Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Banken verkopen producten zonder akkoord van de klant

td-bankDe financiële crisis van 2008 werd mede veroorzaakt door banken die hun nietsvermoedende klanten risicovolle producten aansmeerden. Conservatieve spaarders ontdekten plots dat ze belegd hadden in subprime-leningen, Arco-aandelen, etc. Die praktijken blijven helaas bestaan!

In Canada is er grote opschudding ontstaan rond bekentenissen van medewerkers van TD Bank. Die meldden onderzoeksjournalisten dat ze massaal de wet overtreden om hun job te behouden.

Wie niet de verkoopdoelen haalt wordt namelijk onverbiddelijk aan de deur gezet. Het puntensysteem van de bank zet werknemers aan om de klanten producten te verkopen zonder hun akkoord!

Allerlei creatieve en criminele trucs werden bedacht om zoveel mogelijk de verkoopdoelen te halen.

Kredietkaartlimieten werden verhoogd zonder medeweten van klanten, het type rekening werd aangepast naar duurdere formules, klanten hun geld werd belegd in de fondsen die de meeste commissies opleverden, etc.

“Ik heb mensen hun kredietlijnen verhoogd met enkele duizenden dollars om doelen te halen. Zonder hun medeweten.”, aldus een voormalige bankbediende van TD.

Een andere medewerker gaf toe het type rekening te veranderen naar eentje met een hogere bijdrage zonder de klant op de hoogte te brengen.

“Het geeft ons punten en de klant moet er niet voor tekenen.”

CBC News hield de namen van de bronnen geheim, omdat ze allemaal de federale bankenwet overtraden en ze vervolgd kunnen worden.

Een van de slachtoffers was Bev Beaton. Zij merkte in januari dat ze $29,95 werd aangerekend voor de dienstlevering bij haar bank.

Toen ze de klantendienst belde kwam ze te weten dat dit bedrag werd aangerekend omdat haar rekening een minimumsaldo van $5.000 moest hebben. Anders moest ze de maandelijkse bijdrage betalen.

“Ik heb niet gevraagd om over te schakelen naar dit soort rekening. Ik was erg geïrriteerd en ik vindt het oneerlijk. Als ik mijn rekeninguittreksels niet in de gaten zou gehouden hebben had ik dit niet opgemerkt!”, aldus Beaton.

De fraude gebeurt op grote schaal: honderden huidige en voormalige medewerkers van de bank schreven naar CBC News om hun misdaden op te biechten.

Je kan er van op aan dat dit niet de enige bank in de wereld is waar dit gebeurt. Financiële instellingen zijn broeihaarden van fraude.

De volgende keer dat u naar de bank gaat, hou dan in het achterhoofd dat men u de producten aanraadt waar de bankbediende het meeste punten of de grootste commissies mee verdient!

Het kan u heel wat geld besparen!

Bron: Beurs.com

Bewaren


 • Onlyyou

  Ze maken het zo bont, dat je zelfs een amerikaanse fiscale verklaring moet tekenen? ?
  Zeker om de grootmachten te spekken? Mooi niet!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Wakker Worden NL

  Oplichters zijn het de banken…
  Een kennis van mij had bij de ABN AMRO +€ 44000,– debet op een rekening staan. Op een andere rekening had hij -$ 41000,– credit staan..
  Hij was in de veronderstelling dat dit gesaldeerd werd tegenover elkaar omdat dit tegenover elkaar weg zou vallen !!

  Door de koersval van de € heeft hij dit even vergeten en kwam pas tot de ontdekking dat de ABN AMRO dit met rente heeft laten oplopen tot inmiddels $ -72000,- de euro rekening staat nog op zon 1500 euro lager door de maandelijkse kosten die er van deze rekening afgetrokken worden. De bijgeschreven rente is nagenoeg nihil…!!!!

  Nu heeft hij de ABN AMRO maar eens om een duidelijke uitleg gevraagd waarom hij hierover nooit en te nimmer geïnformeerd is en hoe ze dit in Godsnaam kunnen verkopen !!!!

  maar volgens de abnamro worden rekeningen met vreemde valuta niet gesaldeerd met euro rekeningen… Lekker makkelijk werken die idioten

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Onlyyou

  En het beloofde gedrag opgelegd aan banken wordt gewoonweg weer gebroken, kijk maar naar de salarissen, die na aflossing aan de staat weer op de vrije loop zijn?
  Vroegere bankiers, schamen zich een ogen uit dr hoofd, als je deze feiten lanceert?
  Maak het zelf dagelijks mee dat de burgers niet serieus genomen worden, met hun zogenaamde beleid vlg welke ze van bovenaf moeten voldoen?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bartje

  Er is lange tijd in europa sociaal kapitalisme geweest.
  Nadat het communisme pootje was gelicht met behulp van het volk zelf.
  Was het sociaal kapitalisme niet meer nodig.
  Nu na 25 jaar begint zich het duidelijk voor een ieder naar voren te komen.
  Gezien de uitslag der verkiezingen 15 mrt jl. waar een ruime meerderheid voor het rechtse kapitalistische model kiest vind ik dat je dan ook niet moet zeuren dat je uitgekleed word tot op het bot.
  Schijnbaar moet het volk eerst weer eeuwen leven zoals in eeuw 18 en 19 voordat zij het door gaan krijgen dat Sociaal kapitalisme of socialisme beter is voor de massa.
  Ik vind als miljonair het ook altijd grappig hoe heden mensen redeneren.
  Altijd zijn zij tegen alles wat links is maar ook sociaal tot dat zij plots er achter komen dat het inhoud dat heel veel zaken ook voor eigen rekening zijn.
  Dan plots staan ze te roepen daar moet de staat voor zorgen daar moet de politie voor zorgen.
  Wat zij eigelijk willen dat elk ander overheid enz plots sociaal gedrag vertonen en hem/haar GRATIS helpen.
  Helaas mijne dames en heren kijk eens aandachtig naar het reilen en zeilen van bv Haitie en je weet wat het kapitalisme betekend.
  Overigs ik ben bij toeval rijk geworden door het juiste lotje te kopen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Johan Bosman (werktuigkundige)

  De klanten worden niet belazerd maar belazeren zichzèlf. De verkiezingsuitslag onderstreept dit ook: opnieuw vier jaren opgezadeld met een kabinet dat niets anders is dan een dictatoriale bezettingsmacht van criminele bankiers. Men wil het zelf!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • bezoeker

  En wat heerlijk! Ik wacht nog steeds op dat lotje!

  Ik ga graag voor de middenweg, ik geloof dat die in politieke zin niet of niet meer bestaat. Vroeger dacht ik dat ik socialist ( gewoon aardig mens, goed zorgen voor elkaar, zit het mee beetje hulp uit de staat kan je het weer zelf ook mooi, zoiets) was, alleen ik herken mezelf niet meer in hun beleid. Ik zie ze werken naar het zelfde doel. Links en rechts is meer zoiets van immer gerade aus richting—-> ein reich. Europa uber alles. 🙁

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Enemy of the state

  Als jij gelooft dat de verkiezingsuitslag het gevolg is van het daadwerkelijk eerlijk tellen van alle stemmen.
  Zelfs ik kan niet geloven dat Nederlanders (die wel gemiddeld het iq hebben van een Mac donalds medewerker) zo kanker dom zijn wederom te stemmen op pedofiel en satanist Mark Rutte.
  Nee beste mensen , deze verkiezingsuitslag was al bekend voordat er ook maar 1 stembiljet is ingevuld. Democratie bestaat niet , het moet ons rustig houden zodat we niet in opstand komen want dat zou wellicht wel gebeuren als de verkiezing van de politieke party hetzelfde blijkt te gebeuren als de verkiezing van ons koningshuis (grapje). er is geen keuze ! wij zijn slaven …

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Johan Bosman (werktuigkundige)

  Niemand had moeten gaan stemmen want het hele politieke zootje hoort achter de tralies. Wie stemt er nou op organisatie-criminelen die er alleen maar op uit zijn om hun eigen zakken te vullen en carrière te maken op andermans kosten? Volgens mij ben je dan niet goed snik.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl