US aanval op goud en zilver | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Alhoewel Centrale Bankiers het tegendeel verklaren, weten zij als geen ander dat de prijs van goud en zilver een doorslaggevende rol speelt wat betreft het vertrouwen van de belegger in de dollar als wereldmunt. Het besluit van de Federal Reserve om de rente niet te verhogen en de daaropvolgende persconferentie van Ben Bernanke, waaruit bleek dat de Federal Reserve door zou gaan met het opkopen van Amerikaanse staatsobligaties, steeg de prijs van goud en zilver naar nieuwe recordhoogtes. Het pompen van dollars in de Amerikaanse economie is er mede de oorzaak van dat beleggers hun papieren dollars massaal omruilen voor tastbare zaken zoals goud, zilver en andere grondstoffen. Vooral de Chinezen zijn in rap tempo hun dollartegoeden aan het omruilen voor grondstoffen. Mede door deze uittocht daalde de dollar-index naar het laagste niveau in jaren.

Aanvallen als iedereen slaapt.

Willem Middelkoop, één van de belangrijkste goudhandelaars in Nederland, was de mening toegedaan dat er een aanval uit de US op edelmetalen ophanden was  en bleef er een nachtje voor op om erbij te zijn wanneer ze zouden beginnen. Hij ging uit van het standpunt dat een aanval zou komen op het moment dat de tegenstander het minst alert is. Zoals een arrestatieteam meestal tussen vier en vijf uur in de ochtend binnenvalt.

Verslag van Willem Middelkoop:

Op zondag 1 mei om elf uur in de avond, onze tijd, begon de handel in dollars. Een uur later, precies om middernacht, startte de handel in goud, zilver en andere grondstoffen op de digitale termijnmarkten. Op dat moment begint in Australië de handelsochtend. Maar in het belangrijkste financiële centrum van Azië, Hong Kong, is het dan nog vijf uur in de ochtend. Toch kon ik op dat moment, via het Amerikaanse handelssysteem Globex, vanuit bijvoorbeeld Europa en de VS op dit moment ook al handelen.

Maar deze handel was op dat moment van de dag dus extreem dun met zeer lage volumes. De rest van de wereld is immers nog in slaap of viert de verdiende zondagsrust. Daarnaast zou op maandag zowel de Japanse als de Engelse financiële markten dicht blijven vanwege een feestdag.  De normale dunne markt was nu dus extreem dun. En dus.., een ideaal moment om aan te vallen. In de eerste minuten van de handel stegen goud en zilver eerst licht, naar nieuwe records. Toen de gebruikelijke openingshandelingen voorbij waren en de markt zich klaarmaakte voor een aantal zeer rustige handelsuren sloeg de vijand toe. Vanuit het niets werd de markt overspoeld met (digitale) verkooporders. Vooral de zilvermarkt werd ermee overspoeld. Duizenden en duizenden contracten van elk 5000 ounce werden in enkele minuten gedumpt. Een normale verkoper zou nooit op deze manier verkopen aangezien je hiermee de prijs in korte tijd sterk laat dalen en je dus nooit de beste prijs voor je posities krijgt. Deze verkoopstrategie gebruik je alleen om de prijs onderuit te halen. En dan het liefst als iedereen slaapt. Om vijf uur in de ochtend.

De volgende dagen werden de aanvallen voortgezet en zagen we goud, zilver, olie en alle andere grondstoffen scherp dalen. Toen Amerika meldde dat Bin Laden was gepakt en gedood, was het Amerikaanse feestje compleet.

Bron: rtl.nl

Manipuleren

Je kan je  afvragen: “Wat heeft het nou voor zin om de waarde van edelmetalen onderuit te halen?” Het antwoord is niet zo moeilijk: “Het is niet het goud of zilver wat zijn waarde verliest, deze metalen kun je niet bijprinten. Dollars kun je wel printen, en daarmee kun je de markt manipuleren.” Dat er manipulatie heeft plaatsgevonden is wel duidelijk. Het kan geen toeval zijn dat in een paar minuten tijd, ineens duizenden en duizenden contracten van elk 5000 ounce in dollars worden  omgezet. Hierdoor ging de prijs van goud en zilver scherp onderuit en stuwde de “waarde” van de papieren dollar kunstmatig omhoog. De bedoeling van deze aanval is om de belegger het vertrouwen in goud en zilver te laten verliezen. Het zijn de wanhopige pogingen van de FED om de dollar als wereldreservemunt te laten voortbestaan. De kruik gaat echter net zo lang te water tot hij barst.

Adviezen

Willem Middelkoop geeft beleggers, die denken dat de Chinezen nu stoppen met het inruilen van hun dollarbezittingen voor hard assets, het advies om hun edelmetaal gerelateerde posities te verkopen tegen de huidige uitverkoopprijzen.

Maar wie van mening is dat het edelmetaal het op den duur toch gaat winnen van de dollar geeft hij het advies om de huidige prijsdalingen te gebruiken om hun posities in goud en zilver uit te breiden. Dat is in ieder geval wat hij zelf van plan is.

Uncategorized