Zilver schiet omhoog | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Omdat in bepaalde beleggerskringen nogal lacherig wordt gedaan over Willem Middelkoop en zijn passie voor edelmetalen volgen wij hem voortdurend wat betreft zijn prognoses. Het is zeker al interessant omdat hij lijnrecht staat tegenover de president van de Nederlandsche Bank, Nout Wellink, die om wat voor reden dan ook absoluut tegen investeringen in edelmetaal is. Onlangs moest een pensioenfonds het grootste gedeelte van haar goud verkopen omdat Wellink vond dat investeren in goud niet in het belang van haar deelnemers was.

Beleggen in alles wat de overheid niet bij kan drukken.

December 2010 werd Willem Middelkoop geïnterviewd door BeursUpdate.TV over de vraag waar je nou het beste in zou kunnen beleggen. We weten allemaal dat Middelkoop zijn journalistenbaantje bij RTL-Z heeft opgegeven om zich helemaal te specialiseren op de grondstoffenmarkt. Met name in de edelmetalen zoals goud en zilver. Op de vraag waar je nou het beste in zou kunnen beleggen gaf hij als antwoord: “In ieder geval in alles wat de overheid niet bij kan drukken!” en hij vervolgde, “Grondstoffen kunnen niet worden bijgedrukt, niet door de Amerikanen, niet door de Chinezen, niet door de Russen en niet door de Europeanen. Aangezien grondstoffen langzamerhand op beginnen te raken zal dit uiteindelijk alleen maar leiden tot hogere grondstofprijzen.” Hij durfde zijn reputatie op het spel te zetten door te verklaren dat goud binnen 2 jaar zal stijgen tot minimaal $2000,- per ounce. December 2010 was de goudprijs $1380,- per ounce. We zijn inmiddels ruim 4 maanden verder en de prijs voor goud is al opgelopen tot ruim $1500,- per ounce. een stijging van 8,69%. Zet zich deze trend voort dan zal goud eind 2011 de $2000,- al halen. Hij benadrukte dat zilver eigenlijk nog veel meer potentie heeft dan goud. Zilver gaat vaak wat later stijgen dan goud maar schiet wel verder door. Op het moment dat hij dit zei was zilver $28,80 per ounce. Donderdag 21 april 2011, vier maanden later dus, noteert zilver $46,14 per ounce. Een stijging van 60,2%. Ook werd hem de vraag gesteld of het in de toekomst nog aantrekkelijk is om short te gaan op edelmetalen.  “Ik vind het heel gevaarlijk om short te gaan op edelmetalen”, zei hij, “dat gaat hooguit werken voor kleine correcties naar beneden, van 10 á 15% voor goud en maximaal tot 20% voor zilver. Short gaan op edelmetaal in zo´n stijgende trend is levensgevaarlijk.” Hij wees erop dat heel rijke beleggers en zelfs landen beginnen te vluchten naar grondstoffen. Hij zei: “We zijn nu met 6 miljard mensen op deze planeet en dit zal binnen afzienbare tijd stijgen naar 8 miljard, dat dit een aanslag op de voorraad grondstoffen zal zijn moge duidelijk zijn.”

Ondanks dat de grote Amerikaanse banken er alles aan doen om de prijs van edelmetalen, vooral die van zilver, kunstmatig te drukken, stijgt de prijs van zilver spectaculair door. Door sommige analisten werd de vergelijking getrokken met een bal die, hoe dieper je hem in het water duwt hoe harder hij omhoog schiet als je hem niet meer kan vasthouden.

Voorlopig heeft Willem Middelkoop het gelijk aan zijn zijde en heeft hij voor de belegger die zijn advies heeft opgevolgd tot nu toe een verheugend resultaat behaald! Zeker als we dit  vergelijken met het resultaat van de AEX van de afgelopen vier maanden.

Uncategorized