaren

Bewaren


 • bezoeker

  Hoe serieus moet ik (EFSA)deze autoriteit nemen, deze heeft namelijk gesteld in 2015 dat glyfosaat ( middel in round up) niet schadelijk is, of sterker nog :veilig.

  Nu is er zeker getouwtrek om palm olie onder agenda 21

  Uiteraard gaat het hier wederom om het gebruik, bestemming, van land.

  Er wordt als argument gebruikt dat er te veel ontbossing zou plaatsvinden.

  Wat feit is is dat de arme landen die palmolie verbouwen, economische en sociale baat bij hebben en uit de armoede komen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Onlyyou

  Het is al een misdaad om hele gebieden te ontbossen ten bate van deze palmolieproductie?
  Verstoringen van ecosystemen moet niet meer kunnen?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Er zijn door een Nederlandse firma honderden hectare grond gekocht wat produceren ze kokoswater . Het is het spel van de water rechten
  koeien , in agenda 21 spreekt men van grazers nemen te veel vocht op om melk te produceren , ik zag bij het Z news dat het binnenkort niet meer vanzelf sprekent is dat er nog zuivelproducten in de winkel liggen , dit geld ook voor vlees . Dit is de Marxistische filosofie zolang er slachthuizen zijn zullen er slachtvelden zijn Karl Marx .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  De uitspraak gaat terug naar leo Tolstoy

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • RonaldSneek

  Wat een paniek, de lijst van niet-kankerverwekkende voedingsmiddelen is korter dan de list van te vertrouwen politici. Van leven ga je dood zei een wijs man ooit. Geniet en pak elke dag mee, leef sober en werk een weinig. Fijne dag!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • joepiejee

  Belangrijke invloed van Monsanto?
  Terug naar kleinschaligheid, waarbij de ecologie gerespecteerd wordt?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bezoeker

  Er blijkt GMO palmolie te zijn! De vraag is dus, wat gebruikt nutella!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Ik kan het opzoeken , maar ik bespaar me de moeite. .
  Bijna al de soja producten zijn gmo op dit moment. .
  Soja in vanille vla soep als verdikking en bindmiddel soja vind je ook in tal van drankjes terug. De aardappels die je In België koopt zijn bijna allemaal gmo . Al het veevoer dat via de boeren bond wordt geleverd is van Monsanto afkomstig. De aardappel prijzen zijn in België de laatste jaren gedaald , minder aardappel ziekte hogere opbrengsten snellere oogsten.
  De naam monsanto is hier vervangen door Kws , Karel de Gucht is de Sharon Dijksma van België eet smakelijk .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bezoeker

  Ik mag hopen dat u biologische voeding kunt veroorloven..
  En dan maar hopen dat het echt biologisch is.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • The visitor – Woody

  ‘This is fake news so as to boycott the product. The only medical danger would be eating too much due to high sugar content.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jan
 • Jan
 • The visitor – Woody

  ‘Then consider peanut butter (Pinderkaas), as this and many other products contain palm fat.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl