Welke duistere machten schuilen er achter Goldman-Sachs? | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Goldman-Sachs heeft een schikking met de Amerikaanse autoriteiten getroffen van
$  500.000.000,- (vijfhonderd miljoen dollar).

Dit omdat zij op enorme wijze gefraudeerd hebben met het doorverkopen van slechte leningen.  Het gaat over de leningen die wereldwijd de financiële crisis hebben veroorzaakt. Zij verkochten deze leningen internationaal op grote schaal  door aan andere banken en plakten er een triple-A status op.  Een triple-A status betekent dat er hoegenaamd geen risico´s aan deze leningen zijn verbonden en konden voor het volle pond worden doorverkocht. Wat er echter niet bij vermeld werd is dat deze pakketten met leningen eigenlijk een junk-status hadden, dus volkomen waardeloos waren.  Vervolgens speculeerden zij op deze waardeloze pakketten zodat zij, toen bekend werd dat deze leningen niks waard waren, honderden miljoenen konden incasseren. Dit is bijv. een van de redenen dat AIG,de grootste verzekeringsbank van Amerika, door de Amerikaanse overheid gered moest worden omdat zij geen cash genoeg had om Goldman-Sachs te kunnen betalen voor deze waardeloze pakketten.
Dus aan de ene kant verdienden zij miljarden door de verkoop van deze pakketten en aan de andere kant verdienden zij er nog eens honderden miljoenen aan omdat bleek dat ze niks waard waren. Dit is zwendel in de puurste zin van het woord waar de verantwoordelijken eigenlijk enorme gevangenisstraffen voor behoorden te krijgen.

En nu blijkt dus dat dat deze witteboordencriminelen een schikking met de Amerikaanse autoriteiten hebben getroffen voor vijfhonderd miljoen dollar. Met de toezegging erbij dat er geen strafrechterlijke vervolging kan plaatsvinden en er verder geen schadeclaims kunnen worden ingediend. Als we dan ook nog eens moeten constateren dat de Amerikaanse overheid op het gebied van financiën vertegenwoordigd wordt door allemaal oud medewerkers van Goldman-Sachs dan kunnen we ons langzamerhand gaan afvragen hoe ver deze criminele organisatie is binnengedrongen in de Amerikaanse overheid.

Tags Goldman sachs | Lloyd Blankfein | Wall Street

Uncategorized