“Vijftig tinten grijs” en “Vijftig tinten roze” | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

De internationale bestseller van 2012 is ongetwijfeld het erotisch getinte boek “Vijftig tinten grijs” van de Britse schrijfster Erika  Leonard , die het boek schreef onder het pseudoniem E.L. James. Alleen in Nederland al stond het aantal verkochte exemplaren begin 2013 op meer dan 1,5 miljoen stuks. Wereldwijd zijn er tot nu toe meer dan 60 miljoen over de toonbank gegaan. “Vijftig tinten grijs” (Fifty Shades of Grey) is het eerste deel van een drieluik, waarvan het tweede deel als titel heeft “Vijftig tinten donkerder” (Fifty Shades Darker) en het derde deel “Vijftig tinten vrij” (Fifty Shades Freed).

Seattle

Het verhaal speelt zich af in de Amerikaanse stad Seattle, waar de hoofdpersoon, de net afgestudeerde Anastasia Steele, een onstuimige seksuele relatie krijgt met de schatrijke jonge zakenman, Christian Grey. Na een aanvankelijk schuchter begin ontdekt zij dat de zakenman op seksueel gebied er nogal onorthodoxe ideeën op nahoudt. Zij raakt hiervan in de ban omdat het haar zinnen prikkelt op een wijze die zij tot dan voor onmogelijk had gehouden. Uiteindelijk resulteert dit in een onderhandeling over de inhoud van een BDSM-contract waarin staat dat Christian haar mag onderwerpen in sadomasochistische rollenspellen.

Verfilming

Vanwege het enorme succes van het boek kon het niet uitblijven dat er ook een verfilming van zou komen. “Universal Pictures” en “Focus Features” wisten de rechten te bemachtigen om “Vijftig tinten grijs” te mogen verfilmen. Kelly Marcel, die ook heeft gewerkt aan de film “Mr. Banks” werkt aan het script. Michael De Luca, Dana Brunetti en E.L. James produceren de film voor Universal Pictures en Focus Features. Over het aantrekken van Kelly Marcel als schrijfster van het script zegt De Luca: “Kelly’s werk toont een ongekend sterke structuur en haar devotie naar emotie, humor en diepgang van personages, wat zeker duidelijk is geworden in het script voor de nog te verschijnen film Mr. Banks”. Dana Brunetti voegt hier nog aan toe: “We waren allemaal ingenomen door de diepte en passie die Kelly had met de personages en de wereld die E.L. James heeft gemaakt, en we wisten zeker dat zij de juiste persoon was om vorm te geven aan de Vijftig tinten grijs-familie”. Wie de rollen van Anastasia en Christian Grey gaan spelen is nog niet duidelijk maar er gaan geruchten dat de Oekraïense Mila Kunis (That ’70s Show) gecast is voor de rol van Anastasia en Ian Somerhalder (The Vampire Diaries) de beoogde acteur is voor de rol van Christian Grey.

Mila Kunis

Ian Somerhalder

Vijftig tinten grijs

In het boek worden door Anastasia Steele en Christian Grey een aantal seksattributen gebruikt en beschreven die de intensiteit en het genot van hun seksbeleving immens doen toenemen. Dat liefdeskoppels en echtparen openstaan voor experimenten en vernieuwingen op het gebied van hun seksleven blijkt uit het gegeven dat de vraag naar deze attributen, na het verschijnen van “Vijftig tinten grijs”  wereldwijd spectaculair is gestegen. Alleen in Nederland al is de omzet ervan in 2012 vervijfvoudigd.

Vijftig tinten roze

Met een romantisch getinte knipoog naar de ‘sombere’ kleur grijs is voor de Nederlandstalige markt de website “Vijftig tinten roze” ontwikkeld . Op deze site wordt in een aantal artikelen uitvoerig ingegaan op de positieve effecten die seksuele experimenten hebben op de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Openheid en het afrekenen met seksuele frustraties doen de wederzijdse gevoelens voor elkaar sterk toenemen en zijn een zegen voor de kwaliteit van uw relatie.  U hoeft heus niet ineens aan  SM of extreme fantasieën te denken, maar houd het gewoon dicht bij huis. Neemt u bijvoorbeeld altijd het initiatief? Laat uw partner dat nu eens doen. Het gaat erom dat vaste patronen worden doorbroken en dat u risico neemt, ook al is het maar een klein risico. Hulpmiddelen als een vibrator, spannende lingerie of een sensuele massage kunnen al wonderen doen. Via  Vijftig tinten roze kunnen alle artikelen (en meer) die in het boek “Vijftig tinten grijs”een belangrijke rol spelen op discrete wijze besteld worden.

Uncategorized