Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Wetenschappers over de hele wereld luiden de alarmklok over de wereldwijde verspreiding van voor medicijnen resistente ‘superbacteriën’.

Antibiotica steeds minder effectief

 

De routinematige toepassing van antibiotica op boerderijdieren heeft een ideale omgeving gecreëerd voor bacteriën om resistentie te ontwikkelen, waardoor de antibiotica steeds minder effectief worden. Deze bacteriën kunnen van dieren op mensen overgaan en van mens op mens worden overgedragen, waardoor de medicijnen die mensen bij ziekte gebruiken niet meer werken.

Dit jaar kunnen wereldwijd meer dan 700.000 mensen overlijden aan voor medicijnen resistente bacteriën en dit aantal kan tegen 2050 groter worden dan overlijden als gevolg van kanker als er nu geen actie wordt ondernomen.

Global Justice Now coördineert een mailactie naar de supermarkten om ze op hun verantwoordelijkheid te wijzen.

Het gebruik van antibiotica bij dieren moet sterk worden beperkt om te voorkomen dat de resistentie zich verder gaat ontwikkelen. De grote farmaceutische firma’s en de voedingsbedrijven dringen echter juist aan op grootschalig gebruik van antibiotica op kippen, varkens, koeien, geiten etc. Dit is het gevolg van de industrialisering van slachtveefokkerij. Een vertegenwoordiger van een grote Nederlandse supermarktketen verklaarde op 31 januari 2017  nog in het programma ‘Jinek’ toen het over plofkippen ging, dat het slachtvee beter gezond wordt gehouden d.m.v. antibiotica.

De overmatige toepassing van antibiotica is een voorbeeld van wat er gebeurt als de uitsluitend op winstmaximalisatie gerichte ondernemingen onze voedselvoorziening controleren. Antibiotica speelt hierbij een centrale rol, omdat het de producenten van slachtvee in staat stelt om de dieren in ongeschikte omstandigheden te kunnen houden. Omstandigheden die zonder antibiotica ziekte bij de dieren zou veroorzaken.

Terwijl het gebruik van antibiotica de winsten van farmaceutische- en voedingsbedrijven vergroot, wordt de gezondheid van de mens op spel gezet.

resistentStoppen met de toepassing van antibiotica betekent niet alleen het bestrijden van medicijnen resistente bacteriën, het is ook een belangrijke stap naar voeding die goed is voor de mens in plaats van voor de winst van bedrijven.

Weinig of helemaal geen vlees (meer) eten is vanzelfsprekend ook een goede optie.

 Zeg tegen je supermarkt dat ze geen vlees meer inkopen van producenten die op grote schaal, structureel antibiotica toepassen.

Bedankt voor je steun

Vriendelijke groet,
Morten Thaysen
Campaigner at Global Justice Now

Bron: De Vrije Media

Bewaren

Bewaren

Bewaren


 • vladi

  twee enzymen

  in manuka honing zijn sterker dan welke anti-biotica dan ook.

  Dit is in een concentraat te verkrijgen.

  fff

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Onlyyou

  Paddestoelen lossen al deze problemen op!
  Daar zitten natuurlijk antibioticum In?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bezoeker

  Vraag je supermarkt om biologisch verkopen en vraag je regering deze tak de subsidiëren. Dan komen we tot echte oplossingen.
  De oproep van stoppen met eten van vlees valt onder het promotie team van agenda 21.
  Het vee, in hun visie, creëert te veel co2, en drinken teveel van ons water.
  Bloemen worden binnenkort ook zo benaderd, te veel water gebruik om ze te kweken.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bezoeker

  overigens op davos heeft men het over een global vaccinatie-programma gehad. De grap is dat men hierin naar voren bracht dat er gevaccineerd moest worden omdat men nu ziek wordt die superbugs, dat is een bacterie!

  Vaccinaties gaan om VIRAAL materiaal.

