Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel
De grootste waarheid van onze tijd is dat de wereld op het scherp van de snede leeft door de het belang van het Amerikaans militair-industrieel complex bij een vijand, waardoor de winsten kunnen blijven vloeien door de wapenhandel. Dit is de ontluisterende realiteit: “Het Amerikaans militair-industrieel complex heeft de hele wereld onderworpen aan de dreiging van een nucleair Armageddon”.
Paul C. Roberts

amicPaul Craig Roberts publiceerde onlangs zijn geopolitieke visie naar aanleiding van de verkiezing van Emmanuel Macron in Frankrijk. De Vrije Media heeft in de afgelopen periode in meerdere artikelen aandacht besteed aan geopolitiek, omdat dit een belangrijk en actueel onderwerp is. Terwijl het volk met brood en spelen wordt afgeleid, tekenen zich op het wereldtoneel gevaarlijke ontwikkelingen af. Het is de bedoeling om een genuanceerd beeld te laten ontstaan door meerdere specialisten vanuit verschillende invalshoeken over dit onderwerp aan het woord te laten.

Het gehersenspoelde en onwetende Franse electoraat heeft ervoor gestemd om de Franse nationaliteit op te heffen. Over vijf jaar zal Frankrijk nog slechts bestaan als een geografische locatie, een provincie van Europa, dat op zijn beurt weer een provincie zal zijn van het globale kapitalisme.

De Fransen hadden de laatste kans om hun land te redden, maar dat deden ze niet want de Fransen waren ervan doordrongen dat Frans zijn betekent dat je fascistisch en racistisch bent. Daarom bezorgde het Franse electoraat Marine Le Pen de nederlaag. Het Front National was de enige partij die opkwam voor Frankrijk.

Na de komende vijf jaar onder Macron zal er niets over zijn van Frankrijk. Macron is de keuze van Washington en de internationale bankiers en vertegenwoordigt in de woorden van Diana Johnstone “ de Trans-Atlantische elite die ‘globalisering’ hoog in het vaandel heeft staan en de macht die nog bij nationale overheden resteert, verder te verzwakken. De beslissingen worden in toenemende mate genomen door ‘de markten’ – met andere woorden, de oligarchen die de grootbanken en de belangrijkste financiële instituten in handen hebben. Vooral die welke gevestigd zijn in de V.S. zoals ‘We do Gods work’ Goldman Sachs. Diana Johnstone schreef een artikel naar aanleiding van haar onderzoek op Global Research.

macronMacron zegt dat er niet zoiets als ‘Franse cultuur’ is. Macron’s Minister van Defensie stelt dat ze zich ‘niet Frans voelt.’ Macron volgt de ‘Russofobische’ lijn van de Amerikaanse neoconservatieven en reed in een militair voertuig naar zijn inauguratie.

Het is mij onduidelijk waarom Poetin naar Frankrijk ging om Macron te ontmoeten, een man die totaal in de zak zit van Washington (waarmee Roberts vooral de Deep State bedoelt)

Misschien was de uitnodiging aan Poetin op advies van Washington, om Poetin te laten geloven in samenwerking met het Westen, terwijl Washington het aanvalsplan afrondt.

Er zijn slechts twee landen die de wereldhegemonie van Washington in de weg staan: Rusland en China. Van die twee obstakels wordt Rusland beschouwd als de grootste bedreiging voor de aleenheerschappij van de V.S. Europa is afhankelijk van Russische energie en de nucleaire wapensystemen van Rusland zijn geavanceerd.

De soevereiniteit van Rusland als nationale staat is dermate verbonden met Poetin’s leiderschap dat het land daardoor kwetsbaar is voor de intriges vanuit Washington. Poetin kan worden vermoord. Het leiderschap van China echter niet, omdat dit een collectief is. Er is sprake van democratie binnen de regerende Chinese politieke partij. De focus op China vanuit Washington ligt op het in diskrediet brengen van de regeringspartij. Hiervoor worden door de V.S. gefinancierde organisaties binnen China gebruikt.

Washington drijft de wereld in een groot conflict. De overheid van Rusland en China weten dat zij het mikpunt zijn. Als hun streven om via de diplomatieke weg tot een oplossing te komen blijft worden afgepoeierd door Washington en Europa, dan zal de uiteindelijke conclusie overgave of oorlog zijn.

(c) Paul C. Roberts

Bron: De Vrije Media

Bewaren

Bewaren

Bewaren


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl