Ron Paul wordt “doodgezwegen” door de pers | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Senator Ron Paul

De Republikeinse senator Ron Paul wordt door de Amerikaanse maar ook door de Europese media geboycot wanneer het gaat om de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen. Bij alle samenvattingen van de debatten tussen de republikeinse kandidaten wordt hij zoveel mogelijk buiten het beeld gelaten. Het is een “debater” pur sang maar wat hij te zeggen heeft laten de regisseurs in de meeste gevallen niet zien. Als ‘winnaars’ van deze debatten worden steeds de gladde en glimmend opgepoetste senatoren uitgeroepen, die inhoudelijk eigenlijk helemaal niets te melden hebben. Deze “Barbie en Ken” figuren domineren de verkiezingsdebatten en worden door de media, ondanks zware blunders die ze begaan naar voren geschoven als de belangrijkste presidentskandidaten.

“Income tax” en “FED” Ongrondwettelijk

Het is niet zo verwonderlijk dat hij wordt geboycot door de persbureaus omdat hij tegen nogal wat “heilige Amerikaanse huisjes” aanschopt. Hij neemt een aantal standpunten in die, zeker voor de Republikeinen, volkomen onacceptabel zijn. Zo is hij voorstander van een strikt navolgen van de Amerikaanse grondwet en stemt regelmatig tegen nieuwe wetten die de macht van de Federale regering vergroten of ongrondwettelijk zijn. Hij is een fel tegenstander van de “War on Terror” omdat deze teveel uitwerkingen heeft op de burgerlijke vrijheden. Ook ziet hij de Amerikaanse inkomstenbelasting als  een van de meest kwaadaardige vormen van belasting omdat volgens hem het armste deel van de bevolking en de middenklasse hierdoor het zwaarst getroffen worden. De wet op de inkomstenbelasting is overigens ongrondwettelijk en is ingevoerd in 1913 bij de oprichting van de, volgens Ron Paul, eveneens ongrondwettelijke Federal Reserve System.

Federal Reserve

Hier komen we bij de belangrijkste reden waarom hij wordt genegeerd door de media. Hij is een tegenstander van de Federal Reserve en komt er openlijk voor uit dat het afschaffen van de FED een van de eerste maatregelen is die hij zal nemen als hij tot president wordt gekozen. Hiermee tekent hij in feite zijn politieke “doodvonnis”. De Federal Reserve is namelijk het lievelingsspeeltje van de aan de FED verbonden bankiers. Vanaf de oprichting van de FED is de feitelijke macht in Amerika in handen gekomen van de bankiers en dat laten ze zich niet zomaar afpakken. Ron Paul beschuldigt de Federal Reserve ervan dat zij verantwoordelijk zijn voor de hoog- en laagconjunctuur van de economie en dat zij deze laten bloeien of instorten al naar gelang het de bankiers het beste uitkomt. Tot nu toe hebben alle presidenten van Amerika die de macht van de Amerikaanse Centrale banken wilden afpakken of doen verminderen dit met de dood moeten bekopen. President Lincoln en President James A. Garfield gingen de strijd met de Rothschilds (Second National Bank of the United States) aan en zijn allebei vermoord. Ook John F. Kennedy had het voornemen om de macht van de FED aan te pakken en werd 22 november 1963 vermoord tijdens een rijtoer door Dallas (Texas). Zijn broer, Robert Kennedy, had eveneens het voornemen om de FED vergaande beperkingen op te leggen, of zelfs af te schaffen, maar werd op 6 juni 1968 tijdens zijn verkiezingscampagne voor het presidentschap in Hotel Ambassador in Los Angeles neergeschoten. Een dag later stierf hij aan zijn verwondingen op 42-jarige leeftijd.

Het overgrote deel van de westerse nieuwsagentschappen is in handen van de banken en verklaart waarom Ron Paul zo opzichtig buiten de media wordt gehouden. Onder een groot deel van de jongeren in Amerika is hij immens populair en deze jongeren bepalen in steeds belangrijkere mate wie de volgende president gaat worden. Het is daarom in het belang van de financiële sector hem zoveel mogelijk buiten de publiciteit te houden. Als voorzitter van de Commissie die het functioneren van de Federal Reserve onderzoekt waren de nieuwsbureaus niet in staat om hem uit de media aandacht te houden en werd hij zo populair dat hij in de opiniepeilingen al gestaan heeft op 41% van de stemmen tegen Barack Obama 42%. Nu hebben ze hem de ‘oorlog’ verklaard en laten ze zo min mogelijk van hem zien. Dat dit ten koste gaat van zijn kansen moge duidelijk zijn.

Uncategorized