Niet Wilders maar Hero Brinkman bepalend! | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

De nieuwsmedia staan bol over de onderhandelingen voor het vormen van een minderheidsregering, bestaande uit de VVD en het CDA met gedoogsteun van de PVV . Mocht de vorming van deze  minderheidsregering een succes worden dan hebben ze inclusief de zetels van de gedogende parij 76 zetels in de Tweede Kamer. Een minimale meerderheid van zegge en schrijven één zetel. Als alle neuzen dezelfde kant op staan is daar mee te regeren. Maar hier ligt nu juist het probleem. De fractie van de PVV beschikt namelijk over één kamerlid die wel eens roet in het eten kan strooien. Hero Brinkman!
In 2006 met de Tweede Kamer verkiezingen in de PVV-fractie terechtgekomen. In 2010 stond hij op de 11e plaats van de kandidatenlijst. Al een poosje is hij het leven van Geert Wilders zuur aan het maken met zijn afwijkende standpunten wat betreft de structuur van de PVV. Zo verklaarde hij openlijk op TV dat hij van de PVV een meer democratische partij wil maken met leden en een ledenvrgadering.  Ook riep hij op om voorkeurstemmen op hem uit te brengen om hem zo belangrijker te maken zodat hij dit democratiseringsproces kan afdwingen. Dit moet voor Geert Wilders een gruwel zijn omdat Geert niet gelooft in een politieke partij waar ledenvergaderingen de plannen van de leiding kunnen dwarsbomen. Dit is ook de reden waarom de PVV een beweging is waar je geen lid van kunt worden. De PVV is Geert Wilders.

Het lijkt wel of Hero Brinkman als een soort MOL van de AIVD binnen de beweging van de PVV is geplaatst om te trachten een scheuring binnen de PVV te bewerkstelligen. Ik moet zeggen dat Geert Wilders hiermee uiterst professioneel omgaat en laat zich niet uit de tent lokken om in het openbaar de discussie met Hero Brinkmaan aan te gaan. Hij doet het af met de woorden: “Iedereen heeft recht op een eigen mening en misschien in een later stadium kunnen we die democratisering binnen de partij aan de orde stellen”. In ieder geval voelt hij hier in dit stadium nog niet voor. Maar je kunt erop rekenen dat Geert Wilders dit knarsetandend over zich heen moet laten gaan en er zeer zeker enorm veel spijt van heeft dat hij Hero Brinkman ooit op de kandidatenlijst van de PVV heeft laten plaatsen.
Ik heb Hero zelfs horen verklaren dat hij, indien hij zich als éénmansfractie afscheidt van de PVV, toch de gedoogsteun zal blijven geven aan de minderheidsregering. Hiermee blijkt dat Geert Wilders niet meer bepalend is voor de gedoogsteun maar wel die ene zetel van Hero Brinkman die precies het verschil maakt van het wel of niet hebben van de meerderheid.

Het is wonderlijk dat over deze dissident binnen de PVV door de media een soort van radiostilte wordt gehouden. Zoiets van: “Laten we nou eerst de vorming van die minderheidsregering maar afwachten en als die er een keer is dan kunnen we altijd nog Hero Brinkman uit de kast toveren”. Mij lijkt het toch dat een zo bepalende factor als juist die ene zetel meer aandacht verdient in de pers.

Misschien dus toch de MOL-theorie van de AIVD, omdat het zo ongeveer de standaardprocedure is van geheime diensten om op deze wijze te werk te gaan. Zeker ook omdat Hero Brinkman vóór hij zijn intrek nam binnen de PVV inspecteur van politie was, dus makkelijk te ronselen door de AIVD.

Ik zou zeggen: “Geert, als je graag wilt dat deze gedoogsteun aan het minderheidskabinet een succes wordt, zie dan op de een of andere manier van die Hero Brinkman af te komen met in ieder geval het behoud van die ene zetel, anders krijg je nog grote problemen”!

Tags Politiek

Uncategorized