Roemer mag verkiezingen niet winnen | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Emile Roemer

Sinds de SP in de peilingen van Maurice de Hond als grootste partij uit de bus kwam, heeft politiek Nederland de rijen gesloten en wordt er alles aan gedaan om de populariteit van Emile Roemer de grond in te boren. Rechts, maar ook een gedeelte van het midden en links Nederland doen het in hun broek van angst dat de SP als grootste partij uit de bus zal komen en halen alles uit de kast om dit te voorkomen. Ook de media doen er volop aan mee om de kiezer op het verkeerde been te zetten door allerlei peilingen te presenteren waaruit blijkt dat de SP zijn voorsprong op andere partijen alweer aan het verliezen is. Spitsnieuws kopt vandaag met een artikel dat de PvdA en de SP in de peilingen elkaar tot op één zetel zijn benaderd en de SP nog maar goed is voor 26 zetels.

Bernard Wientjes

De voorzitter van de werkgeversvereniging VNO-NCW, Bernard Wientjes, ziet het al helemaal niet zitten met de SP. Hij beschuldigt de SP ervan dat zij het poldermodel hebben kapotgemaakt door heel bewust en op ernstige wijze een oorlog binnen de FNV te ontketenen, waardoor het overlegmodel is beschadigd. Emile Roemer daarentegen vindt dat Wientjes gevaarlijk spel speelt door zich zo nadrukkelijk te bemoeien met de verkiezingen. “Hij probeert uit alle macht de verkiezingen naar zijn hand te zetten en maakt van de VNO-NCW een frontorganisatie voor rijk en rechts Nederland. Maar verkiezingen zijn voor burgers, niet voor bazen”, aldus Roemer. “De crisis in het land is veroorzaakt door de banken en multinationals en Wientjes fungeert als ‘hun loopjongen’. Dat zij bang zijn dat we de verkiezingen gaan winnen laat zien dat we op de goede weg zijn”, zo besluit Roemer.

Uncategorized