Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Gemeente vindt onderzoek niet nodig

fraude2In februari 2017 plaatste De Vrije Media een interview met Leo Verhoef onder de kop: De belastingbetaler wordt benadeeld door boekhoudfraude. Verhoef heeft op zijn website een omvangrijk dossier opgebouwd naar aanleiding van zijn voortgaande onderzoek naar de boekhouding van Nederlandse Gemeenten. Een van de meest opvallende boekhoudfraudes komt voor rekening van de Gemeente Amsterdam. Verhoef concludeert uit zijn onderzoek dat onroerendezaakbelasting in Amsterdam de afgelopen jaren geheel onnodig was; dat werd met boekhoudfraude gemaskeerd. Amsterdammers betaalden vanaf 1998 ten onrechte Onroerendezaakbelasting. Amsterdam hield de volledige opbrengst van de Onroerendezaakbelasting vanaf 1998 over.
Ook Gewoon-Nieuws publiceerde een aantal artikelen over frauderende wethouders.
 Onderzoek van de jaarrekeningen van gemeente Amsterdam over de periode 1998-2016 levert de conclusie op dat Amsterdam vanaf 1998 5.226 miljoen (ruim 5,2 miljard) euro heeft overgehouden. Volgens de officiële jaarrekeningen van de gemeente was het saldo van de baten en de lasten in de periode 1998-2016 5.226 miljoen euro. De opbrengst van de Onroerendezaakbelasting was is deze periode 2.817 miljoen euro, zo laten de jaarrekeningen, en daarmee het onderzoek daarnaar, eveneens zien. De conclusie is dus: gemeente Amsterdam hield in de periode 1998-2016 meer over, zelfs beduidend meer over, dan de opbrengst van de Onroerendezaakbelasting. Opvallend is dat deze eenvoudige conclusie de volksvertegenwoordigers, i.c. de gemeenteraad(sleden), nooit is opgevallen, ondanks herhaalde waarschuwingen, anders zou de gemeenteraad en zouden de gemeenteraadsleden ogenblikkelijk de terugbetaling geëist hebben van de onnodig opgelegde en geheven Onroerendezaakbelasting.
Opvallend is ook dat het gemeentebestuur van Amsterdam in zijn jaarlijkse berichtgevingen over de jaarlijkse financiële uitkomsten zoals deze blijken uit de officiële jaarrekeningen, stelselmatig deze onthutsende conclusies verzweeg en nog steeds verzwijgt. Evenwel, het gemeentebestuur meldde zelf al in zijn berichtgeving over de financiële uitkomsten, zoals in zijn persberichten, dat de gemeente in de periode 1998-2016 1.208 miljoen euro zou hebben overgehouden, dat is al ruim 40% van de opgelegde Onroerendezaakbelasting. En ook naar aanleiding van deze berichtgeving van het gemeentebestuur zelf eiste(n) de gemeenteraad en de gemeenteraadsleden nooit de teruggave van deze reeds erkende onnodig geheven Onroerendezaakbelasting. Blijkbaar zagen ze het niet, zien ze het niet, willen ze het niet zien.
Deze conclusies volgen uit onderzoek door registeraccountant drs. L.W.Verhoef. Leo Verhoef doet al jarenlang onderzoek naar de kwaliteit van jaarrekeningen en begrotingen van gemeenten en provincies, zoals ook die van gemeente Amsterdam vanaf 1998.
Meer informatie over het onderzoek, de uitkomsten en de rapportering aan de gemeenteraad van Amsterdam is te vinden op de website van Verhoef en meer in het bijzonder in het op de website opgenomen “Dossier: Amsterdam“. Ook over hoe je als gedupeerde Amsterdammer een verzoek tot terugbetaling van de ten onrechte betaalde onroerendezaakbelasting kunt doen.

(c) drs. L.W. Verhoef, registeraccountant

Bron: De Vrije Media

Bewaren

Bewaren


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl