Internet, een bedreiging voor de heersende klasse. | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

internet-9055479Na het publiekelijk toegankelijk maken van het Internet is het worldwideweb zo langzamerhand een bedreiging voor de gevestigde orde geworden. Inmiddels maken wereldwijd meer dan één miljard mensen gebruik van het Internet.
dreigend-1632919Momenteel is het zo dat de reguliere media nogal selectief hun nieuwsitems presenteren, gedeeltelijk om de publieke opinie te sturen en gedeeltelijk om hun eigen belangen veilig te stellen. Het kan niet anders zijn dat de nationale en internationale persbureau´s hun nieuwsitems op elkaar afstemmen omdat zowat ieder persbureau dezelfde onderwerpen presenteert. Op deze wijze worden de bevolkingsmassa´s zéér eenzijdig en beperkt geïnformeerd over de gebeurtenissen in de wereld. Je zou het kunnen vergelijken met onderlinge prijsafspraken van de grote concerns. Deze afspraken hebben dan niks met prijzen te maken maar alles met de keuze van de te publiceren nieuws onderwerpen. Zij bepalen wat nieuws is.

Met de komst van het Internet is dit alles behoorlijk veranderd. Gebeurtenissen of andere zaken waar de reguliere media niet over publiceren, worden door site-owners of gewone mensen op het Internet geplaatst en gaan steeds vaker een eigen leven leiden, waardoor meer mensen de mogelijkheid hebben om uitvoerig te worden geïnformeerd over zaken die door de gevestigde nieuwsbureau´s worden genegeerd of geboycot. Deze beïnvloeden de publieke opinie langzamerhand negatief ten opzichte van de voorgekauwde en uitgekiende nieuwsstroom die we dagelijks over ons krijgen uitgestort. De meeste nieuwsbureau´s zijn in handen van grote investeerders die er alle belang bij hebben dat er geen onrust onder de bevolking ontstaat. Geef de mensen simpele, oppervlakkige en niet al te choquerende informatie, zodat ze rustig kunnen blijven slapen en er vooral geen opstandige groeperingen zullen ontstaan. De uitspraak van de Romeinse dichter Juvenalis, die leefde ten tijden van Julius Ceasar: “Geef de mensen brood en spelen”, is nog altijd zéér actueel en wordt op grote schaal toegepast door de nieuws- en actualiteitenzenders.

Als we de nieuwsbureau´s en TV zenders mogen geloven dan zijn de mensen in Nederland tevreden over hun leefomstandigheden, over de werking en functionering van de politiek, tevreden over het functioneren van de politie enz., kortom ze behoren tot de gelukkigste mensen van Europa. Lezen we op Internet echter de commentaren en reacties van de lezers, dan vraag je je af hoe die nieuwsbureau´s aan hun informatie komen. Het grootste gedeelte van de mensen die reageren op nieuwsitems laten aan duidelijkheid niets te wensen over wat betreft hun standpunten. Het merendeel van de bevolking is helemaal niet positief over de politiek, de openbare orde, de politie, de veiligheid, de banken, de financiën en de praktijken van de grote multinationals. Maar hierover wordt in de media geen melding gemaakt. Dat de standpunten van politieke partijen en veel regeringsfunctionarisen door het grootste gedeelte van de bevolking worden uitgekotst, wil men in die kringen niet horen en al zeker niet publiceren.

De oudere generatie die is opgegroeid zonder computer begint langzaam aan uit te sterven en de nieuwe generatie is steeds actiever op het Internet. Steeds meer mensen keren zich af van de onnozele televisieprogramma´s en nieuwsonderwerpen welke over ons worden uitgestrooid. Diepgang over een onderwerp zul je niet te zien krijgen op de officiële zenders. Alles wordt met een simpelheid opgeblazen en afgeraffeld, om vervolgens in de vergetelheid weg te zinken. Daarentegen kun je, als je een beetje kan Googelen, op Internet alles vinden wat er goed en wat er mis in de wereld. Ongecensureerd komt die informatie je tegemoet. Dit logo-google-7334694Googelen wordt steeds massaler gedaan en hierdoor vormt zich, weliswaar traag maar onvermijdelijk, een publieke opinie die bedreigend wordt voor de heersende klasse. Niet voor niets hoor je de laatste tijd steeds meer berichten over politici die het Internet willen censureren om de, voor hen onwelgevallige websites te laten blokkeren. Dit allemaal overgoten met een sausje als zijnde: “Dat dit in het belang van de burgers is”.

Zorg er vooral voor dat de deze censuurliefhebbers niet slagen in hun opzet!

Een heel goed nummer van Big-D

Uncategorized