Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Eén grote cocktail van giftige chemicaliën

doveIedere dag worden we gebombardeerd met de onhaalbare ideaalbeelden van schoonheidsbladen, TV, advertenties en de sociale media met betrekking tot de foto’s van perfect-uitziende modellen die de ware schoonheid in onszelf niet op waarde schatten. Deze schoonheidsadvertenties vormen onze verwachtingspatronen ten aanzien van het beeld dat we van onszelf hebben.

De wanhopige hang naar het perfecte lichaam doet ons dezelfde producten kopen die deze modellen aanprijzen in de hoop dat ze ons even mooi maken als zijzelf, en zonder één sproetje of moedervlekje.

In tegenstelling tot andere bedrijven, gebruikt Dove “levensechte” mensen in hun reclamecampagnes, die ons zelfbeeld over ons uiterlijk flink opkrikken. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom mensen kiezen voor Dove producten, gemaakt van natuurlijke componenten, die levensechte schoonheid bieden.

Tenminste, dat beweren ze.
In werkelijkheid is Dove geen haar beter dan alle andere giftige schoonheidsproducten die zwaar gepromoot worden.
Hun zogenaamd ‘echte’, of ‘pure’ producten zijn één grote leugen, aangezien Dove, samen met alle andere bedrijven in de cosmetische industrie, heel veel giftige inhoudsstoffen gebruikt in zijn producten.

ZÓ ZIET ‘WARE SCHOONHEID’ ERUIT

Vandaag de dag is Dove een van de toonaangevende merken in verzorgingsproducten die met zijn wereldwijde verkoop een omzet haalt van 2,5 miljard dollar. Met hun “Ware Schoonheid” campagne hebben ze veel onzekere mensen die gevoelig zijn voor “gezondheidsclaims” aan hun kant gekregen en die geloven dat ze een “puur” of “natuurlijk” product kopen.

Heel triest, maar de schoonheidsproducten van Dove zijn één grote cocktail van giftige chemicaliën, die in verband zijn gebracht met een groot scala aan gezondheidsproblemen van simpele allergieën en zwaarlijvigheid tot ernstiger problemen zoals onvruchtbaarheid en kanker.

In tegenstelling tot de “pure” boodschap die het uitdraagt, zit het basis-Dove-product “Blanke Schoonheidszeep” barstensvol substanties die je vooral niet op je gezicht moet smeren.

In de markt gezet als het topproduct met vocht inbrengende eigenschappen, aangeprezen door dermatologen, bevat dit traditionele stuk zeep chemicaliën als stearic acid, sodium tallowate, tetrasodium edta, cocamidepropyl betaine en kunstmatige geurstoffen.

Klinken de namen van deze substanties je nou werkelijk echt of natuurlijk in de oren? Hieronder volgen een paar willekeurige voorbeelden van schadelijke chemicaliën die aangetroffen worden in de meeste Dove producten en wat ze aanrichten in jouw lichaam.

Methylisothiazolinone
Methylisothiazolinone is een wijdverbreid gebruikt conserveringsmiddel waarvan is aangetoond dat het bijdraagt aan allergische reacties, ziektes die de zenuwen aantasten, en toevallen.

Geurstoffen/parfum
Omdat de wet heden ten dage geen gedetailleerde opsomming vereist van de componenten waaruit het “parfum” bestaat, kan een fabrikant iedere willekeurige substantie wegmoffelen onder de termen “geurstoffen” of “parfum”. Een van deze niet-vermelde chemicaliën is diethyl phthalaat, een “weekmaker”, een synthetische vloeistof die wijdverbreid gebruikt wordt om plastic “flexibeler” te maken.

Lees verder op: Gedachtenvoer.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren


 • Bartje

  Alle cosmetische producten hun basis is veresterde logen.
  De rede daarvan is dat dit product ervoor zorgt dat het vuil van de huid loskomt zonder de huid te beschadigen.
  Daarnaast zijn vele toevoegingen eveneens inactief gemaakt incl. de geurstoffen.
  Resultaat wat in het artikel staat dat het een cocktail van chemische producten is is niet waar.
  Dat deze producten bij veelvuldig gebruik schadelijk is komt alleen voor als er TE veel word gebruikt in frequentie maar deze mate is zo hoog dat je dat haast niet kunt halen

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Hoop maakt z’n eigen magie

  Zelf je huidproducten maken, is heel goed te doen.

  Zoals lipbalsem en handcreme.
  Op internet zijn verschillende recepten te vinden.
  (Bijvoorbeeld, met bijenwas, cacaoboter, jojoba-olie)

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Onlyyou

  Er zitten inderdaad middelen in die de houdbaarheid van het product kunnen handhaven, echter zijn bijzonder caverwekkend, men timerosalaten bij vaccinaties?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Professor Plop

  Je hebt de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bartje

  Leg eens uit Professor

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Professor Plop

  Het product waar u over spreekt heet zeep natrium hydroxide ook wel loog genoemd is hier de actieve stof om te reinigen. . Lees toevoegingen Paks die een hormoongroep vormen die zich voeden in uw lichaam .Subcutaan oftewel onderhuids worden de Paks opgenomen en worden aangetroffen in diverse organen zoals lever ogen mild longen en andere organen .
  Tot uw dienst

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • formidabele

  Klopt inderdaad, dat deze stoffen met de meest ca-verwekkende invloeden, zich in deze stoffen bevinden en zelf beperk ik me zoveel mogelijk tot stromend water en natuurlijke stoffen als natriumbicabonaat, opgelost in water(heel verassend verdwijnen daardoor de zweetluchtjes?).

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Professor Plop

  natriumbicarbonaat is dubbelkoolzuursoda reinigt en maakt de ph neutraal. Voor luchtjes in kleding te neutraliseren gebruik je een oplossing van 3 procent waterstofperoxide

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl