Wellink loog over goud | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Nout Wellink

De President van De Nederlandsche Bank, Nout Wellink, dwong in februari van dit jaar via de rechter af dat een pensioenfonds het grootste gedeelte van haar goudvoorraad moest verkopen. Als reden werd opgegeven dat goud te risicovol was als belegging en daarom niet in het belang van de deelnemers aan dit pensioenfonds. Omdat goud in de afgelopen 10 jaar spectaculair is gestegen spraken wij in een  artikel onze verwondering uit over deze maatregel.

JP Morgan: GOUD = Triple-A.

In februari van dit jaar verscheen er een bericht in de Amerikaanse financiële pers dat de Amerikaanse Wall Street bank JP Morgan goud weer accepteert als onderpand. Dit is hoogst opmerkelijk omdat banken alleen maar zgn. “Treasury bonds” en aandelen als onderpand accepteren. Feitelijk deelden ze mee dat “gold is as rock solid an investment as triple-A rated Treasurys” Dit nieuwe standpunt van JP Morgan is volkomen in tegenstelling met hetgeen Nout Wellink ons wilde doen geloven.

Europese Commissie: GOUD = High Quality Liquid Asset.

Dat Nout Wellink niet eerlijk was in zijn argumentatie wordt nog duidelijker nu bekend is geworden dat de Economische en Monetaire Commissie van het Europese Parlement heeft ingestemd met het voorstel om goud de status van “High Quality Liquid Asset” te geven en het als onderpand te accepteren.

Belazerd.

Gezien de vele functies die Wellink bekleedt in de internationale financiële wereld is het onmogelijk dat hij niet op de hoogte was van deze verandering ten opzichte van de waardebepaling van goud. De conclusie kan worden getrokken dat hij de boel gewoon heeft belazerd. Maar voor bankiers is belazeren de normaalste zaak van de wereld.

Tags belazeren | JP Morgan | Nout Wellink

Uncategorized