Donkere wolken boven “Gewoon-nieuws” | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Donkere wolken hangen boven het ‘bestaansrecht’ van onze kritische nieuwssite “Gewoon-nieuws.nl”. Tot nu toe hebben wij ons uitstekend kunnen financieren uit eigen middelen (giften, advertenties e.d.). Door de aanhoudende malaise in de economie en het feit dat iedereen nu op de kleintjes moet letten zijn onze inkomsten echter dramatisch geslonken. Zodanig zelfs dat het voortbestaan van Gewoon-nieuws op het spel staat. Ondanks toezeggingen van een aantal van onze sympathisanten dat zij, zodra de economie ook maar enigszins aantrekt, ons weer willen gaan steunen moeten wij constateren dat de bodem van de schatkist gevaarlijk dichtbij komt en de exploitatiekosten voor het voortzetten van “Gewoon-nieuws” niet meer opgehoest kunnen worden. Wij zouden het heel jammer vinden als we de stekker uit “Gewoon-nieuws” moeten trekken, zeker gezien het feit dat we inmiddels ruim 60.000 bezoekers per maand hebben en dat dit aantal maandelijks gemiddeld met ruim 1.000 bezoekers stijgt. Aan u, de lezer, ligt het dus niet.

Donatie

De enige mogelijkheid om “Gewoon-nieuws” in de toekomst online te kunnen houden is een beroep op u te doen voor een kleine éénmalige donatie. Het stuit ons flink tegen de borst, maar zien dit als een van de mogelijkheden om ons werk voort te kunnen zetten. Het hoeft, gezien het aantal bezoekers dat wij hebben, niet veel te zijn omdat vele kleintjes één grote maken. Ieder bedrag, hoe klein ook, is van harte welkom. Alle beetjes helpen en het enige wat wij willen is, dat we de kans krijgen om u ook in de toekomst op de hoogte te kunnen blijven  houden over wat er zoal gebeurt in de wereld en vooral wat er aan misstanden plaatsvinden die in de reguliere media nauwelijks aandacht krijgen

Wanneer u hiertoe bereid bent, kunt u een donatie doen op ABNAMRO Lelystad, bankrekening 50.15.37.503 t.n.v. J.W.M. Diks (redactie Gewoon-nieuws) o.v.v. “donatie”.

Belangengroeperingen

Het overgrote deel van de nieuwsmedia is in handen van belangengroeperingen die hoofdzakelijk ‘gekleurde’ berichten en meningen naar buiten brengen die hun belangen dienen en waarvan ze het profijt trachten naar zichzelf toe te halen. Een voorbeeld hiervan is de plotselinge kentering van Emile Roemer in de opiniepeilingen bij de laatste verkiezingen. Geheel ten onrechte werd Diederik Samson toen steeds als winnaar van de verkiezingsdebatten uitgeroepen.  Als een soort mantra werd dit almaar herhaald, waardoor de publieke opinie van een voorkeur voor Roemer in twee weken tijd omsloeg naar een voorkeur voor Samson. Omdat Emile Roemer een kritische houding naar de Europese Unie heeft en het overgrote deel van de belangengroeperingen (banken, multinationals, mediagiganten en politiek) dit als een bedreiging zag die de vorming van de, door hen zo innig gewenste Europese Superstaat in de weg zou staan, pleegden zij gezamenlijk een koelbloedige ‘karaktermoord’ op Emile Roemer met doel om hun belangen veilig te stellen.

Uncategorized