Geen tondeuse voor Yuri | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Nadat de heren Gootjes en Geurkens van de KNGU bekend maakten dat Yuri van Gelder, ondanks eerder gemaakt afspraken, weer cocaïne heeft gebruikt is de discussie hierover in een klucht veranderd. Behalve zijn hoofdsponsor (Lotto) en de twee heren van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie, spreekt het grootste gedeelte van de Nederlandse pers en bevolking zich uit vóór de “Lord of the Rings”. 

De wijze waarop alles in de openbaarheid is gekomen verdient geen schoonheidsprijs. Zeker niet de lichaamstaal van de heren Gootjes een Geurkens. Zij zaten daar beiden een beetje triomfantelijk en zelfgenoegzaam aan de tafel tijdens de verklaring aan de pers. Zo van: “Wij hebben eigenlijk altijd al vermoed dat Yuri het niet zou redden zonder cocaïne en zie, wij hebben gelijk gekregen”.

Je kan je afvragen wat er nou eigenlijk zo schokkend is aan het gebruik van cocaïne in je eigen vrije tijd. Voor de sport is het niet prestatieverbeterend, eerder doet het je sportprestaties negatief beïnvloeden. Dus van dopegebruik om beter te worden zoals we dat bijv. kennen in de wielersport is al helemaal geen sprake. Als de sportbonden het gebruik van alcohol op dezelfde wijze zouden reglementeren als cocaïne dan zou er geen sportevenement meer kunnen plaatsvinden. Dit terwijl alcohol, wat betreft de invloed op sportprestaties en de gezondheid, best met cocaïne vergeleken kan worden. Maar hier zien we een typisch voorbeeld van de bemoeizucht van internationale sportorganisaties.

Verder kan ik me nauwelijks voorstellen dat de heren van de KNGU met zo´n verklaring de pers tegemoettreden als er niets aan de hand is. Dat zou wel héél erg dom zijn. Het is dus zaak dat Yuri zo gauw mogelijk naar Nederland komt om een paar haartjes in te leveren. Als Yuri de waarheid spreekt hoeft hij geen tondeuse over zijn hoofd te halen en kunnen de heren van de KNGU wat mij betreft hun biezen pakken en strafrechtelijk vervolgd worden. Maar je weet maar nooit…….

Tags cocaïne | Tondeuse | waarheid

Uncategorized