Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Big Brother is watching you

cash3Er komt een dag dat je geen kopje koffie meer kunt kopen zonder getraceerd te worden, zo waarschuwt beleggingsgoeroe Jim Rogers. Om meer controle te krijgen over mensen zullen overheden in toenemende mate transacties met contant geld aan banden leggen, zo voegde hij eraan toe.

“Overheden zorgen altijd in eerste plaats voor zichzelf, dat is al honderden jaren zo. India was daar onlangs nog een goed voorbeeld van. Ze haalden 86% van alle bankbiljetten uit circulatie en verbieden nu cash transacties boven een grens van ongeveer $4.000. In Frankrijk ligt die grens op €1.000.

Veel landen doen dit al. In sommige Amerikaanse staten kun je boven een bepaald bedrag al niet meer met contant geld betalen. Overheden zijn er dol op, want ze kunnen je controleren. Als je een kopje koffie wilt drinken, dan weten ze hoeveel je drinkt, waar je dat koopt enzovoort. Dit kunnen ze allemaal in een elektronisch bestand zetten en dat zullen ze ook doen. De wereld wordt volledig gedigitaliseerd.”

Meer controle

Volgens Jim Rogers zullen overheden blijven zeggen dat ze dit niet voor hunzelf doen, maar in het publieke belang. Maar ondertussen verliezen we volgens hem een steeds groter deel van onze vrijheid en privacy. Eerder deze maand maakte de Europese Commissie haar plannen bekend om het gebruik van contant geld aan banden te leggen. Onder het mom van terrorisme en belastingontduiking willen verschillende Europese landen meer restricties op het gebruik van cash.

Verschillende landen hanteren al beperkingen op het gebruik van contanten, maar als het aan de Europese Commissie ligt moeten deze beperkingen in de hele Eurozone gelden om ontwijkgedrag te voorkomen. Vooral grote bankbiljetten liggen onder wereldwijd vuur. Deze worden zelden gebruikt in het dagelijkse betalingsverkeer, maar vertegenwoordigen wel een aanzienlijk deel van de totale waarde van alle biljetten die in omloop zijn.

Bron: MarketUpdate


 • Onlyyou

  Dan moeten ze van goede huize komen willen ze dit verwezenlijken?
  Wij zijn niet gek?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • John_Rambo

  Dit gaat heel makkelijk, en daar hoeven ze weinig voor te doen.
  Gewoon geldautomaten een voor een weghalen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • grasspriet

  Haha, grapjas!
  Het gros van de mensen heeft niet half in de gaten wat er speelt achter de schermen.
  Als de krant het ‘het nieuws’ vermeldt dat het voor ons bestwil is, en voor ons gemak, en dat cash geld terroristen in de gelegenheid stelt aanslagen te doen enz., denkt 95% van mensen daar geen 2x over na.
  De overige 5% wordt voor gek versleten, samenzweringstheoritici, alu hoedjes enz. enz.
  Totdat het te laat is.
  Vergeet niet, wie zijn privacy opgeeft voor veiligheid verliest beide.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • AnneHaan
 • matchline

  Wikia en Wikipedia zijn CIA instrumenten , en zijn opgericht om de massa te misleiden . De bron van de nieuwe Internet wet , het verkrachten van de waarheid bij wet geregeld.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Johan Bosman (werktuigkundige)

  Ik denk niet dat contant geld volledig gaat verdwijnen. Want dat zou betekenen dat ook te achterhalen is welke hoertjes worden betaald door onze minister van justitie of welke schandknapen door onze minister-president. Maar er komen zeker vèrgaande restricties voor de hoogte van het op te nemen bedrag en dit is overal in europa ook al gaande.

  Daarmee raken de mensen hun vrijheid -voor zover dat nog mogelijk is- nòg verder kwijt. Want wie de overheid straks onwelgevallig is die wordt dan eenvoudig van zijn rekening afgesloten. Klaar is Kees!

  Ikzelf woon niet meer in dit land van hoeren, boeren en NSB-ers. Maar ik maak me soms een beetje zorgen om de achterblijvers. Maar iedereen kan weg uit Nederland en het is beter dat éérst de mensen en pas daarna de ratten het zinkende schip verlaten. De laatste jaren verlaten ieder jaar zo’n 140.000 (!) pientere mensen de schamele restanten van wat eens Nederland was.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • joepiejee

  De jeugd is net als met de iphones het eerste erbij als het hierom gaat, eern beetje verplichte maatschappijleer, wat de gevolgen hiervan zijn zou niet verkeerd zijn?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • AnneHaan

  Tuuuuuuuuuuuuuuuuuuurlijk …

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Fintech blockchain cryptovaluta , Bitcoin ze moeten met steeds betere software gemijnt worden , dit proces kost verschilende vormen van energie en levert een Bitcoin op met een beperkte oplage waarom makkelijk als het ook moeilijk kan iets voor nerds . Je kan een Bitcoin ook gewoon kopen of deeltjes van een Bitcoin ..
  Je kan dit met aps die bijvoorbeeld door de Rabobank zijn ontwikkeld gaan gebruiken. Volgens mij heet dit gewoon internet bankieren voor goed gelovige nerds .Er zijn al veel digiwallets gestolen. Met je gsm betalen cryptovaluta voor degene die het niet begrijpt de volgende scam . Als een bank zoals de Rabobank hier 50 miljard insteekt waarvan we inmiddels weten dat dit ook virtueel geld is dan gaan bij alarm bellen rinkelen , de rente verdwijnt en wordt door belasting vervangen lood om oud ijzer blockchain technologie wordt het nieuwe geld . Stel je deze tekst eens voor , er heeft een cyber aanval plaatsgevonden door Iran al uw virtueel geld is verdwenen , wat een ideale mannier om een systeem te doen crashen te manupuleren en oorlogen te starten.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ja, ja net zoals handjecontantje.org dat ook beweert. http://wonderdoor.net/handje-contantje/

  Zo’n vaart zal het echter niet lopen alhoewel dit uiteraard de natte droom is van iedere fascist die aan de macht is (of komt) maar uiteindelijk bepalen we geheel zelf welk ruilmiddel we gebruiken.

  Niet dat we direct voor e.o.a. alternatief geldsysteem zouden moeten gaan want daar zitten ook haken en ogen aan. http://wonderdoor.net/alternatieve-geldsystemen/

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • mike

  Ja. Idd.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl