Amerika krijgt koekje van eigen deeg | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Onder Amerikaanse beursanalisten en financiële deskundigen is grote beroering ontstaan nadat Standard & Poor´s gemeld heeft een afwaardering te overwegen van de enorme hoge staatsschuld van de Verenigde Staten. De Amerikaanse pers en financiële markt heeft dit bericht zeer negatief ontvangen.

Eerst Europa, nu Amerika.

Het waren dezelfde Amerikanen die genoegzaam met het vingertje richting Europa wezen toen deze Amerikaanse kredietbeoordelaar het ene na het andere Europese land afwaardeerde vanwege hun staatsschulden en begrotingstekorten. Nu ze zelf aan de beurt zijn schreeuwen ze moord en brand. Ze vinden dat S&P haar mond had moeten houden. Waarmee ze laten zien dat ze dus eigenlijk niet te vertrouwen zijn. De enige reden waarom de Amerikaanse overheid nog altijd een Triple A-rating heeft is, omdat de VS economisch en militair een machtig land is. Maar de enorme staatsschuld van Amerika begint zo langzamerhand behoorlijk uit de hand te lopen en het was te verwachten dat deze mogelijke afwaardering eraan zat te komen. Alleen een Chinese kredietbeoordelaar heeft het aangedurfd om de Amerikaanse schuld zijn Triple A-status te ontnemen. De rest van de wereld stak zijn kop in het zand en deed net of er niks aan de hand was.

Goed voor goud en zilver.

De financiële situatie van de Amerikanen is nu echter zo ernstig dat S&P, wil zij haar kleine beetje geloofwaardigheid nog blijven behouden, wel iets moest ondernemen. Dat de vooruitzichten van de Amerikaanse staatsschuld op “negatief” zijn bijgesteld wil nog niet zeggen dat zij haar Triple A-status kwijt is, maar het is wel een héél belangrijke stap om uiteindelijk tot een werkelijke verlaging over te gaan. Er kan gesteld worden dat de dollar nu echt in zwaar weer is terechtgekomen. De opstelling van de Amerikaanse analisten en journalisten is schokkend te noemen. Ze laten zien dat ze liever hebben dat er wordt gelogen dan dat de waarheid boven tafel komt. De mededeling van S&P heeft de Amerikaanse aandelenmarkt hard geraakt. Dit was vooral te merken aan de goud- en zilverprijzen, die omhoog schoten na het bekend worden van de waarschuwing.

Het lijkt dus verstandig om, als u goud of zilver bezit, voorlopig niet te verkopen omdat dit edelmetaal als tegenhanger van de dollar in de nabije toekomst zomaar gigantisch in waarde kan gaan stijgen.

Tags afwaarderen | Goud | S&P | staatsschuld | Zilver

Uncategorized