Euro & Dollar in vrije val | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Al maanden dansen de koersen van de euro ten opzichte van de dollar om elkaar heen. Rond de $ 1,40 moet er betaald worden voor € 1,00. Het kan een paar dollarcent schelen, maar zo ziet het er al een paar maanden uit. Het lijkt allemaal redelijk stabiel. Maar deze stabiliteit is schijn en wordt veroorzaakt omdat alleen gekeken wordt naar de dollar en de euro. Vergelijken we deze twee valuta echter met bijvoorbeeld de Zwitserse franc, dan krijgen we een heel ander beeld, waarvan de schrik je om het hart slaat.

Zwitserse franc

De Zwitserse franc is ten opzichte van de euro in amper 1 jaar tijd ruim 22% duurder geworden. Vergelijken we de Zwitserse franc met de US-dollar dan is deze zelfs ruim 30% duurder geworden. De euro doet het ten opzichte van de dollar ietsje beter maar we zien dat beide valuta in een soort van vrije val zijn terechtgekomen.

Euro

Wat betreft de euro heeft dit alles te maken met de schuldencrisis in Europa (Griekenland, Ierland, Portugal, Italië, Spanje, België) waar de politici het maar niet eens kunnen worden over hoe deze crisis moet worden aangepakt. In plaats van knopen door te hakken en te accepteren dat er een verlies moet worden genomen, blijven de politici als besluiteloze angsthazen maand in maand uit de enorme problemen voor zich uitschuiven.

Dollar

De US-dollar staat gigantisch onder druk omdat de Amerikaanse politici het niet eens kunnen worden of, en hoe het schuldenplafond van de Amerikaanse staatsschuld moet worden verhoogd. President Barack Obama, de democraten en de republikeinen vechten elkaar de tent uit in hun strijd om het wel of niet verhogen van de belastingen. Ook al wordt dit belastingprobleem opgelost dan blijft het probleem “schuld oplossen door nog meer schuld te maken” volledig bestaan.

Banken

Ook is het zo dat zowel de Europese als de Amerikaanse bankiers dwars liggen wat betreft hun bijdrage aan de oplossingen. Toen de banken tijdens de financiële crisis door de belastingbetaler massaal gered moesten worden van de ondergang stonden ze allemaal vooraan met open handen. Nu ze zelf mee moeten helpen aan een oplossing doen ze net of ze gek zijn en geven ze niet thuis. De bankensector wordt er zelfs van verdacht dat zij willens en wetens naar deze situatie hebben toegewerkt om via totale chaos uiteindelijk de macht te kunnen grijpen om hun zo innig gewenste ´nieuwe wereldmunt´ door onze strot te kunnen duwen.

Monetaire systeem wankelt

Gezien de internationale economische ontwikkelingen zou deze ´vrije val´ van de euro en de dollar niet nodig zijn omdat de economie nog steeds een licht stijgende trend laat zien. Het zijn de politici en de tegenwerkende bankiers die het niet eens kunnen worden over hoe deze problemen moeten worden aangepakt en eindeloos vergaderen om een oplossing te vinden. In de tussentijd woekert het financiële kankergezwel verder door en stevenen we af op een complete instorting van het internationale monetaire systeem.

Met dank aan de Politici en de Bankiers!

Uncategorized