Android-camera van Nikon | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

De Japanse cameraproducent Nikon komt op de markt met een nieuwe compactcamera, de Coolpix S800cc. Het is de eerste camera die draait op Google’s besturingssysteem Android. Hij heeft niet alleen  het uiterlijk van een normale compactcamera, ook wat betreft de specificaties is de vergelijking te trekken. Zo heeft de camera een 16 megapixel beeldsensor, 10X optische zoom, 1080p video-opname en de mogelijkheid om 8 foto’s per seconde te nemen. Aan de achterzijde ziet de camera eruit als een smartphone, uitgerust met drie fysieke knoppen en een 3,5 inch touchscreen. Hij is uitgerust met versie 2.3 van het Android besturingssysteem en via een wifi-verbinding is het mogelijk om apps te downloaden. Op deze wijze kunnen foto’s zonder tussenkomst van een computer direct op Facebook of Instagram geplaatst worden. Standaard bevat de camera 1,4 Gb aan opslaggeheugen, maar dat kan uitgebreid worden met een SD-geheugenkaart.

Vanaf september ligt de S800 in de winkels. De adviesprijs in de Verenigde Staten bedraagt $ 350,-. Een exacte prijs in euro’s is nog niet bekend.

Tags Android | compactcamera | google | Nikon | Wifi

Uncategorized