Rothschild, Keizer zonder troon (deel II) | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

gebr-rothschild-6350121De vijf gebroeders Rothschild werkten hard aan de leveranties van goud aan zowel het leger van Wellington (via Nathan in Engeland) als het leger van Napoleon (via Jacob in Frankrijk). Hun beleid was erop gericht om de kosten van de oorlogvoering van beide partijen te financiëren. De reden hiervan was dat oorlogen namelijk enorme generatoren zijn van risico-vrije leningen. Dit komt omdat deze leningen worden gegarandeerd door de regeringen van de oorlogvoerende landen. Het maakt niet uit welk land verliest of wint omdat de leningen zijn verstrekt met de strikte bepaling in de leenovereenkomsten dat de schulden van het verliezende land worden overgenomen door de overwinnaar.
Rothschild´s koeriers waren de enige personen die vrije doortocht hadden tussen de Engelse en Franse blokkades. Op deze wijze werd Nathan Mayer Rothschild in Engeland op de hoogte gehouden van het verloop van de strijd. Deze informatie gebruikte hij op de Londense beurs om aandelen te kopen of te verkopen. 

nathan-mayer-rothschild-8876089

Nathan Mayer Rothschild

Een bijzonder betrouwbare informant van Nathan Rothschild was Mr. Rothworth. Hij hield zich op bij het Kanaal in Frankrijk en was als eerste op de hoogte van de nederlaag van Napoleon. Deze informatie kreeg Nathan Mayer Rothschild 24 uur eerder te horen dan de Engelse regering en het Britse volk. Nathan gaf al zijn werknemers op de beursvloer van Londen de opdracht om Britse obligaties (Consuls) te verkopen. Hierdoor gaf hij de overige handelaren op de beurs de indruk dat de Britten de oorlog hadden verloren en in paniek begonnen ze massaal te verkopen. Hierop kelderde de waarde van deze obligaties met 90 %. In het geheim kregen de beursmedewerkers van Rothschild toen de opdracht om heel gespreid zoveel obligaties op te kopen als maar mogelijk was. Toen het nieuws eindelijk doorkwam dat Engeland de oorlog had gewonnen schoten de obligaties weer omhoog, zover zelfs dat ze meer waard waren dan vóór de crash. Nathan Mayer Rothschild maakte door deze manoeuvre een rendement van 20 op 1 en kreeg hierdoor de volledige controle over de Britse economie. Door de nederlaag van Napoleon werd Londen het financiële centrum van de wereld. bank-of-england-4206871Rothschild dwong de Britse regering tot het opzetten van een nieuwe Bank of England die volledig door hem werd gecontroleerd.
In 1815 doet  Nathan Mayer Rothschild zijn beroemde uitspraak, die luidde: “Het maakt me niet uit welke pop er op de troon van Engeland is geplaatst, die regeert over het rijk waar de zon nooit onder gaat”, “Degene die het Britse geld levert controleert het British Empire, en ik controleer de Britse geldhoeveelheid”. 

Het is interessant te weten dat honderd jaar later de New York Times een bericht wilde publiceren over deze handel met voorkennis. De kleinzoon van Nathan Mayer Rotschild spande een proces aan om de uitgifte van een boek met daarin de onthullingen, te voorkomen. Als reden werd opgegeven dat het niet waar was en lasterlijk. De rechter weigerde echter het verzoek van Rothschild in te willigen en veroordeelde de familie tot het betalen van de gerechterlijke kosten.   

goldpaper-4992050De Rothschilds maken gebruik van hun controle op de Bank of England om het systeem van goudtransporten van land naar land te veranderen. In plaats hiervan gebruiken ze vijf van hun banken verspreid over Europa en zetten een systeem van papieren tegoeden en schulden op.  Ieder papiertje was goed voor een hoeveelheid goud.  Het bankwezen zoals dat op de dag van vandaag wordt gehanteerd, met dien verstande dat momenteel op vertoon van dat papiertje op last van de overheid het goud door de banken niet meer hoeft te worden gegeven. Op dat moment veranderde goud in papier. De grootste wisseltruc allertijden!

second-bank-6668635

Second Bank of the United States

In 1816 gaat het Amerikaanse Congres accoord met een wetsvoorstel waardoor een andere door Rothschild gedomineerde Centrale Bank kon worden gesticht. De vergunning werd afgegeven weer voor 20 jaar. Deze bank werd genoemd: “Second Bank of the United States”. Dit gaf de Rothschilds de controle weer terug over de Amerikaans geldhoeveelheid. De Brits-Amerikaanse oorlog werd beëindigd. Duizenden Britse en Amerikaanse soldaten hadden hun leven verloren en Rothschild had zijn bank.

Aan het einde van de 19e eeuw, welke bekend staat als het “Tijdperk van de Rothschilds”, wordt geschat dat het vermogen van de Rothschild Family ongeveer de helft van alle rijkdommen op de wereld bevat. 

(Wordt vervolgd)

Uncategorized