Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Drie essentiële vragen voor Minister van Wonen Stef Blok

Mr. Sven Hulleman is een witte raaf onder de juristen. Via zijn stichting ‘Stop de Restschuld‘ heeft hij al heel wat huizenbezitters in problemen met de bank begeleid.

hulleman2Mr. Hulleman is kritisch naar banken. Hij is een van de weinige juristen die hardop durft te zeggen dat banken zich schuldig maken aan strafbare praktijken door geld uit te lenen dat ze niet hebben. Banken zijn schuldig aan het oppompen van de economie en daarom ook aan het uitbreken van de crisis, waarvan we de gevolgen nog bij lange na niet te boven zijn gekomen. Ondanks dat banken een zware verantwoordelijkheid dragen voor de buitenproportionele stijging van de huizenprijzen voordat de crisis uitbrak, leggen ze de gevolgen ervan neer bij de huizenbezitters.

De daling van de huizenprijzen zou volgens de media inmiddels voorbij zijn. Sven Hulleman weet uit eigen ervaring dat dit een leugen is. Alleen in de grote steden is er sprake van hogere prijzen, in de rest van Nederland is het tegendeel aan de orde. Mr. Hulleman vraagt zich af wie gehoor krijgt bij Minister van Wonen Stef Blok op de drie vragen die hij aan hem stelt. Ik hoop dat er in het gesprek waarvoor hij Stef Blok uitnodigt ook nog tijd is om de gevolgen te bespreken van het krankzinnige huurbeleid van deze minister en nog meer dat dit een van de onderwerpen is waarop VVD en PvdA keihard worden afgerekend.

Als het gaat om de problemen van de woningbezitters dan kiest minister Blok de kant van de banken, als het gaat om de problemen van huurders dan kiest hij de kant van de investeerder. Hij is dan ook een exponent van het neoliberale marktdenken dat tot enorme destructie heeft geleid van de economische infrastructuur en tot grote verschillen in inkomens, maar vooral in vermogens. In Nederland wordt dit feit nog steeds glashard ontkend. IMF voorzitter Lagarde heeft het kennelijk wel – te laat- begrepen. Zij pleit voor meer herverdeling van inkomen, omdat de groeiende ongelijkheid veel spanningen met zich meebrengt in de samenleving.

Ik pleit voor een rentevrije economie, omdat die groeiende ongelijkheid vooral wordt veroorzaakt door geld met geld verdienen. De nieuwe Quote hoofdredacteur spreekt over de jaloezie die rijke mensen oproepen. Die rijkdom is vooral verkregen door geld voor je te laten werken en niet door werken. Dat roept geen jaloezie op, maar wrevel.

Bijvoorbeeld wanneer de bank je dwingt om je huis te verkopen en je vervolgens met een grote restschuld blijft zitten, die geheel voor jouw rekening is. Daarom wil Sven Hulleman in gesprek met Stef Blok.

(c) Ad Broere, econoom

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


 • joepiejee

  Het tegendeel blijkt waar te zijn?
  Waar blijven de beloften de schulden beter te regelen?
  Banken blijven hun zaken nog dwarser dan voorheen doorvoeren?

  Nee, de berg schuld moet nog hoger oplopen?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Johan Bosman (werktuigkundige)

  Ik volg de activiteiten van Sven Hulleman al wat langer en vind hem een echte verademing tegenover het laffe vaderlandse geboefte dat zich gewoonlijk jurist durft te noemen. Ik neem zonder meer aan dat Sven er ook van doordrongen is dat ons aller probleem veroorzaakt wordt door een volslagen gebrek aan kwaliteit van ons “wettig” (we mogen geen ander gebruiken!) betaalmiddel. Mijn vrouw en ik hebben enige tijd geleden al besloten niet op verbetering te wachten en wij hebben Nederland inmiddels voorgoed verlaten. Ook omdat we weten dat beschaafde mensen altijd de eerste slachtoffers zijn in een onbeschaafde wereld. We wonen hier prachtig zonder hypotheek (doen dus geen zaken meer met een bank) en we hebben alleen nog wat “wettig betaalmiddel” op de bank staan voor de lopende zaken. De rest van ons geld hebben we in de loop van de jaren zo veel als mogelijk omgezet in edel metaa’. Want geld liegt maar goud is eerlijk.

  Mijn vrouw en ik weten inmiddels aardig goed wat er gaande is in Nederland en met al die smeerlapperijen van bankiers, politici, rechters, O.v.J.’s en ordinair politietuig daar willen wij niets meer mee te maken hebben. Twintig jaar geleden ook niet gedacht dat ik nog eens bamboe zou hebben in mijn voor- en achtertuin.