  Ik roep hierbij zelf op om de BIO -geo -engineering te doen stoppen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Uw hele verhaal klopt , helaas regeert de politiek tegen het volk. .
  Vandaag is bekendgemaakt dat de belastingdienst al onze gegevens heeft verkocht aan een bedrijf dat met algoritmen werkt om zo meer belastingen binnen te halen. Deze maand voor 21 februari moet iedereen die prepaid belt zich registreren , anders wordt zonder pardon uw gsm geblokkeerd. ..
  En inderdaad een virus en een bacterie zijn verschillende grootheden. Tijdens de staat van beleg bij ons in Europa of bij het afkondigen van Martial law in Amerika , kan de staat de bevolking dwingen om de vaccinaties te accepteren. … Ik zeg het nog maar eens de politiek regeert tegen het volk .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • volgdebloedeed

  Ouderwets zelf je eigen eten verbouwen en dieren slachten.
  Garandeert gezond voedsel, borgt de onafhankelijkheid en vrijheid van de mensen.
  Maar goed, dat is natuurlijk te veel werk voor de luie bekrompen geesten.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Onlyyou

  Zelfs in de groenten zitten die smerige bacteriën in, waarschijnlijk door de bemesting ervan?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Hypnotiek

  Hallo matchline
  Heeft u voor mijn e.v.t een link of site waarop staat dat: deze maand voor 21 feb moet iedereen die prepaid belt zich registreren? En uw tekst over belastingdienst is dat Belgie en/of Nedeland?. Ik weet nog iets van een bericht dat zij met een buitelandse bedrijf hun computer bescherming en of controle of dat zij aan hun de taken overgedragen hadden.Dat zij daar aan het onderhandelen waren!?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • East West etcetera

  Dat is oud nieuws. Bij ons op de Erasmus Universiteit werd er, tijdens mijn opleiding, al voor gewaarschuwd half de 70-ger jaren van de vorige eeuw.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Mijn reactie is verwijderd , precies wat ik verwachte ..
  Ik hoop dat de moderator die mijn reactie verwijderd beseft dat hij een Nazi regiem steunt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Inderdaad oud nieuws , gewoon nieuws is zwaar gecensureerd. ..
  Onderwerpen waar we niks wijzer van worden , bezigheidstherapie voor demente bejaarde. Echt waardevolle reacties worden verwijderd , deze site is om zeep . Mijn reactie op de vragen van Hypnotiek mogen niet beantwoord worden ..
  Wat voor zin heeft discussie dan nog ?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bezoeker

  Welke bacteriën heeft U het over, OP alles zit bacteriën we bestaan zelfs grotendeels uit bacteriën. Pro biotica wordt gebruikt om een verzwakt lichaam zelfs te steunen. Leer bacteriën kennen, voordat u lege uitspraken doet.

  Groenten KOOK je en weg bacteriën.

  Salades is een rauwe groenten, en daarvoor gebruikt men AZIJN om de bacteriën om zeep te helpen.
  Bemesting vindt overigens plaats voor het zaaien.
  En was de handen voordat u gaat eten of eten gaat bereiden.

  *Waarom mist men zoveel basiskennis*

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Zembla belastingdienst de broedkamer gaat om Nederland
  Prepaid verplicht registreren betreft België.
  Digitale intelligente meters ( smartmeters ) moeten snel worden uitgerold streefdatum 1 januari 2019 werd bijvermeld haast te maken omdat de publieke opinie roet in het eten kan gooien.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • hypnotiek

  Dank dat je als nog de moeite (nog een keer) heb genomen om mijn te antwoorden.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Gisteren stankgolf in diverse gemeente in Noordbrabant , er werd bijvermeld dat de golf waarschijnlijk uit Duitsland afkomstig is .
  Ze weten niet waar het vandaan komt en wat de stank veroorzaakt , hoe kan je dan als overheid melden dat er geen gevaar voor de volksgezondheid is . Er is op grote schaal met chemtrails gewerkt de laatste dagen om ziek van te worden letterlijk en figuurlijk

