FED één groot pyramidefonds | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Bernie Madoff

Bernie Madoff zucht in de gevangenis omdat hij een pyramidefonds had opgezet waarmee hij in de loop van zo´n 25 jaar investeerders voor zo´n slordige 50 tot 60 miljard dollar heeft benadeeld. In de tijd dat zijn fonds floreerde was Bernie Madoff een schoolvoorbeeld van onkreukbaarheid en de “American Dream”. Hij schopte het zelfs tot chairman van de Nasdaq. Maar toen kwam de financiële crisis die het hele pyramidespel loupezuiver blootlegde. Arme Bernie, hij werd opgepakt en veroordeeld tot een gevangenisstraf van vele jaren die hij waarschijnlijk niet zal overleven.

Waarom dit voorbeeld?

Bernie Madoff was een particulier en de pyramidestructuur van het fonds waar hij mee opereerde was onwettig, dus crimineel. Maar eigenlijk doet de FED hetzelfde als Madoff. De FED pompt 600 miljard dollar in de economie door het aankopen van obligaties van de Amerikaans overheid. Eerder al had de FED 1.700 miljard in de economie gepompt. Het geld voor deze aankopen wordt door de FED gedrukt uit het niets.  Er gebeurt in feite niets anders dan het vergroten van de geldhoeveelheid en zal naar alle waarschijnlijkheid de inflatie fors aanwakkeren. “Als we eerlijk zijn moeten we constateren dat dit een pyramidespel is”, aldus Bill Gross, de voorman van de Amerikaanse beleggingsmaatschappij Pimco, de grootste obligatiebelegger ter wereld.

Ben Bernanke voorzitter FED

De Federal Reserve is het stelsel van Amerikaanse Centrale Banken, in particuliere handen, en heeft de Amerikaanse regering aan een halsband naast zich lopend. Dat de Federal Reserve een particuliere instelling is wordt maar al te vaak vergeten, en de FED heeft ook niet zo veel zin om uit te leggen hoe dat nou zit. De Amerikaanse overheid zit bij de FED tot over de oren in de schuld en kan niet anders doen dan die richting uit te gaan waar de halsband van de FED haar naar toetrekt. Omdat de FED het recht heeft om te bepalen hoe groot de geldomloop is kunnen ze naar believen grote hoeveelheden geld uit de markt weghalen maar ook erin pompen. Dit betekent dat de FED de instrumenten en de macht in handen  heeft om de economie te laten bloeien of te laten kelderen. Naar gelang het de eigenaars van de FED uitkomt maken ze gretig gebruik van deze instrumenten.
Dit doet ons denken aan een uitspraak van President James A. Garfield die hij deed twee weken voor hij werd vermoord: “Wie de hoeveelheid geld regelt in ons land is absoluut heer en meester over de industrie en handel. Als je je realiseert dat het systeem op de een of andere manier makkelijk te controleren is door een paar machtige mannen aan de top dan weet je ook dat je niet zal worden geïnformeerd over de oorsprong van perioden van inflatie en depressie”.  

Ron Paul

De republikeinse senator Ron Paul is zowat de enige roepende in de Amerikaanse woestijn die nou wel eens uitgelegd wilt hebben hoe dat allemaal zit, maar wordt door de FED weggezet als een of andere idioot. Toch komt er nog eens een tijd dat het hele schimmenspel van de Amerikaanse bankiers en de FED net zo bloot komt te liggen als het spel van Madoff en dat de verantwoordelijken voor deze Federale Pyramide, Bernie Madoff gezelschap komen houden in zijn verblijfplaats, tenminste als hij dan nog niet dood is.

Uncategorized