  Zo zie je maar weer!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • LH

  Geen rente heeft juist voor de crisis gezorgd.
  Ook de hypotheekaftrek heeft de boel in de soep laten lopen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • LH

  Hypotheek aftrek heeft de grootschaligheid ophol doen slaan.
  En te lage rente de inflatie.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • LH

  Door te lage rente en hoge inflatie hebben we de jongste generatie kansloos gemaakt.
  En wie de jeugd heeft heeft de toekomst zo was het toch.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • LH

  Rente maakt geld waardevol en mits het in de economie blijft hoeft het ook niet met inflatie betaald te worden.
  Nu gebruikte banken het onroerendgoed als onderpand. En door de te lage rente steeg de inflatie dusdanig dat de waarde niet meer aftelossen was met het inkomen.
  Hierdoor crieerde we een luchtbel en storte alles in waardoor het onderpant verdween.
  Verhouding onroerendgoed en inkomen was dus danig scheef dat dit niet vol te houden was.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • LH

  Wanneer banken hadden vast gehouden aan 60% hypotheek van het onroerendgoed, hadden we nooit met restschulden blijven zitten.
  Ook hadden met deze maatregel (die voorheen heel gewoon was ) de zuidelijke EU landen met de Euro niet in de problemen gekomen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • LH

  Dat de Euro een flop is geworden ligt dus niet aan de Euro zelf of aan het Probleem dat de zuidelijke landen niet mee konden doen.
  Maar door het onverantwoorde gedrag van banken die tot meer dan 100% gingen financieren.
  Was dat laatste niet gebeurt dan hadden de zuidelijke landen zich ook met de sterke Euro staande kunnen houden.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bartje

  Door Eu en het vrije verkeer van werknemers is er een grote niveaulering gekomen wat inkomens betreft van werknemers in de EU.
  Dan zal het toch met de prijzen van onroerend goed ook gaan of is al gebeurd.
  Bv. Een Pool verdiend in Polen tussen 1800 en 2600 Zloty NETTO dat is tussen 439 en 634 euro daarbij aangetekend dat het gemiddeld gebruik van huishoud budget ca 50% van Nederland is.
  Resumé feitelijk verdiend een Pool naar NL maatstaf 878 tot 1268 euro netto.
  Nu komt het een huis kost hier want ik woon er al 10 jaar tussen 380000 en 600000 zloty in euro 92000 tot 146000 en dan heb je minimaal 800 mtr grond en ca 130 m2 woon oppervakte.
  ER nog bij vermeldend dat er geen Hypotheek word verstrekt voor de grond en het huis max 80% van casco waarde.
  Aan alle voordelen zitten evenveel nadelen alleen het bankwezen en de Neo liberalen willen dat nu even niet zien en bekennen.
  Wie eens wil vergelijken.
  http://allegro.pl
  daarna, bij dom i zdrowie, Nieruchomości aantikken en daarna domy na sprzedaż

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bezoeker

  mijn comment is gewoon weggehaald, misschien even de titel van disquss veranderen naar gag -uss
  al staat het niet in de regels, dus zou het aan gewoon nieuws kunnen liggen?
  “Gewoon censuur”
  Jongens kan daar nou even naar worden gekeken we leven niet in China toch, zo shocking was mijn comment nu ook weer niet, wel helder dat wel

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • LH

  Ik had deze reaktie niet voor niets in stukken gedeeld.
  Deze opmerkingen zijn al vele malen verwijderd

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Ik ben de meest gecensureerde persoon op de site , alles met .nl staat onder overheidscontrole. We leven niet in China maar in Nazistan , België is momenteel helemaal de weg kwijt op iedere hoek van de straat hangen camera’s in Hasselt worden 143 hoge definitie camera’s geïnstalleerd met een kijk radius van 360 ° kostenplaatje bijna een miljard exclusief exploitatie kosten. Een flitspaal van gasco blijkt rond 40.000 per stuk te kosten .Geen geld voor goed onderwijs of fatsoenlijk openbaar vervoer maar wel om de paranoïde volksverlakkers totale controle te geven , totalitaire machtsgeile hufters die de afgelopen dagen het luchtruim weer vol chemtrails hebben gepompt .Op het Z news wat altijd voorloopt op de normale media zie ik rond 18.00 dat het leger van Denemarken Syrië is binnen gedrongen ..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  U en uw vrouw hebben de juiste keuze kunnen maken , ik ben ervan overtuigd dat heel veel Nederlanders hun land willen verlaten.
  Muren en grenzen worden opgetrokken niet alleen om mensen buiten te houden . Om de situatie in Nederland en België in ëën woord te omschrijven zorgwekkend .Vrouwe Justitia is geblinddoekt , ik vraag bewust niet naar waar u en uw vrouw bent vertrokken ..
  laat het jullie goed gaan. .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Iets zegt me dat u met de bank in de problemen bent geraakt , belofte maakt schuld..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Onlyyou