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bezoeker

  de wereldwijde griepgolf het hele jaar door
  Beter goed detoxen matchline..
  voor de chemtrail griep google 4 thieves vinegar op oa etherische olieen en appelciderazijn basis ingid naiman

  kitchendoctor .com

  ook etherische olie vernevelen ( nooit verwarmen) er is goede info op het net te vinden welke olie voor wat verneveld kan worden, gebruik biologische olie!

  innemen zou ik niet doen zonder arts met kennis van etherishe olien

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Mijn reactie is weer verwijderd , iemand een goed alternatief voor deze site? Zo heeft het geen enkele zin om te communiceren , mensen ontmoedigen om nog te reageren goed bezig zionazi tuig

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  De lucht na een onweersbui is zuiver, de bliksem zet positieve ionen om in negatieve ionen. De werking van een ionisator is gebaseerd op dit principe , een koolstof draadje word bestookt met elektro pulsen en zet positieve ionen om in negatieve ionen.
  Rond 60 Euro betaal je voor een goede ionisater . Zilverionen als alternatief voor antibiotica werkt , niet te veel gebruiken anders word je huid grijs . Anode kathode en zilveren munt 99.9 en 9 volt batterij volstaan om dit te maken. Zou nog veel meer willen vermelden rond het ontsnappen van de gaswolk en de consequenties maar dit wordt geblokt . Keep it cool

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bezoeker

  zilverionen niet gebruiken bij nieraandoeningen..
  En men moet bij gebruik van colloidal silver erna zware metalen detox doen ander slaat het in het lichaam en hersenen op dit kan weer tot geheugen problemen leiden. Er is een specifiek middel voor.

  Probeer wat sleutelwoorden waarop ik kan googelen wat betreft gaswolk
  EN VERDORIE GEWOON NIEUWS WAAR ZIJN JULLIE MEE BEZIG KWA CENSUUR!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bezoeker

  bovendien.com of irma al blijft daar nu ook teveel in de moderatie hangen. Veel chats hetzelfde verhaal.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Stankgolf 4 Februari 10 tal sprayers actief boven België
  5 Februari overheid vraagt om niet met hout te stoken en fysieke inspanningen tot een minimum te beperken teveel fijnstof in de lucht . Trefwoord stankgolf

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bezoeker

  Fijnstof is de nieuwste hype om zaken te gaan verbieden of verminderen, bbq auto’s en houtkachels was al gemeld, koken<— stond gisteren in de telegraaf!
  Er zal binnenkort wel weer een addertje boven het gras uitkomen.Noodzaak tot whatever ..Clean air act ofzo..
  En nee dan hebben ze het nog steeds niet over chemtrails.
  Hier wat gekte, stop maar met koken levensgevaarlijk namelijk. *zucht*
  http://www.telegraaf.nl/dft/geld/huis-hypotheek/27595206/__Veel_fijnstof_boven_fornuis__.html
  Zie ik daar ah pannen? 😉

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bezoeker

  Nou even wachten en dan vinden ze er wat smarts op

  “Oplossingen zitten in een hogere afzuigcapaciteit, ruimere afvoerbuizen en en slimmere systemen.”

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Het zijn allemaal verkapte belastings maatregelen. O wat zijn ze toch bezorgt om de planeet. Als je hond parasieten heeft dan bestrijdt je die , de parasieten in Den Haag stimuleren we door straks weer naar de stembus te gaan. IpsosExitpoll zal weer over het scherm vliegen in handen van Reuters .. Reuters is in handen van de Rothschild familie. . Als je Pechthold IpsosExitpoll googelt dan zie je overduidelijk wat ik bedoel …
  Wie nog gelooft in eerlijke verkiezingsuitslagen is stekeblind en oerdom ..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Bovendien bedankt voor bovendien.com

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bezoeker

  Zuiverheidsgehalte onbekend vaak luciferiaanse comments maar mag vrij praten over het algemeen. 😉
  Zo niet, heb ik nog een chat gevonden.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • formidabele

  precies volgens PLAN ’21 krijgt de NWO het toch voor elkaar?

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl