Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Geweld

Veel Europese jongeren willen desnoods verandering met geweld afdwingen

revolutieVeel Europese jongeren hebben hun buik vol van de ‘status quo’ in Europa. Ze zijn er klaar voor om de straat op te gaan en een verandering af te dwingen, althans dat zou zo zijn volgens een recent onderzoek. Het is geen signaal om te negeren.Het lijkt erop dat veel jongeren door de kansloosheid om een materieel aanvaardbaar bestaan op te bouwen, dermate gefrustreerd zijn dat ze bereid zijn om geweld te gebruiken. De jeugdwerkloosheid is vooral in de zuidelijke Europese landen enorm. In Griekenland bijvoorbeeld 59% en in Spanje 56%, getallen als deze zijn een duidelijke verklaring voor de onrust onder veel jongeren.

Aan ongeveer 580.000 respondenten in 13 Europese landen werd de volgende vraag voorgelegd: ‘Zou je actief deelnemen aan een revolte op grote schaal tegen de generatie die nu de macht heeft als dat in de komende dagen of maanden zou gaan gebeuren? Meer dan de helft van de 18-34 jarigen antwoordden: JA.

De vraag was er een in het kader van een onderzoek, gesponsord door de EU, onder de titel: “Generatie, wie?” Het rapport ging verder in op de vraag waarover de respondenten uit 13 Europese landen optimistisch of gefrustreerd waren. Van die dertien landen gaven vooral Griekse jongeren hun frustraties over politieke corruptie en de financiële sector weer.

Lees op De Vrije Media de bereidheid per land om, desnoods met geweld veranderingen af te dwingen

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl