Einde gedoogbeleid | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post
Tweet

Demissionair Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten houdt onverminderd vast aan de invoering van de wietpas. Voorlopig geldt de invoering van de pas alléén voor de drie Zuidelijke provincies en probeert hij het drugstoerisme naar Nederland een halt toe te roepen. Dat hij de wietpas in heel Nederland wilt gaan invoeren blijkt uit een interview wat Opstelten had met Nu.nl. Hierin zei hij: “We beginnen ten Zuiden van de grote rivieren, en dan rukken we op ten Noorden van de rivieren.” Dit klinkt als het strijdplan van een generaal die gebied wil veroveren op de vijand. De ‘vijand’ is in dit geval een argeloze buitenlandse toerist die gewoon op zijn gemak, zonder het risico gearresteerd te worden Nederland als vakantieland heeft uitgekozen om een jointje te kunnen roken. Het is overduidelijk dat de overheid erop uit is om het gedoogbeleid langzaam aan in zijn geheel af te schaffen en het gebruik van cannabis in de toekomst weer strafbaar te gaan stellen. “Het tegengaan van overlast en criminaliteit” is het argument welke wordt gehanteerd om blowend Nederland weer in de illegaliteit te storten. Dat de overheid zelf, door hun halfslachtige beleid ten opzichte van de wiethandel, verantwoordelijk is voor de criminalisering  dringt kennelijk niet door. Ondanks dat ‘Regent’ Ivo Opstelten een VVD’er is (Voor Vrijheid en Democratie) wil hij de vrijheid afpakken van de mensen om legaal een onschuldig jointje te kunnen roken. Hij wordt hierin onvoorwaardelijk gesteund door de christelijke partijen, die door hun christelijke bemoeizucht al lang gruwelen van het gedoogbeleid. Zij menen, met de bijbel in de hand, het patentrecht te hebben over de wijze waarop mensen hun leven moeten inrichten. Of je nou een roker, drinker, blower of geheelonthouder bent, wij vinden dat iedereen zelf moet kunnen uitmaken wat hij met zijn leven doet.

christelijke partijen, criminalisering, gedoogbeleid, illegaliteit, ivo opostelten, regent, steun

Uncategorized