Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Rijkdom van de een, betekent armoe van de ander

Money Pile 00 dollar bills

Money Pile 00 dollar bills

Als je het World Wealth Report van Cap Gemini en het Oxfam Rapport, beide verschenen in 2017, naast elkaar zet, dan vind je de bevestiging dat in dit destructieve financiële stelsel de rijkdom van de een, de armoede van de ander betekent. De woorden van Mahatma Gandhi: “Er is genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht” zijn nog steeds niet doorgedrongen. De diepe kloof in de samenleving die het gevolg is van de enorme verschillen over de hele wereld, is slecht voor iedereen; rijken en armen.

Op aarde lopen steeds meer miljonairs rond. De landen met procentueel de meeste nieuwe rijken zijn Rusland, Indonesië én Nederland.

Nederland kende in 2016 een toename van 13,7 procent dollarmiljonairs ten opzichte van een jaar daarvoor, waarmee het totaal uitkomt op 232.000, zo staat in het World Wealth Report van Capgemini. Rusland kende een groei van 20 procent.

Wereldwijd gaat het om een toename van 7,5 procent in 2016. In 2015 was dit groeipercentage 4,9 procent. Niet alleen het aantal dollarmiljonairs nam toe, ook hun vermogen steeg gemiddeld met 8,2 procent. Samen hebben zij een vermogen van 63,5 biljoen dollar. De meeste dollarmiljonairs, bijna tweederde, wonen in de Verenigde Staten, Japan en China.

Winnie Byanyima, Directeur bij Oxfam International, verklaart:

“Over de hele wereld – ook in Nederland – is er een toenemend aantal mensen die op achterstand raken. Hun inkomen stagneert, terwijl de bazen van de grote ondernemingen hun zakken vullen met miljoenen dollar bonussen. De gezondheidszorg en het onderwijs staat over de hele wereld onder druk, terwijl de superrijken hun belastingbetaling vermijden. De stem van de meerderheid wordt genegeerd door overheden die naar de pijpen van de grote ondernemingen en een superrijke elite dansen.”

Het Oxfam rapport laat zien hoe onze beschadigde economieën rijkdom sluizen naar een rijke elite TEN KOSTE van de armsten in de samenleving, waarvan het grootste deel vrouwen zijn. De superrijken stapelen hun rijkdom in zo’n tempo op dat de eerste biljonairs er binnenkort zullen zijn. Om dit even in het juiste perspectief te zetten: je zou 2.738 jaar lang elke dag $ 1 miljoen dollar moeten uitgeven om een vermogen van $ 1 biljoen op te maken…

Bron: De Vrije Media

Auteur,

Ad Broere.

 

Bewaren

Tags

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl