Politie Orlando arresteert voedseluitdelers | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

De politie van Orlando (Florida) heeft onlangs een aantal vrijwilligers gearresteerd die voedsel aan het uitdelen waren aan kinderen en mensen die door de economische crisis in de financiële problemen zijn gekomen.

Als gevolg van de crisis zijn deze mensen hun baan, hun huis en al hun zekerheden kwijtgeraakt. Sociale voorzieningen in de mate zoals die bijvoorbeeld in de Europese Unie zijn geregeld bestaan nauwelijks in de Verenigde Staten. Als je je baan kwijtraakt in dit land van de ´onbegrensde mogelijkheden´ ben je aan de goden overgeleverd. Na het ineenstorten van de economie en de huizenmarkt moesten bewoners van complete wijken massaal hun huizen verlaten omdat ze de lasten niet meer konden dragen. Complete stratenblokken veranderden in ware spooksteden. Aan de randen zijn enorme tentenkampen ontstaan waar een ´nieuw´ onderkomen werd gezocht. Zonder baan en huis word je in Amerika als een ´loser´ beschouwd en kan je niet rekenen op de sympathie van je omgeving. De weinigen die zich het lot aantrekken van deze dakloze families, delen op bepaalde tijden voedsel uit aan kinderen en volwassenen  om het ergste leed wat te verzachten. De politie is niet blij met dit soort initiatieven en tracht dit te voorkomen door arrestatieteams de straat op te sturen.

Wel is er een kentering gaande wat betreft de publieke opinie. De ellende is zo groot dat men begint te beseffen dat het niet aan de ´nieuwe daklozen´ ligt, maar aan het compleet falende systeem. Inmiddels sluiten zich steeds meer mensen zich aan bij de initiatiefnemers van deze acties en neemt de kritiek op het optreden van de politie toe.

Het wordt tijd dat we ons gaan afvragen waar de werkelijke waarden van de Amerikaanse samenleving liggen. Op vele plaatsen in de wereld zijn de Verenigde Staten hun zogenaamde “Vrijheid en Democratie” met excessief geweld aan het opleggen aan andere volkeren terwijl de tegenstellingen in hun eigen land zich opstapelen.

De vraag dringt zich op: “Als hiervoor arrestatieteams de straat op worden gestuurd, wat staat de Amerikaanse bevolking dan nog meer te wachten?”

Uncategorized