  Juist, alleen de banken en aandeelhouders mogen nog alleen winst terwijl je spaargeld enorm inflateert?
  Dus de rijke wordt rijker de arme armer?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • LH

  Wanneer je als jongere zo rond jaren ’80 begin ’90 spaarde had je in die tijd rond de 8% rente en er was geen tot later weinig inflatie. Jongeren wisten toen dat ze ook eigenvermogen moesten hebben wilde ze laten een eigen woning bouwen /kopen of deels zelf bouwen.
  Het sparen loonde en men werkte naast vaste baan ook nog eens vele extra uren in vrije tijd.
  Huizen werden ook nog veel geheel of gedeeltelijk zelf gebouwd.
  De jeugd van toen heeft ook nu nog steeds geen geld problemen wonen mooi gaan op vakantie.
  De problemen kwamen pas toen de rente omlaag ging en er bleef van dit alles niets meer over voor de huidige jeugd Inmiddels ook de jongste generatie huis bezitters.
  Als jongeren veel werk verzetten is er ook vanalles. Wanneer er weinig uren gewerkt wordt is er ook weinig te besteden en dat laaste los je niet op door geld bij te drukken.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bezoeker

  IMF voorzitter Lagarde heeft het kennelijk wel – te laat- begrepen. Zij
  pleit voor meer herverdeling van inkomen, omdat de groeiende
  ongelijkheid veel spanningen met zich meebrengt in de samenleving.

  Matchline…

  redistribution of wealth

  weer agenda 21 promo
  Tijd om uit te zoeken of renteaftrek en die restschuld deling ed ook in het plan zit

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Johan Bosman (werktuigkundige)

  Bedankt voor je vriendelijke wens matchline! Ik denk dat we ons hier wel gaan redden. En inderdaad: wij zijn niet de enigen die vertrokken zijn: tegenwoordig emigreren ieder jaar zo’n 140.000 (!) nederlanders. Men spreekt hier grammaticaal wel een bijzonder moeilijke taal maar we hebben twee keer in de week een bevoegde lerares ingezet om ons daar in te bekwamen. In feite hebben we dit alles alleen maar kunnen doen omdat we altijd met z’n tweeën hebben gewerkt en nog wat centen over hadden en dat geld zijn gaan investeren in een beetje meer vrijheid en democratie. Vrijheid, democratie en goed onderwijs vallen net zo goed als edel metaal of onroerend goed onder de duurzame gebruiksartikelen. Dat wordt wel eens vergeten!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • LH

  Shocking? Ze schrikken zeker als de bevolking slim genoeg wordt om hun spel te doorzien waarmee ze de gehele wereld bevolking arm houden.
  Dat gaat ze vele miljarden kosten en raken al hun macht weer kwijt

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Ik ga hier zeker naar kijken , geld is slechts een systeem wat gebruikt wordt om te sturen en te manupuleren . Geld verdampt niet maar wordt verplaatst ( Goldman Sachs is Rothschild is Bricksbank )

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • LH

  Wellicht heeft Goldman hier de controle op het discusie systeem, want goede uit leg komt hier niet door

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • LH

  Heb het lef om eens te reageren waarom steeds de reakties weg worden gehaald.
  Vrijheids van menings uiting wordt hier sterk overtreden.
  Grondwettelijk is deze site crimineel bezich.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Onthoud alles met .nl is door de overheid gecontroleerd ..
  Op veel sites kan je alleen maar de leugens lezen zonder dat je daar op kan reageren. Wat Goldman Sachs betreft heb je gelijk ze hebben de taak de Rothschilds Rockefeller Vaticaan koningshuis olichargen belangen te dienen , dus natuurlijk controleren ze deze site .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bezoeker

  http://www.imf.org/external/pubs/ft/sdn/2012/sdn1203.pdf

  http://www.imf.org/external/pubs/ft/wp/2012/wp12202.pdf

  http s://agenda2 1news.com/tag/chi cago-plan/
  derde link spaties weghalen
  wie weet staat er wat in

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bezoeker

  Het ging wel om het leggen van verbanden .. de tijdlijn en waarom.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bezoeker

  “k ben de meest gecensureerde persoon op de site”

  Ik ga eens kijken of ik met u de censuurconcurrentie aan kan gaan.

  😛

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • LH

  Alles hangt inmiddels vast aan leugens, net als het feit dat je hier kan reageren ook een leugen is.
  Hoelang gaan we nog door met dat liegen??
  Er wordt geregeerd uit angst en dat begint aan de top waar men door slechts één voorwerp onderdruk wordt gezet. Overal terug te vinden. Het gaat ze om een zoek tocht naar iets wat ze niet kunnen vinden. Het gehele clubje wat je hier benoemd is hiermee behoorlijk vast komen te zitten. En een kat in het nauw maakt rare sprongen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • formidabele

  Daarom Draki heraus!!!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl