Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Monopolie op geldcreatie afpakken van private bankiers

geldcreatie2Econoom Hans van Steenbergen leverde met zijn rapport ‘Naar een Dienstbaar Financieel Stelsel voor Iedereen’ een constructieve bijdrage aan de uitwerking van de opdracht, die de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) van de overheid ontving. Deze opdracht was het gevolg van de discussie over geldschepping, die dankzij het Burgerinitiatief Ons Geld in de Tweede Kamer werd gevoerd.

Op 11 juli 2017 ontving Hans van Steenbergen de volgende mail: “We nodigen u en de heer Broere graag uit voor een gesprek om over uw plannen te praten. Wij hebben verschillende uitgewerkte plannen ontvangen voor alternatieve vormen van geldschepping. Ons onderzoek zal zich in het algemeen richten op voor- en nadelen van verschillende systemen van geldschepping. Wij zullen de plannen die wij ontvangen dus niet tot in detail kunnen bespreken in ons rapport, wij zullen ons meer op de achterliggende overeenkomstige en verschillende ideeën in deze plannen richten. Wij nodigen u graag uit om van gedachten te wisselen over uw probleemanalyse en de oplossingen die daarvoor denkbaar zouden kunnen zijn.”

Het onderstaande artikel werd op 5 maart 2017 op De Vrije Media geplaatst. Voor degenen die weinig kennis hebben van financiële zaken is het een ingewikkeld verhaal. Toch loont het de moeite om het artikel in zijn geheel te lezen. Het gaat erom dat we toewerken van een financieel stelsel dat slechts voor enkelen goed is naar een stelsel dat er voor iedereen is.

Lees verder op: De Vrije Media

Bewaren

Bewaren


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl