Wellink Verontschuldiging DNB | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Nout Wellink

“Het had misschien ietsje meer en ietsje beter gekund” geeft Nout Wellink aan.
Jolanda Sap van Groenlinks waardeert het zeer dat Wellink zijn verontschuldiging heeft aangeboden. Ze vermeldt daarbij wel dat hij dit pas na veel aandringen heeft gedaan. Maar Jolanda Sap ziet ergens een excuus waar eigenlijk helemaal geen excuus gemaakt wordt.

In een aantal interviews heeft Nout Wellink toch duidelijk gezegd dat de Nederlandsche Bank wat betreft de DSB geen fouten heeft gemaakt. Na het uitkomen van het rapport Scheltema werd hij iets genuanceerder. Ja oké, misschien kon het ergens wel een beetje beter, maar over het algemeen was het allemaal goed gegaan. Pas toen hij in de gaten kreeg dat de politiek op zijn kop uit was koos hij eieren voor zijn geld en zei dat hij over dat kleine beetje wat beter had gekund best wel zijn verontschuldiging wilde aanbieden maar maar niet meer dan dat. Kijk een flink en welgemeend excuus kan voor de Nederlandsche Bank grote gevolgen hebben. Grote schadeclaims kunnen daarvan het gevolg zijn en dat moet Noutje niet hebben. Noutje zit wel te slapen als het om andermans geld gaat maar hij is klaarwakker als het hem zelf geld gaat kosten. En… laten we wel wezen als het Noutje geld kost dan kost het de Nederlandse Staat ook geld. Maar gelukkig hebben we daar dan onze volksvertegenwoordigers voor die aan het Nederlandse volk laten zien: “Zie je wel hij biedt zijn verontschuldigingen aan.” met in hun achterhoofd dat dit kleine excuusje nooit veel kan gaan kosten.

Hoe naïef kunnen we met zijn allen zijn?

Wat zullen de gedupeerden ervan denken?

Tags DNB | Nederlandsche Bank | Nout Wellink | Politiek

Uncategorized